Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Ερώτηση για υπόγειο


nkatech

Recommended Posts

Κυριοι καλησπερα σας

Βρεθηκα (και βρισκομαι ακομα) ενα βημα πριν να αγορασω μια μεζονετα (υπογειο και ισογειο)Αυτο που ανακαλυψα πριν υπογραψω το προσυμφωνο ειναι οτι στο υπογειο θα γινουν τα υπνοδωματια του σπιτιου (σημειωτεον οτι ειναι χτισμενη η μεζονετα σε πλαγια κι απο τη μια πλευρα ειναι θαμενη κι απο την αλλη ειναι σαν ισογειο.Αυτο που θα ηθελα να σας ρωτησω ειναι:

A)Αν τελικα ισχυσει ο νομος Σουφλια και πληρωσω το προστιμο θα ειμαι "νομιμος"?

β)Θα εχω προβλημα να παρω ρευμα απο την ΔΕΗ

γ)Αν και δεν εχω κανεναν να με μισει αλλα σε περιπτωση που μου κανουν καταγγελια τι προστιμο πληρωνω? (αντικειμενικη 70000 εμβαδον ισογειου 70 m2 και υπογειου αλλα τοσα

Ευχαριστω προκαταβολικα για οποιοαδηποτε απαντηση

Link to comment
Share on other sites

Α) ο νόμος Σουφλιά στο σημείο που αφορά την "τακτοποίηση" είναι σε αναστολή

δηλ δεν ισχυει, τι θα γίνει ουδείς γνωρίζει

ούτε καν οι υπουργοί

Β)δεν έχει ρευμα; είναι ακ΄μη υπο κατασκευή;

Γ)τώρα έστι στον αέρα να βγει το πρόστιμο δεν είναι ευκολο

πάντως θα είναι τσουκτερό και ασύμφορο

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελες να μένουν τα παιδιά σου σε χώρο μισοθαμμένο στο χώμα ?

 

Σε ικανοποιούν οι συνθήκες υγιεινής εκεί ?

 

Είναι η φτηνή "μέση τιμή" που σε ωθεί να το αγοράσεις ?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην σας ευχαριστω ολους για τις αμεσες απαντησεις.Οσων αφορα την απαντηση της Myri οι φημες λενε οτι απλα εγινε το "παγωμα" στον νομο Σουφλια μεχρι να ανεβουν οι τιμες των αντικειμενικων οποτε και να εισπραξει το κρατος περισσοτερα απο την "τακτοποιηση". Οι φημες βεβαια απεχουν πολυ απο την πραγματικοτητα.Ρευμα εχει εργοταξιακο αλλα ο κατασκευαστης μου εχει εγγυηθει οτι θα μου το δωσει με το κανονικο του ρευμα (αν και δεν σας κρυβω οτι ακομα δεν ξερω την ακριβη διαδικασια να παρω ρευμα).Ειναι ακομα υπο κατασκευη. Ο κατασκευαστης υποστηριζει οτι περιμενει τον αγοραστη για να κανουν μαζι τη διαμορφωση του υπογειου .Απο τις 10 μεζονετες που εχω δει απο τοτε που αρχισα να ψαχνω ενα μεγαλο ποσοστο εχει κανει "παρανομια" με το υπογειο. Απο την πολεοδομια και οπου αλλου εχω ρωτησει (δικηγορους , αρχιτεκτονες , πολ. μηχανικους) κανεις δεν μου δινει σαφη απαντηση και δικαιολογημενα. Οσο για την απαντηση του ΒΑS τα Θαμενα δωματια ειναι η αποθηκη μονο.Οσο για τις συνθηκες υγιεινης δεν εχει υπαρξει κατι που να ξενισει το "απειρο" βεβαια ματι μου και η φθηνη τιμη ειναι εκεινη που με ωθει να το αγορασω.

Link to comment
Share on other sites

Η τιμή δεν είναι φθηνή , αν σκεφτείς ότι αγοράζεις 70 τμ μόνο , που συνήθως θα περιλαμβάνουν και 10 -15 τμ ημιυπαίθριο και 70 τμ υπόγειο που δεν μετράει στον Συντελεστή Δόμησης .

 

Σε ρωτάω λοιπόν . Θα αγόραζες ένα διαμέρισμα με ημιυπαίθριο στον β' όροφο μιας πολυκατοικίας και ένα υπόγειο 70 τμ που θα ήταν γκαράζ , αποθήκη και λεβητοστάσιο ?

 

Συγνώμη που σου μιλάω έτσι , αλλά δυστυχώς οι αγορές τέτοιων "μεζονεττών" , οδήγησαν στην υπερβολική αύξηση της τιμής της γης με αποτέλεσμα το σημερινό πρόβλημα της οικοδομής και το μεγάλο πρόβλημα ανεργίας και ασφάλειας που θα δημιουργηθεί τους επόμενους μήνες .

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη που σου μιλάω έτσι , αλλά δυστυχώς οι αγορές τέτοιων "μεζονεττών" , οδήγησαν στην υπερβολική αύξηση της τιμής της γης με αποτέλεσμα το σημερινό πρόβλημα της οικοδομής και το μεγάλο πρόβλημα ανεργίας και ασφάλειας που θα δημιουργηθεί τους επόμενους μήνες .

ναι αυτό ξαναπές το!!!!

 

δυστυχώς ο καταναλωτής δεν "τιμωρησε" αυτούς που του πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες

που του πουλούσαν παράνομο σπίτι κατά τα 2/3

Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς ο καταναλωτής δεν "τιμωρησε" αυτούς που του πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες

που του πουλούσαν παράνομο σπίτι κατά τα 2/3

 

Δεν τους τιμώρησε γιατί ο καταναλωτής είναι σαν και αυτούς.

Μέχρι πριν ένα χρόνο ούτε καν περνούσε από το μυαλό του 80% από τους ενδιαφερόμενους για αγορά σπιτιού πως μπορεί να προκύψει θέμα με τις παρανομίες.

Μπαίναν να δουν το διαμέρισμα και ρώταγαν που είναι ο Η/Χ. Αν τους έλεγες πως δεν υπάρχει ή ότι είναι τμήμα των ανοιχτών χώρων του σπιτιού σε κοίταζαν περίεργα!

 

Ο αγοραστής την θέλει την παρανομία του...

Νιώθει πως αγοράζει περισσότερο σπίτι για τα λεφτά που δίνει (value for money). Αλλά κάποτε όλα πληρώνονται!

 

Δυστυχώς myri ο καταναλωτής είναι υπεύθυνος γιά το χάλι αυτό .

Αυτοί δέχθηκαν να αγοράζουν ημιυπόγεια και ημισόγεια και τα διόροφα να τα κάνουν τετρόροφα , γιατί νομίζανε ότι αγοράζανε τμ και θα είχανε σπίτι 150 - 200 -300 τμ και έτσι θα πουλάγανε μούρη στους φίλους τους με την μονοκατοικία .

 

Το ότι τα υπνοδωμάτια τους ήτανε τα μισά μέσα στην γή , σαν οικογενειακοί τάφοι , δεν τους ενοχλούσε , η ψευδαίσθηση των πολλών τμ τους τύφλωνε .

 

Και έρχονταν και οι οικοπεδούχοι και λέγανε αφού πουλάτε υπόγειο και ισόγειο 1 διαμέρισμα και πρώτο και σοφίτα , δεύτερο διαμέρισμα , άρα το οικόπεδο δεν έχει ΣΔ 0,80 αλλά 1,60 και έτσι πήγανε τις τιμές στά ύψη .

 

Και μετά λέμε γιατί ήρθε η κρίση .....

Link to comment
Share on other sites

BAS το εκλαϊκεύεις και το απλοποιείς εντελώς, αλλά υποψιάζομαι ότι το πράττεις προς όφελος της αμεσότητος των γραφομένων σου.

 

Επί της ουσίας συμφωνώ με ότι λες και επαυξάνω, αλλά θέλω να δώσω και μια άλλη διάσταση.

 

Σε μια πολιτεία (ας πούμε δημοκρατική) το κράτος μέσω των θεσμών του έχει κάποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

 

Όταν η παρανομία και αυθαιρεσία, πέραν του οτι πηγάζει και πρωτοεφαρμόζεται από το κράτος, αποτελεί κανόνα και όχι εξαίρεση, τότε το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό.

 

Οι διαστάσεις είναι :

-οικονομική (με την ευρεία έννοια)

-χωροταξική-πολεοδομική

-αισθητική

-κοινωνική

- και νομική

 

 

Κατά τη γνώμη μου ο τελικός καταναλωτής όσο και να θέλω να του επιρρίψω ευθύνες, δεν φέρει ευθύνη.

 

Το κράτος έχει ανάγει σε κανόνα τις εν λόγω παρανομίες, έμμεσα και δολίως.

 

Ο καταναλωτής (αγοραστής) καταναλώνει ένα νόμιμο (έστω και εθιμικά) προιόν.

Το βρίσκει παντού με τις ίδια χαρακτηριστικά και μέσα στο κοινωνικό σύνολο ο ίδιος δεν νοιώθει μειοψηφία, αλλά ισχυρή πλειοψηφία που καθοδηγείται από ένστικτα.

Κοινωνικά, ηθικά, νομικά, ψυχολογικά (πλην ελαχίστων περιπτώσεων) δε νοιώθει να αμαρτάνει και το αίσθημα αυτό του το τονώνει η κρατική αδιαφορία και ασυδοσία.

 

Θέλει να στεγάσει τη φαμίλια του και να ζήσει το μικροαστικο του όνειρο οτι απέκτησε στέγη, σπίτι που του παρέχει ασφάλεια και οικογενειακή γαλήνη και ευημερία.

 

Στα πλαίσια της δουλίας που βιώνει ο μέσος έλληνας εργασιακά, της έλλειψης παιδείας, έλλειψης κράτους καθοδηγητή και "πατέρα" των πολιτών θα δράσει όπως του υποδεικνύει το σύστημα.

 

Θα αγοράσει και Η/Χ, και αποκλειστική χρήση Θ.Σ. και υπόγειο και οτιδήποτε τείνει προς το ένστικτο και τη χειραγωγούμενη εικόνα πρότυπο, που ήδη μας έχουν πουλήσει και ήδη έχουμε αγοράσει.

 

Επίσης χάθηκε το μέτρο και η αισθητική στο βωμό του άμεσου κέρδους.

 

Μέσα σε όλη αυτή την αηδία που βιώνουμε έχουμε την ψευδαίσθηση της ελεύθερης βούλησης και ότι κατά το Ρουσώ θα έπρεπε να συμμετάσχουμε σαν ελεύθερος παράγων στις δραστηριότητές μας.

 

Αμ δε.!!!!!!!!

 

Η λογική που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο δε μεταφράζεται σε πλειοψηφική συμφωνία κοινωνικών ομάδων, αλλά στην ικανότητα της ελεύθερης διάθεσης μέσα στο παιχνίδι της ζωής. Αλλιώς δεν είναι άνθρωπος όποιος αυτοκτονεί. Ελεύθερα όμως επιλέγει.

 

Καταδικασμένος και σκλαβωμένος είναι ο μέσος έλληνας να συμμετάσχει σε μια παρανομία που δεν την τέλεσε αυτός αλλά υποχρεούται να συμμετάσχει ειδάλλως δεν θα ζήσει.

 

Κάτι σαν την αυτοκτονία.

 

Μόνο που πλέον ούτε ελεύθερα αυτοκτονούμε (αγοράζοντας παράνομα) καθώς είναι μονόδρομος βάσει των κανόνων που έθεσε το οικονομικό σύστημα που ζούμε, το οποίο σημειωτέον δέχεται κρατικές παρεμβάσεις και χειραγωγείται αναλόγως των συμφερόντων των φεουδαρχών και ολίγων της Πολιτείας, Εκάλης, Κηφισιάς, Ψυχικού, Πανοράματος κ.α.

 

Μην πλανάστε.

 

Συνάνθρωπέ μου...............................αγόρασε αυτό με το οποίο νοιώθεις ότι θα καταφέρεις να ζήσεις την οικογένειά σου.

 

Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση στο φαύλο οικονομικό μας σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Θέλει να στεγάσει τη φαμίλια του και να ζήσει το μικροαστικο του όνειρο οτι απέκτησε στέγη, σπίτι που του παρέχει ασφάλεια και οικογενειακή γαλήνη και ευημερία.

άσε TheoTDM900 δυστυχώς ακόμη και σήμερα εν μέσω κρίσης

μερικοί έχουν καβαλήσει καλάμι

 

διαβάζεις αγγελίες οικοπέδων σε προάστια και ζητούν κάτι τιμές λες και είναι στο κέντρο

με μικρούς συντελεστές που βγάζεις-δε βγάζεις μια μονοκατοικία για 4μελή οικογένεια

 

και όταν όλες αυτές οι περιοχές κτιστούν με δρόμους 4μ

θα είναι χειρότερα από την Κυψέλη

βασικά θα είναι η Κυψέλη κατ'επέκταση

μόνο που η Κυψέλη έχει και αποχετευτικό δίκτυο

και δε θες αυτοκίνητο για να πας στο περίπτερο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.