Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσχέδιο Επαγγελματικών Δικαιωμάτων Πτυχιούχων Μηχανικών


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 91
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι δεν υπάρχει λόγος να καταλήξει η συζήτηση σε ΑΕΙ vs ΤΕΙ.

Ας παραμείνουμε εντός θέματος με κόσμια σχόλια που αρμόζουν σε επιστήμονες Μηχανικούς.

Link to comment
Share on other sites

Στα προσχέδια Π.Δ. αυτό που είναι αδιανόητο είναι ότι καλούνται οι μηχανικοί Δομικών έργων και Έργων υποδομής να δώσουν εξετάσεις στο ΤΕΕ, το οποίο ως γνωστόν κρατά εδώ και χρόνια μια σκληρή και επιθετική στάση απέναντι στα ΤΕΙ και τους αποφοίτους τους. Τέτοιες εξετάσεις υπό τις σημερινές συνθήκες και την υπάρχουσα διάρθρωση του ΤΕΕ είναι σαν να στέλνεις το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα. Για το περιεχόμενο τους θα τοποθετηθώ αργότερα.

οπως ειναι σημερα η κατασταση ελαχιστοι θα κοβονται. Η εξεταση πανω στη διπλωματικη ή την πτυχιακη δεν ειναι ουσιαστικη εξεταση.

 

Περα απο αυτο, δεν ξερω αν ερμηνευσα σωστα αυτα που διαβασα. Για τους Ηλεκτρολογους και Μηχανολογους δινει απεριοριστα δικαιωματα ενω για τους Δομικών έργων και Έργων υποδομής θελει ειδικες συνθηκες και εξετασεις;

Αυτο αν ειναι οντως ετσι με υποψιαζει...

Link to comment
Share on other sites

Πάντως έχω ακούσει τα 8ώρα ήταν καλός τρόπος εξέτασης. Τα περνούσαν και οι τότε υπομηχανικοί. Κρίμα που σταμάτησαν.

+ 99999

 

Στη σχολη μας ελεγε ενας βοηθος εργαστηριου οτι τοτε πιο πολυ ετρεμαν την διαδικασια του 8ωρου απο οποιαδηποτε στιγμη των σπουδων..

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορετικότητα των ειδικοτήτων (όχι ως προς το αντικείμενο) και πρέπει να απονέμονται διαφορετικά τα επ. δικαιώματα.

Αφού μιλάμε για τις ίδιες σχολές με τα αντίστοιχα επίπεδα, Πώς είναι δυνατόν ο Μ.Π.Δ.Ε. πρέπει να δίνει εξετάσεις και ο Μ.Μ., όχι ??

Τι θέλει να πει ο ποιητής ?

Ποιός ο λόγος να δοκιμάζονται περισσότερο οι Μ.Π.Δ.Ε. κλπ για να ασκήσουν το επάγγελμά τους ??

Οι αντίτοιχες ειδικότητες των πολυτεχνείων, έχουν διαφορετική απονομή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ? Ολοι με το ίδιο σύστημα δεν δοκιμάζονται ??

Απότι καταλαβαίνω πρόκειται για τις προχειρότητες των προηγούμενων αρμόδιων που έψαχναν τρόπους ελέγχου και "προφύλαξης" κεκτημένων. Αλλη μια φορά το πως βλέπουν οι αρμόδιοι την τεχνική εκπαίδευση-νομοθεσία. Δεν υπολογίζουν ούτε νόμους ούτε συνέπειες.

Αν νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο είναι γελασμένοι.

Οτι είναι να βγει, να βγει σωστό και για όλες τις ειδικότητες το ίδιο.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά επειδή δεν έχω καταλάβει κάτι. Το τμήμα Ανακαίνισης Κτιρίων παίρνει δικαιώματα στα στατικά; Γιατί την τελευταία φορά που είδα δεν είχαν.

Link to comment
Share on other sites

απο ckiriako

Στη σχολη μας ελεγε ενας βοηθος εργαστηριου οτι τοτε πιο πολυ ετρεμαν την διαδικασια του 8ωρου απο οποιαδηποτε στιγμη των σπουδων..

για ποιά περίοδο σου ελεγε?1980-1981 σταμάτησαν

είδες τι γράφω στο post3?

Link to comment
Share on other sites

παίρνουν δικαίωμα για στατικά για αποκατάσταση κτιρίων και μελέτη και επίβλεψη.γενικά είναι συγκεκριμένα τα δικαιώματα τους άσχετα από την κατηγορία κτιρίων που επιβάλλει σε εμάς.και το κυριότερο δεν δινουν εξετάσεις για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στο τεε αλλα εγγραφονται κατευθείαν στο σύλλογο τους όπως ισχύει σήμερα

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.