Μετάβαση στο περιεχόμενο

άδεια ασκήσεως Τ.Ε.Ε - εξετάσεις


Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Είμαι τελειόφοιτη και παρουσιάζω διπλωματική μεθαύριο (16/9). Επειδή το δίπλωμα θα βγει τη περίοδο Οκτωβρίου θα λεχω πρόβλημα με τις εξετασεις του ΤΕΕ? Ειδα οτι η προθεσμια καταθεσης δικαιολογητικών ειναι μεχρι τις 30/9 και η γραμματεια ζηταει (προφανως) να εχω παρουσιασει πρωτα για να εκδοσει αντιγραφο πτυχιου

 

Ειναι κανεις που τα εχει περασει προσφατα και θυμαται να μου πει αν θα προλαβω? ή θα παω για την επομενη φουρνια του Φλεβαρη?

Edited by Iokasti91
Link to comment
Share on other sites

Συναδέλφισσα, καλή επιτυχία αρχίκα και καλή σταδιοδρομία. 

Συμβουλή δική μου που φαντάζομαι συμμερίζονται πολλοί από έδω μέσα...

ΜΗΝ βιαστείς να κάνεις εγγραφή στο ΤΕΕ άμεσα εάν δεν έχεις κατά νού τρόπο επαγγελματικής αποκατάστασης καθώς με την εγγραφή στο ΤΕΕ, θα εγγραφείς και στο αγαπητό μας ΤΣΜΕΔΕ του οποίου οι εισφορές αρχίζουν άμεσα να σε βαρύνουν και θα είναι της τάξης των 1300 ευρώ/ εξάμηνο χωρίς να μπορείς να κάνεις παύση αυτών με οποιονδήποτε τρόπο. 

Δες τις επιλογές που έχεις στον επαγγελματικό τομέα, αλλά μην βιαστείς να εγγραφείς, να ανοίξεις βιβλία κλπ απλά μήπως κάτσει καμια δουλίτσα αραιά και πού γιατί δεν θα καταλάβεις για πότε θα μπεις μέσα. Καλή αρχή και πάλι!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

α, ναι σχετικά με τις εξωφρενικές εισφορές είμαι ενημερωμένη αλλά είπα να μην ανοίξω topic μέσα στο topic  :mrgreen:

 

απλά είμαι λίγο αγχωμένη με την όλη γραφειοκρατια και ήθελα  να εξακριβώσω τι "επιπτώσεις" θα έχω σε περιπτωση που δε προλάβω να δώσω άμεσα για την άδεια

 

ευχαριστώ για τις ευχές περί σταδιοδρομίας. Καλή τύχη σε όλους μας

Link to comment
Share on other sites

Καμια επίπτωση αν δεν εχεις κατι απο δουλεια μην βιαστείς αλλιως θα χτυπάς το κεφάλι σου

ΥΓ. Δεν βάζω την παράμετρο να τα εχεις χοντρά απο γονεις πχ κτλ ώστε να πληρωνεις εισφορές να μαζεύεις συντάξιμα έτη και να κάθεσαι...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Συναδέλφισσα καλή σταδιοδρομία και από εμένα.

Όσο περισσότερο καθυστερείς την εγγραφή στο ΤΕΕ τόσο το καλύτερο για σένα.

Δε θέλω να σου ρίξω την ψυχολογία μια που ακόμα δεν μπήκες στο στίβο του επαγγέλματος αλλά να είσαι προετοιμασμένη για μεγάλες δυσκολίες.

Οπλίσου με δύναμη και γερό στομάχι και ό,τι καλύτερο σου εύχομαι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα! Ενώ έχω πάρει το πτυχίο μου, για οικονομικούς και μόνο λόγους, δεν έχω γραφτεί στα ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ. Τις προάλλες μου προτάθηκε μία δουλειά στην οποία θα πρέπει να υπογράψω ως χημικός μηχανικός. Ο εργοδότης μου είπε ότι ρώτησε και δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν μου είπε λεπτομέρειες (ποιον ρώτησε κτλ). 

Εμένα μου φαίνεται λίγο "κουλό", να το πω; Μην βρω τον μπελά μου, να το πω; 

Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μου απαντήσει με σιγουριά, εάν γίνεται αυτό ή όχι;

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που δεν έχεις γραφτεί στο ΤΕΕ δεν έχεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, οπότε τυπικά η υπογραφή σου δεν έχει καμία ισχύ.

 

Επιπλέον στην υπογραφή υπάρχει και το θέμα της αμοιβής δηλ λογικά πρέπει να εκδόσεις κάποιο παραστατικό (απόδειξη ή τιμολόγιο)

 

Αποψη μου είναι να μη γραφτείς ακόμη ή στην τελική περίμενε να εφαρμοστεί το νέο ασφαλιστικό.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

υπάρχει η πιθανότητα να προσληφθείς μισθωτός ως μη μηχανικός (πχ υπάλληλος γραφείου). Όσο όμως δεν έχεις άδεια άσκησης επαγγέλματος, δεν μπορείς να υπογράφεις ως μηχανικός. Μην σου περάσει καν από το μυαλό να το κάνεις, γιατί μπορεί να βρεθείς σε μεγάλες περιπέτειες. Φιλικά.. 

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Ακόμα κι αν έχεις άδεια ασκήσεως, για να υπογράψεις θα πρέπει να έχεις κάνει και έναρξη, αλλιώς με τι επισφραγίσεις την υπογραφή σου?

 

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κατάλογος με τα έγγραφα που απαιτούν υπογραφή μηχανικού (ανά ειδικότητα) και ποιούς ΚΑΔ απαιτείται να έχει κανείς δηλωμένους στην εφορία για να μπορεί να υπογράψει το κάθε ένα από αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.