Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καυστήρας πετρελαίου να καίει μόνο με θερμοστάτη χώρου


cool13

Recommended Posts

Γειά σας. Θα ήθελα να ρωτήσω σε καυστήρα πετρελαίου πώς γίνεται να καίει μόνο όταν ο θερμοστάτης χώρου είναι αναμμένος.  Συγκεκριμένα καίει ακόμα και όταν ο θερμοστάτης χώρου έχει πιάσει θερμοκρασία όταν η θερμοκρασία νερού φτάσει κάτω από το όριο του. Θέλω να καίει μόνο αν δεν έχει πιάσει θερμοκρασία ο θερμοστάτης χώρου.

Edited by cool13
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εκτός από το θερμοστάτη χώρου, υπάρχει και θερμοστάτης θερμοκρασίας νερού? Μήπως θα μπορούσε από κάπου να απενεργοποιηθεί ή να ρυθμιστεί σε χαμηλότερη θερμοκρασία ώστε να συμβαδίζει με την επιθυμητή θερμοκρασία χώρου? Μήπως ο θερμοστάτης χώρου δεν είναι συνδεδεμένος? Μήπως δε βρίσκεται στο χώρο του οποίου μετράς τη θερμοκρασία?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θερμοστάτη χώρου εννοώ του διαμερίσματος. Και εννοώ ότι ο καυστήρας λειτουργεί όταν η θερμοκρασία νερού κατεβαίνει κάτω από το όριο του θερμοστάτη του ανεξάρτητα αν το λαμπάκι του θερμοστάτη χώρου έχει σβήσει λόγω του ότι η θερμοκρασία χώρου είναι εντάξει. Στον καυστήρα υπάρχει θερμοστάτης υπάρχει δυνατότητα να τον ρυθμίσω χαμηλότερα ώστε να μην τίθεται σε λειτουργία ο καυστήρας? Μήπως υπάρχει κάποιο max όριο στο εύρος μεταξύ min και max θερμοκρασίες στον θερμοστάτη του καυστήρα? Ευχαριστώ.

Edited by cool13
Link to comment
Share on other sites

Κάποιο λάθος έχει γίνει στη συνδεσμολογία των καλωδίων θερμοστάτη χώρου και καυστηρα...

 

Ο καυστηρας παίρνει εντολη μόνο απο τον θερμοστάτη χώρου... αν λειτουργεί και όταν ο θερμοστατης χώρου είναι σβηστός εκεί είναι το πρόβλημα... στη συνδεσμολογία των καλωδίων.

 

Βρές ποιός εκανε τη σύνδεση των καλωδίων... ο υδραυλικός ??? :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι σβηστός ο θερμοστάτης χώρου απλά έχει πιάσει θερμοκρασία και έχει σβήσει το λαμπάκι. Επίσης ο καυστήρας είναι συνδεμένος και με μπόιλερ αυτόματα. Μήπως πάιζει ρόλο και αυτό? Δηλαδή κάθε φορά που κρυώνει το νερό στο μπόιλερ λειτουργεί ο καυστήρας για να το ζεστάνει άσχετα με το θερμοστάτη χώρου?

Edited by cool13
Link to comment
Share on other sites

Εμμμμ...ενα - ένα τα λες !

 

Αν σβήσει το λαμπάκι του θερμοστάτη, ο καυστήρας σταματάει αυτόματα και ξεκινάει πάλι όταν ανάψει το λαμπάκι του θερμοστατη (που σημαίνει οτι έχει πέσει η θερμοκρασία του χώρου)

 

Εκτός της παραπάνω απλής περίπτωσης, αμα έχεις και boiler τότε λογικά καίει ο καυστήρας και ας έχει σβήσει το λαμπάκι του θερμοστάτη χώρου... που σημαίνει οτι το νερό του boiler δεν έχει πιάσει την απαιτούμενη θερμοκρασία και γι' αυτό λειτουργεί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παλιά, σ' αυτές τις περιπτώσεις, δηλ. οταν ο καυστήρας θέρμαινε το χώρο, ζέσταινε συγχρόνως και το νερό στο boiler και στη λήξη του χρόνου θερμανσης του χώρου σταματουσε και το ζέσταμα του νερού.

 

Σήμερα που τεχνολογία έχει εξεληχθεί, κυκλοφορούν θερμοστάτες χώρου που έχουν διακόπτες τόσο για θερμανση χώρου όσο και ζέσταμα νερού στο boiler, με ξεχωριστούς διακόπτες.

 

Ο cool13 δεν μας είπε τι είδος θερμοστάτη διαθέτει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.