Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελάχιστο Βάθος


Recommended Posts

Στου Παπάγου έχω τους όρους δόμησης που καθορίζονται από το ΦΕΚ19Α/1953. Υπάρχει περίπτωση να απαιτείται ελάχιστο βάθος γιατί η πολεοδομία μία μου λέει ναι μία όχι.Αν ναι σε πιο σημείο μετράται το ελάχιστο βάθος;

Link to comment
Share on other sites

Δεν σε καταλαβαίνω. Εννοώ αν, όπως λέμε η αρτιότητα είναι 400 τ.μ. και το πρόσωπο 14 μ. να υπάρχρει για παράδειγμα και ελάχιστο βάθος 20 μ.

Link to comment
Share on other sites

Σου απάντησα στην ερώτησή σου, σε ποιο σημείο μετράται το ελάχιστο πρόσωπο, εφ' όσον βέβαια απαιτείται από τους όρους δόμησης της περιοχής.

Το αν απαιτείται ελάχιστο βάθος στου Παπάγου δεν το γνωρίζω.

Link to comment
Share on other sites

Το ελάχιστο βάθος ήταν συστατικό της αρτιότητας των οικοπέδων και τελευταία φορά υφίστατο στον ΓΟΚ '73. Με το ΓΟΚ '85 καταργήθηκε η έννοια του βάθους, πλήν όμως υπάρχει μια απόφαση που καθιστά το άρθρο 6 ΓΟΚ αντισυνταγματικό.

Στου Παπάγου εάν σου απαιτηθεί πρέπει να είναι 25μ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό βρήκα και εγώ και εκεί που άρχισα να τα ξεδιαλύνω, πελάγωσα. Θα σου πω τι έχω καταλάβει και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 2α του ΓΟΚ/85 για σχέδιο πόλης πριν το '85 τα οικόπεδα για να είναι άρτια και οικοδομήσημα πρέπει να έχουν το ελάχιστο εμβαδό και πρόσωπο.Στου Παπάγου δεν έχει Δ.Ε. μόνο σχέδιο πόλης με το οποίο έχτιζαν από το 1953(δεν ξέρω ακριβώς του πότε είναι). Από την άλλη το άρθρο 24 λέει ότι αν τα όμορα είναι μη άρτια και μη οικοδομήσημα δεν χτίζεις ακόμα και αν εσύ είσαι άρτιος και οικοδομήσημος(έχω παρακολουθήσει όλα σχετικά από το θέμα αυτό στο forum).Τέλος η παράγραφος 1 του ίδιου άρθρου λέει ότι σε εγκεκρημένα σχέδια πόλης κατά την τακτοποίηση πρέπει να μπορεί να χτιστεί κτίσμα 5*10.

Η απόφαση του ΣΤΕ ισχύει;

Η τακτοποίηση γίνεται όταν ο δήμος κάνει πράξη εφαρμογής;

Link to comment
Share on other sites

Σε θεωρητικό επίπεδο ναι ισχύει. Σε πρακτικό .... δεν την έχω δει να εφαρμόζεται.

Η πράξη εφαρμογής γίνεται από το Δήμο σε σχέδια κατ' εφαρμογή του 1337/83.

Η τακτοποίηση στα παλαιά σχέδια γίνεται με επιμέλεια του επισπεύδοντος, με λίγα λόγια αυτού που έχει το παλούκι στον .... και τρέχει και δε φτάνει μιας και θέλει να δομήσει αλλά.... δεν μπορεί.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Θα ήθελα να ρωτήσω ξανά γιατί δεν το κατάλαβα αυτό που μου απάντησαν. Το βάθος του οικοπέδου που μετράται; Στην μέση; στο στενότερο σημείος; πέρνουμε μια μέση τιμή;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.