Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εικοσιτετράωρη απεργία για τους διπλωματούχους μηχανικούς στις 10 Φλεβάρη


ntua_hm

Recommended Posts

Έξυπνη ιδέα, με προοπτική αποτελέσματος, αλλά το δύσκολο είναι να πείσεις τις χιλιάδες μηχανικούς ελεύθερους επαγγελματίες, σε όλη την Ελλάδα, να την κάνουν πράξη.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 69
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

.

Η απεργια δε νομιζω να ταρακουνισει κανεναν. Θελετε να μας ακουσουν? Ας υποβαλουμε παραιτηση απο καθε επιβλεψη να δεις για ποτε μπλοκαρουν τα παντα...

 

Αγαπητέ Jim, νομίζω ότι αυτό που προτείνεις είναι το Ω ενώ είμαστε στο Β. Σε αυτή τη φάση οι μηχανικοί συνειδητοποιούμε τα όρια του συγκεκριμένου μοντέλου ανάπτυξης και την ανάγκη ανατροπής του, γιατί δεν έχουμε μέλλον ούτε εμείς, ούτε οι υπόλοιποι επιστήμονες, ούτε συνολικά η Χώρα. Νομίζω ότι η απόφαση του ΤΕΕ αυτό προσπαθεί να κάνει. Να ξυπνήσουμε, να συζητήσουμε, να μην καθόμαστε απαθείς.

 

Αυτά που προτείνονται στο λινκ του προηγούμενου post μου είναι:

 

-Συζητήστε - κάντε μαχητικές παρεμβάσεις για τις αναγκαίες ανατροπές σε κάθε τομέα δράσης σας

-Αναδείξτε την ανάγκη αλλαγής του προτύπου ανάπτυξης – «σχεδιάστε» από τα κάτω, μαζί με τους υπόλοιπους επιστήμονες και τους πολίτες μια άλλη ανάπτυξη

-«Βάλτε στο παιχνίδι» τους συνεργάτες σας στους χώρους εργασίας σας

- Ενημερωθείτε – προβάλετε στην κοινωνία τα επιχειρήματα των μηχανικών για την περιφρούρηση των δίκαιων κατακτήσεών μας και την ανταποδοτικότητα των αιτημάτων μας για την κοινωνία (Φορολογικό, Επαγγελματικά δικαιώματα – Παιδεία, Ασφαλιστικό κλπ)

- Αντισταθείτε σε όσους επιχειρούν να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στους ίδιους «γνωστούς ύποπτους» που πληρώνουν μέχρι σήμερα, στους μισθωτούς και στους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε ωραια ολα αυτα αλλα λιγο θεωρητικά (και συγνωμη λιγο ανεδαφικα-τι να σχεδιασουμε απο κατω?με ποιον ,ποτε και που?μηπως αεροβατουμε λιγο?)

και το προβλημα του μοντελου αναπτυξης δεν ειναι Ελληνικο μονο προβλημα.Ειναι προβλημα του παγκοσμιου καπιταλιστικου συστηματος.εχει φθασει στα ορια του και πνεει τα λοισθια.(το μοντέλο οχι ο καπιταλισμος) αφορα δηλαδη ολη την κοινωνια και όχι μονο τους μηχανικους.

Link to comment
Share on other sites

τι να σχεδιασουμε απο κατω?με ποιον ,ποτε και που?μηπως αεροβατουμε λιγο?)

και το προβλημα του μοντελου αναπτυξης δεν ειναι Ελληνικο μονο προβλημα.Ειναι προβλημα του παγκοσμιου καπιταλιστικου συστηματος.εχει φθασει στα ορια του και πνεει τα λοισθια.(το μοντέλο οχι ο καπιταλισμος) αφορα δηλαδη ολη την κοινωνια και όχι μονο τους μηχανικους.

 

Λέω ότι το θέμα είναι να κάνουμε το πρόβλημα και δική μας υπόθεση. Νομίζω ότι, ως μηχανικοί κατανοούμε το πρόβλημα της παραγωγικής διάλυσης της χώρας αρκετά καλά, όσο και την υποβάθμισή μας ως επιστημόνων. Δεν συμβαίνουν παντού αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Μιλάμε για μεταπρατικό μοντέλο ανάπτυξης. Ας παλέψουμε αυτό, το οποίο μπορούν να κατανοήσουν ευρύτερα στρώματα εργαζόμενων μηχανικών . Στη συνέχεια, θα δούμε πιθανόν και τα όρια του καπιταλιστικού συστήματος και μαζί μας και άλλος κόσμος.

 

Απαντήσεις στις ερωτήσεις σου.

Με ποιον: Με όσους ζουν από τη δουλειά τους (υπάρχουν και κάποιοι που αυτό που εμείς θεωρούμε ως πρόβλημα αυτοί το θεωρούν ως λύση)

Πότε: Τώρα. Αν όχι τώρα, πότε;

Που; Σε κάθε χώρο που δουλεύουμε και ζούμε

 

Δες και δύο παλιά άρθρα που δείχνουν πλευρές των αιτίων της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Ανταγωνιστικότητα Ελλάδας: Το μοιραίο αποτέλεσμα του δικομματισμού http://leftengineers.wordpress.com/2009/09/09/competitiveness/

 

Οικονομική κρίση σε μια παράξενη χώρα http://leftengineers.wordpress.com/2009/11/08/krisiparaxenixora/

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε καλα ολα αυτα που λες ,αλλα δυστυχως η δικη μου εμπειρια λεει οτι οι μηχανικοι ειμαστε ενας κλαδος που ο καθενας κοιτα την παρτη του (ειδικα οι ελευθεροι

επαγγελματιες).μακαρι αυτη η διαπιστωση να ειναι μονο δικη μου.

τωρα συμφωνα με οικονομολογους-υποστηρικτες του συστηματος διαπιστωνεται αυτο που ειπα -οτι αυτο το μοντελο που στηριζεται στα δανεικα και βασει αυτου εχει κινηθει το ολο συστημα ,αυτο λοιπον εχει φθασει τα ορια.

επισης στα ορια πιστευω οτι εχει φθασει και το εσωτερικο μοντελο αναπτυξης που εχει στηριχθει σε ενα σωρο κουτοπονηριες πχ κανε μια σχολη στην κατω πετεινιτσα να ενισχυθει η αναπτυξη της περιοχης και τα παιδια μετα ας πανε να κουρευοντε.

Δυστυχως ομως η Ελληνικη κοινωνια δεν δινει δεκαρα για ιδεολογικες και αλλες αναλυσεις αλλα εχει το σκεπτικο "ας βρουμε εμεις καποιον να μας τακτοποιησει και οι αλλοι ας κοψουν το λαιμο τους"

αυτο συν την χυδαια αρπαχτη ειναι ο κινητηριος μοχλος της ρουσφετοκρατουμενης ατομικιστικης Ελληνικης Κοινωνιας και του πολιτικου συστηματος.

και μας οδηγησαν εδω στο χειλος της χρεωκοπιας.

το ψαρι λοιπον μπορει να βρωμαει απο το κεφαλι ,στην περιπτωση μας ομως το ψαρι που λεγεται Ελληνικη κοινωνια βρωμαει ομοιομορφα.που σημαινει οτι χρειαζεται γενικη αλλαγη νοοτροπιας.

ομως για κατι τετοιο δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξος.

γιαυτο και αυτα που προτεινεις μου φαινονται λιγακι μη ρεαλιστικα .

μακαρι να βγω ψευτης.

Link to comment
Share on other sites

Μεταξύ μας, στα 50+ χρόνια μου έχω κάνει πολλές φορές λάθος στις εκτιμήσεις μου, άρα δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι έχω απόλυτο δίκιο. Θα το τσεκάρω, από το πόσους μηχανικούς θα δω στην συγκέντρωση της 10 Φλεβάρη και ελπίζω να μην κάνω άλλη μια φορά λάθος... Τα λέμε μετά τη συγκέντρωση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω κατα πόσο το ΤΕΕ μπορεί να καλεί σε απεργία, αλλά το ότι καλεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και το οποίο δεν νομίζω ότι έχει κοινά συμφέροντα με το ΤΕΕ, εμένα με καλύπτει. Απο κει και πέρα με το ποιον θα κατεβείς σε μία απεργία, δεν νομίζω ότι ορίζεται αναγκαστικά απο την επαγγελματική ιδιότητα κάποιου, οπότε η καταμέτρηση κεφαλιών μάλλον είναι δύσκολη αφου στον δρόμο θα βρίσκονται και άλλοι κλάδοι εργαζομένων.

Link to comment
Share on other sites

Κατέβα συνάδελφε στην απεργία ακόμη και με το σύλλογο φιλάθλων κολοπετινίτσας. Το θέμα είναι να αποδείξουμε ότι είμαστε εδώ και όχι στον καναπέ μας. Ακόμη και αυτοί που δεν θα μπορέσουν να απεργήσουν ας κάνουν κάτι. Ας δημιουργήσουν ένα γεγονός στο χώρο δουλειάς τους. Ας αφιερώσουν λίγο χρόνο να πληροφορηθούν εναλλακτικά και όχι από το καλοστημένο παιχνίδι των ΜΜΕ. Ας μαζευτούν με άλλους μηχανικούς ή αν γίνεται και με άλλους εργαζόμενους στο χώρο εργασίας τους και ας συζητήσουν τι πρέπει να γίνει, πως θα οργανωθεί στοιχειωδώς η αντίσταση αλλά και οι αναγκαίες ανατροπές, ας αναδείξουν θέματα.

Οι πληροφορίες μου είναι, ότι το κλίμα συναίνεσης των ηγεσιών Κυβέρνησης, αξιωματικής αντιπολίτευσης και ΛΑΟΣ μετατράπηκε αμέσως σε τεράστιες πιέσεις στους μηχανικούς για περικοπές αμοιβών, σε επέκταση του καθεστώτος 6 ημερών εργασίας χωρίς υπερωρίες, σε απολύσεις έμπειρων μηχανικών και άλλων στελεχών. Για τους νέους μηχανικούς ας μην το συζητάμε τι γίνεται... Ας κάνουμε κάτι!

Στις 10 Φλεβάρη πάρτε τα εργοταξιακά κράνη σας και κατεβείτε στην προσυγκέντρωση των μηχανικών στα Προπύλαια και στη συγκέντρωση στην Κλαθμώνος, ή όπου αλλού θέλετε!

 

Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του forum. Παράθεση κάνετε όταν θέλετε να κάνετε αναφορά σε τμήμα μιας δημοσίευσης ή να απαντήσετε σε δημοσίευση παλιότερη από την αμέσως προηγούμενη. Αντί για κλικ στη λέξη "παράθεση" κάντε κλικ στη λέξη "απάντηση" στο τέλος της ιστοσελίδας.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

Κατέβα συνάδελφε στην απεργία ακόμη και με το σύλλογο φιλάθλων κολοπετινίτσας. Το θέμα είναι να αποδείξουμε ότι είμαστε εδώ και όχι στον καναπέ μας. ........................

 

 

Στις 10 Φλεβάρη πάρτε τα εργοταξιακά κράνη σας και κατεβείτε στην προσυγκέντρωση των μηχανικών στα Προπύλαια και στη συγκέντρωση στην Κλαθμώνος, ή όπου αλλού θέλετε!

 

ΑΚΡΙΒΩΣ !!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.