Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδικασία υπολογισμού αμοιβής μηχανικού


Recommended Posts

Γεια σας...

Είναι η πρώτη δουλειά που δέχομαι να αναλα΄βω και θέλω να ρωτήσω κάποια βασικά πράγματα,τα οποία δε γνωρίζω..

Πρόκειται για ένα οικόπεδο,στο οποίο ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει ένα διώροφο,με υπόγειο,γύρω στα 100τμ

Μου ζήτησε να του πω πόσο θα του κοστίσει η μελέτη και η επίβλεψη.

Εκανα ένα αρχιτεκτονικό,και μια χονδρική προμέτρηση όλων των επιφανειών,των κυβικών μπετόν,του βάρους του οπλισμού.

Ξέρω πως η ελάχιστη αμοιβή μπορεί να βγει από το on line πρόγραμμα του ΤΕΕ.Την αμοιβή του τοπογράφου,μηχανολόγου κτλ πώς θα τη βρωΠόσο περίπου είναι? Επίσης,χρειάζεται τίποτα άλλο που θα προστεθεί στο κόστος?Δε μιλάω για κατασκεή,αλλά μόνο για μελέτη και επίβλεψη.Η αμοιβή της επίβλεψης πόσο είναι?

Link to comment
Share on other sites

Aγαπητε/η scan. Επειδη ειναι και η πρωτη σου φορα , για να μην παιδευτεις σαν τον Χριστο σου συνιστω να βρεις κανενα γνωστο σου που εχει η δουλευει σε γραφειο που εχουν προγραμμα φορολογικων γιατι το οnline του ΤΕΕ δεν ειναι πολυ ευχρηστο. Αν εν πασει περιπτωσει το χρησιμοποιησεις πρωτα κατεβασε το αρχειο με τις οδηγιες του , οπλισου με υπομονη και εχουμε για τη περιπτωση σου τα εξης απαιτουμενα (μελετες + επιβλεψεις)

 

1.Αρχιτεκτονικα κατ. 3

2.Στατικα κατ. 4 +προσαυξηση αντισεισμικου

3.Περ.χωρος κατ. 5

4.Παθητικη κατ.2

5.Θερμομονωση κατ.2

6.Υδρευση κατ. 2

7.Αποχετευση κατ.2

8.Χρον. προγρ/μος

9.Τοπογραφικο

 

Και αναλογα την περιοχη θελεις ή οχι και καυσιμο αεριο.

Επισης αν δεν ειναι μονοκατοικια θελεις και κατανομη δαπανων.

 

Αν εισαι ΠΜ απο 1 ως 9 μπορεις να τις υπογραψεις και να τις κανεις ολες.

Αν εισαι αρχιτεκτονας δεν ξερω αν μπορεις ολες , συναδελφοι αρχιτεκτονες βοηθηστε εδω.

 

Αυτα ολα υπολογιζονται επι προυπολογισμου που ουδεμια σχεση εχει με αυτον που (ορθα σκεπτομενος/η) υπολογισες αν θες να βγεις στην ελαχιστη αμοιβη και εξαρταται μονο απο τα τετραγωνικα και την χρηση των χωρων. Επισης θα πρεπει στο online να επιμερισεις τον συνολικο σε καθε εργασια απο τις παραπανω. Οπου δινεις λαθος δηλ. μικροτερο απο τον ελαχιστο θα παιρνεις μηνυμα λαθους και θα διορθωνεις κλπ.

 

Περα ομως απο τις αμοιβες ,στο κοστος της αδειας θα πρεπει να συμπεριλαβεις και τα λεγομενα φορολογικα , μια σειρα φορων , κρατησεων και εισφορων προς διαφορους φορεις που δεν τα υπολογιζει το προγραμμα του ΤΕΕ. Αν ψαξεις στο forum θα βρεις σχετικες αναφορες.

Link to comment
Share on other sites

Αν εχεις κεντρικη θερμανση , απαιτειται.Δεν απαιτειται αν εχεις πχ διπλοκατοικια και 2 ξεχωριστα λεβητοστασια. Επισης εχω δει αρκετους να γλυτωνουν την κατανομη δαπανων υποβαλλοντας Υ.Δηλωση του ιδιοκτητη οτι δεν θα τοποθετηθει κεντρικη θερμανση στο κτιριο (!). Αλλα αυτο κατα τη γνωμη μου ειναι μια πολυ μεγαλη βλακεια που ομως γινεται.

Link to comment
Share on other sites

εγω εχω δει αδειες που δεν εχουν λεβητοστασιο σε περιοχη που απαιτειται καυσιμο και ο μηχανολογος μου επιμενει πως αυτο ειναι αδυνατο, πως μπορει να βγαλεις αδεια χωρις λεβητοστασιο?

Link to comment
Share on other sites

Αφου σου εξηγησα τον τροπο.Δεν βαζω κεντρικη θερμανση = δεν εχω λεβητοστασιο ουτε κατανομη δαπανων. Δεν ξερω στις περιοχες που απαιτειται καυσιμο αεριο ομως αν πιανει και πως.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που έχω δει είναι πως όπου γίνει μελέτη θέρμανσης δεν ζητάνε κατανομή, ενώ όπου δεν γίνει, αν είναι πάνω από ένα διαμέρισμα, ζητάνε.

Επίσης αν είσαι αρχιτέκτονας υπογράφεις την στατική μελέτη αλλά θέλει και προσυπογραφή πολιτικού μηχανικού.

 

Επίσης αν υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου δεν έχεις υποχρέωση για λεβητοστάσιο αφού όμως δείξεις στην μελέτη ότι βάζεις ατομικά επίτοιχα λεβητάκια.

Link to comment
Share on other sites

μονο που την προσυπογραφη δεν την κανεις οπως παλιοτερα , πρεπει να δηλωσεις αμοιβη στον στατικο που προσυπογραφει , και μαλιστα τον αντισειμικο νομιζω τον υπογραφει μονο πολιτικος μηχανικος

 

****************************

 

αν εισαι αρχιτεκτονας υπογραφεις τα στατικα εως δυο οροφους, και δεν υπογραφεις καυσιμο

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγώ συνήθως βάζω κατηγορία 3 για τα στατικά (εκτός και αν σπάνια μου βάλει μεγαλύτερη κατηγορία ο στατικός ) και πάντα κατηγορία 4 για τα αρχιτεκτονικά και κανένας από τους φοροτεχνικούς διαφορετικών πολεοδομιών δεν μου το έχει χαμηλώσει σε κατηγορία 3 .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.