Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εικοσιτετράωρη απεργία για τους διπλωματούχους μηχανικούς στις 10 Φλεβάρη


ntua_hm

Recommended Posts

myri

Έχεις δίκιο να είσαι "ψιλιασμένη", ίσως και εγώ να αισθανόμουν έτσι, αν δεν είχα εμπειρίες από τις (μετρημένες στα δάχτυλα) προηγούμενες απεργίες που εξάγγειλε το ΤΕΕ και, κυρίως, στη δεκαετία του '80.

 

Θέλω να διευκρινίσω σε κάθε συνάδελφο ότι, δεν πήρα αυτή τη θέση επειδή έχω οποιαδήποτε σχέση με τους καρεκλοκένταυρους του ΤΕΕ ή έχω προσωπικό ενδιαφέρον, αλλά επειδή θεωρώ καθήκον μου να αγωνιστώ κατά του φορολογικού σχεδίου της κυβέρνησης, σε ότι αφορά τη φορολόγηση των μηχανικών, και ειδικότερα των νέων συναδέλφων που μπαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας και πλήττονται ΑΜΕΣΑ από τις νέες ρυθμίσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 69
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

MAKAP με τα σχόλιά σου με έπεισες και θα συμμετέχω

 

ξέρεις ποιός είναι ο φόβος μου;

(και πιστεύω και πολλών συναδέλφων; )

 

μήπως στην πλάτη μου , δηλ με τη συμμετοχή μου,

χρησιμοποιόντας την παρουσία μου

περάσουν μηνύματα εις βάρος: μου, της επιστήμης μου, της κοινότητας των μηχανικών, της κοινωνίας κλπ

 

τι εννοεις με αυτο το πραγμα?...ο φορεας σας να κανει κατι που θα εχει ασχημη επιπτωση στα μελη του?........με ποιο τροπο?

Link to comment
Share on other sites

η myri προφανως εκφραζει τις επιφυλαξεις της δεδομενου οτι τα μελη του ΤΕΕ εχουν διαφορετικα συμφεροντα και δεν ειναι ενα ταξικα ομοιογενες πληθος

Link to comment
Share on other sites

alex226

θα σου πω ένα παράδειγμα

το ξέρεις πως οι ασφαλισμένοι προ του 92 πληρώνουν μικρότερες εισφορές από αυτούς μετά το 92;;;

εσένα σου φαίνονται λογικές τέτοιες αποφάσεις

μήπως το αποφάσισαν οι προ 92 για να διασφαλίσουν το εφάπαξ και τη σύνταξή τους;

 

δεν το γράφω για να σχολιάσουμε το γεγονός αλλά ως παράδειγμα

που δείχνει πως στην κοινότητα των μηχανικών υπάρχουν υποομάδες που δρουν με βάση το προσωπικο τους συμφέρον

ούτε βάσει της λογικής, ούτε του αισθήματος του δικαίου, ούτε με σκοπό την προστασία της κοινωνίας

Link to comment
Share on other sites

τι 24ωρη?να γινει διαρκειας.

διοτι με το νεο φορολογικο νομοσχεδιο προβλεπεται να γινει τρομοφοροεπιδρομη,αφου οι παραβασεις θα ειναι ποινικο αδικημα (οπως δηλωσε ο Παπατετοιος καιρος να πανε φυλακη μερικοι) και επιπλεον θα δινονται κινητρα σε οποιον πολιτη καρφωνει τον φοροπαραβατη.

(βλεπω σκηνες αναλογες της Κατοχης-χαφιεδες με κουκουλες θα δειχνουν στον Εφοριακο πολιτες φοροφυγαδες ,τους οποιους θα εκτελουν για παραδειγματισμο-καλα δεν θα ειναι ετσι ακριβως αλλα περιπου....)

οι δε φορολογικοι συντελεστες συμφωνα με το http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=896755 θα ειναι

εως 12000 ευρω αφορολογητο

12000-15000 συντελεστης φορου 15%

15000-23000 συντελεστης φορου 20%

23000-30000 συντελεστης φορου 30%

30000-50000 συντελεστης φορου 40%

50000-100000 συντελεστης φορου 45%

>100000 συντελεστης φορου 50%

Link to comment
Share on other sites

Τα θέματα της απεργίας είναι τρία:

 

1. Ασφαλιστικό (τα μελλοντικά ταμεία γίνονται τρία

 

α)μισθωτών πχ νέο ΙΚΑ

β) ελεύθερων επαγγελματιών νέο ΤΕΒΕ

γ) αγροτών.

 

ουσιαστικά μιλάμε για τεμαχισμό του ΤΣΜΕΔΕ που τόσα τραβάει από την περίφημη ενοποίηση στο ΕΤΑΑ. Μιλάμε για αντίο στα αποθεματικά του. Μιλάμε για συντάξεις ΙΚΑ ή ΤΕΒΕ. Ξέρετε πόσο παίρνουν οι συνταξιούχοι σε αυτά τα ταμεία;

Επιπλέον υπάρχει θέμα με χιλιάδες διπλωματούχους μηχανικούς που ενώ είναι εργαζόμενοι σε μια εταιρία δεν εντάσσονται στο δυναμικό της εταιρίας αλλά αμείβονται με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών.

 

2. Φορολογικό (για τους ελεύθερους επαγγελματίες) και περικοπή επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων διπλωματούχων μηχανικών

 

3. Έκδοση νέων επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους πτυχιούχους μηχανικούς που ουσιαστικά διαγράφονται όλες οι διαφορές μας.

 

Δεν είμαι μάντης αν ρίξετε μια ματιά στο http://www.tee.gr και http://www.emdydas.gr θα τα δείτε όλα έχουν βγει ανακοινώσεις.

 

Όσο για τον αν μπορούν οι συνάδελφοι να απεργήσουν η απάντηση είναι ναι. Διότι την απεργία την κάνει η ΓΕΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Όλες οι ομοσπονδίες λίγο πολύ εκεί εντάσσονται και αν δεν είναι μέλη τους τότε σίγουρα έχουν προκηρύξει απεργία και αυτές από μόνες τους. Οπότε δικαιολογία δεν υπάρχει μεγάλα παιδιά είμαστε και ο καθένας αποφασίζει κατά την κρίση του.

 

Από την άλλη καλό είναι να μην κρίνουμε το ΤΕΕ μόνο αλλά να προσπαθούμε να βοηθούμε με την εμπειρία μας και τις γνώσεις μας, είναι προς όφελος μας.

Link to comment
Share on other sites

Μετά από 2 ημέρες αποχή από το internet, επειδή αρνήθηκαν να ανοίξουν τα XP, πήρα την απόφαση να γυρίσω στα win 7, που τα είχα δοκιμάσει πέρυσι το καλοκαίρι.

 

Θέλω να προσθέσω κάτι που άκουσα στην εκδήλωση της πίτας του ΤΕΕ την Πέμπτη. Την ημέρα της απεργίας των μηχανικών έχει κηρύξει απεργία και η ΕΜΔΥΔΑΣ, που είναι συνήθως, ο στυλοβάτης του ΤΕΕ σ' αυτές τις εκδηλώσεις (θεωρώ ότι είναι εξόφληση γραμματίων από τη δεκαετία του '80, με τις μεγάλες απεργίες της ΕΜΔΥΔΑΣ που συμμετείχε και το ΤΕΕ για υποστήριξη, ... αλλά πάλι ξέφυγα), και οι μηχανικοί που δεν θα συγκεντρωθούν στο χώρο συνάντησης, μπορούν να απόσχουν, αν το θέλουν, από οποιαδήποτε συναλλαγή τους με δημόσια υπηρεσία. Είναι και αυτή η πράξη μια εκδήλωση αντίδρασης και συμμετοχής στην έννοια της απεργίας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το συζητώ. Στις 10 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι μηχανικοί πρέπει να βγούμε μπροστά και να αναδείξουμε την πραγματική κατάσταση από την οικονομική κρίση. Γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα την χρόνια διάλυση της παραγωγικής βάσης της Χώρας που αποτελεί την αιτία για τη σημερινή κατάσταση. Όπως διάβαζα σε μια εφημερίδα την Κυριακή

 

"Χωρίζουμε ένα λευκό χαρτί σε δύο στήλες. Αριστερά γράφουμε Ιταλία και δεξιά Ελλάδα. Την αριστερή στήλη τη συμπληρώνω εγώ και γράφω. Φεράρι, Φίατ, Άλφα Ρομέο, Λάντσια, Αουγκούστα (ελικόπτερα και κινητήρες) Απρίλια, Ντουκάτι, Πιάτζιο, Αρμάνι, Γκούτσι, Πράντα, Βερσάτσε, Βαλεντίνο, Ντόλτσε Καμπάνα, Μπένετον, Ντιαντόρα, Μπερτόλι (παγκόσμιος ηγέτης στο ελαιόλαδο), Μπαρίλα, Ίλι καφέ, Λαβάτσα, σχεδιασμός και ναυπήγηση θαλαμηγών, υποδηματοποιία, είδη υγιεινής, ντιζάιν επί των πάντων κ.λπ., κ.λπ. Τώρα εσείς συμπληρώστε τη δεξιά στήλη, εκεί που από πάνω λέει Ελλάδα, και μετά κάντε τις συγκρίσεις". βλ. όλο το άρθρο: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=521217

 

Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε, να κινητοποιηθούμε, έστω και αν δεν έχει νόημα για ορισμένους η απεργία (πχ ελεύθεροι επαγγελματίες).

Πρώτα απ' όλα να κατεβούμε στην προσυγκέντρωση των μηχανικών στις 10.00 το πρωί στα Προπύλαια.

Μπορούμε όμως και άλλα πράγματα να κάνουμε. Δείτε σχετικά το άρθρο: "Απεργούμε – κινητοποιούμαστε πολύμορφα στις 10 Φλεβάρη" http://leftengineers.wordpress.com/2010/01/26/apergia/

Link to comment
Share on other sites

Ο κλαδος των Μηχανικων δυστυχως ανεκαθεν ανεχοταν οποιαδηποτε αλλαγη χωρις αντιδρασεις. Κοινως καναμε την κοτα μια ζωη. Πολλοι κατηγορουν το ΤΕΕ. Αν δεν υπηρχε αυτο κ πιο συγκεκριμενα ο προεδρος του θα παιρναμε ακομα εκεινες τις αμοιβες που ισχυαν απο το 1981. Για πανω απο 20χρονια δεν υπηρχε αυξηση στις αμοιβες μηχανικων για ιδιωτικα εργα παρα μονο καποια αναπροσαρμογη μεσω του συντελεστη λ. Μην ειμαστε αχαριστοι, κατι κανει κ το ΤΕΕ.

Η απεργια δε νομιζω να ταρακουνισει κανεναν. Θελετε να μας ακουσουν? Ας υποβαλουμε παραιτηση απο καθε επιβλεψη να δεις για ποτε μπλοκαρουν τα παντα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.