Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανεφάρμοστη απαλλοτρίωση


Recommended Posts

Απαλλοτρίωση ΟΣΕ η οποία δεν έχει πληρωθεί (όπως διατείνεται ο πελάτης) και η οποία δεν είναι δημοσιευμένη στο ΦΕΚ (το αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο δεν την εντοπίζει) πρέπει να αναφέρεται στο τοπογραφικό?

 

Εν τούτοις στα αρχεία του ΟΣΕ υπάρχει κανονικά (τα οποία και μου προσκόμισε ο ενδιαφερόμενος).

 

Επίσης τι γίνεται σε κάποια επαρχιακή οδό ή παλαιά Εθνική οδό για την οποία δεν μπορώ να εντοπίσω στοιχεία για την απαλλοτρίωση (δεν υπάρχουν απλά στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο τόσο παλιές απαλλοτριώσεις). Αποτυπώνω απλά τα όρια καθ' υπόδειξη ?

Link to comment
Share on other sites

Για τι χρονολογια μιλαμε;

 

Εχω δει τοπογραφικα απαλλοτριωσης του ΟΣΕ του 1902 (τελεια απο καθε αποψη) γι ααπαλλοτριωσεις που εχουν μεν γινει αλλα δεν υπαρχει ΦΕΚ

 

Γενικα, απο τη στιγμη που υπαρχει στο αρχειο του ΟΣΕ μην το αγνοεις

 

για τις επαρχιακες οδους ξεκινα πρωτα απο ΔΕΚΕ & ΔΕΣΕ (οχι το οριο απαλλοτριωσης καθ'υποδειξη του ιδιοκτητη! ποτε! τζιζ..καιει !!! )

Link to comment
Share on other sites

Οι απαλλοτριώσεις αυτές είναι πολύ παλιές (πρίν το 50').

 

Λογικά πίστευα ότι δεν μπορείς να εφαρμόσεις τώρα μια απαλλοτρίωση τόσο παλιά. Θα ακολουθήσω εν τούτοις την άποψή σου.

Link to comment
Share on other sites

Για εθνικό οδικό δίκτυο το όριο απαλλοτρίωσης το αναζητάς στην αντίστοιχη ΔΕΚΕ ή ΔΕΣΕ ή Κτηματική Υπηρεσία όπου υπάρχει αρχείο απαλλοτριώσεων. Για το επαρχιακό οδικό δίκτυο το αναζητάς στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της αντίστοιχης Νομαρχίας. Επίσης για παλαιές απαλλοτριώσεις εθνικών οδών ίσως βρεις στοιχεία στο ΥΠΕΧΩΔΕ ή στο Υπουργείο Οικονομικών όπου τήρούν αρχεία απαλλοτριώσεων (καθότι είναι και αυτό που καταβάλει το τίμημα). Ίσως ανεβάσω και διευθύνσεις αν τις βρω γιατί δεν τις έχω πρόχειρες.

Link to comment
Share on other sites

Η μεθόδευση που προτείνει ο dgt είναι σωστή και οφείλουμε σαν μηχανικοί να εφαρμόζουμε στα διαγράμματα την απαλλοτρίωση που διαπιστώνουμε όπως του ΟΣΕ ανεξάρτητα εαν ο πελάτης διατείνεται ότι δεν έχει εισπράξει την αποζημίωση για απαλλοτρίωση που συντελέστηκε πριν απο τουλάχιστον 60 χρόνια σε ακίνητο που πιθανά να μην ήταν ο ίδιος ιδιοκτήτης.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν είμαστε σίγουροι πρέπει να ελεγχθεί (από εμάς ή από δικηγόρο) η συντέλεση (Φ.Ε.Κ) και γενικά η νομιμότητα της πράξης της απαλλοτρίωσης. Εγώ άν δεν έβρισκα Φ.Ε.Κ. και εφόσον ο ιδιοκτήτης διατείνεται ότι η απαλλοτρίωση δεν έχει συντελεστεί, θα ζητούσα από τον ιδιοκτήτη να βάλει δικηγόρο να το ψάξει, αλλιώς θα εφάρμοζα την απαλλοτρίωση ενεργώντας "υπέρ της ασφάλειας" και σε κάθε περίπτωση θα ζητούσα θεώρηση από την υπηρεσία που επιβλέπει το δίκτυο.

Link to comment
Share on other sites

EΙναι επειδη δεν εχετε γραμμη ΟΣΕ στην Κρητη :)

Υπαρχουν απαλλοτριωμενες εκτασεις απο τον ΟΣΕ ηδη απο τη δεκαετια του 1890 και γενικα ο ΟΣΕ (παλια ΣΕΚ ή ΣΘ ή ΣΠ) ειναι αρκετα σιγουρος σε αυτο που λεει. Οταν το βλεπεις στο αρχειο του ΟΣΕ το λαμβανεις υπ'οψη . Αξιωμα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.