Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα τάξη (παγκοσμιοποίηση)


VVT

Recommended Posts

Κανεις λαθος φιλε μου.Δεν με ξερεις καν...πως μπορεις να με κρινεις?

Οσο αναφορα για τον φοβο που λες,αυτο δεν ισχυει....απλα μπορω να καταλαβω καποια πραγματα που με ανησυχουν και οχι με φοβιζουν οπως λες....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 107
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με αυτά θέλω να σας πω , ότι οι εθνικισμοί και τα εθνικά κράτη , είναι πράγμτα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 200 χρόνια και κυρίως γιά οινονομικούς λόγους , η απλά επιβίωσης .

.........

Ετσι θα είναι στο μέλλον και η γειτονιά μας , ελπίζω όχι αργότερα από 10 - 20 χρόνια .

έχεις πάει ποτέ στο Βέλγιο;

 

επίσημη γλώσσα η Γαλλική

οπότε ένας τουρίστας ή ένας ξένος γενικότερα που γνωρίζει γαλλικά θέλοντας με καλή πρόθεση να προσεγγίσει κάποιον ντόπιο

είναι πιθανό να του μιλήσει στη γλώσσα του

 

έλα όμως που ο ντόπιος μπορείνα είναι Φλαμανδός

ακόμη και ως προσβολή μπορεί να το λάβει!!!!

 

και πες μου τώρα τι έχουν να χωρίσουν;

Link to comment
Share on other sites

δεν το λεω το φοβο οπως το ενοεις..με την λεπτη ενοια το λεω.

για τα αλλα απλα εσυ δηλωσες οτι σοκαρεσαι.και φυσικο ειναι.Οι περισοτεροι θα σοκαριστουν,μην το παιρνεις λοιπον προσωπικα.

απλα μεχρι τωρα σκεφτεσαι (οπως ολοι) οπως μας βολευει.

Βολευει να σκεφτεσαι οτι ο φονος ενος πουλιου ..δεν ειναι φονος.με το να θεωρεις οτι ενα πουλι ειναι ενα ον χωρις λογικη ,αισθηματα και δικαιωματα.

ελα ντε ομως που δεν ειναι ετσι.το ξερεις οτι οταν μια καρακαξα σκοτωθει το ταιρι της κλαιει και θρηνει οπως οι ανθρωποι?και οτι μερικα πουλια οταν σκοτωθουν το ταιρι τους δεν ξαναζευγαρωνουν ποτε πια?

Link to comment
Share on other sites

Εχω πάει Myri και αν εξαιρέσεις την περιοχή των Βρυξελλών η χώρα είναι μοιρασμένη . Θέλουν και αυτοί ένα βελούδινο διαζύγιο

Link to comment
Share on other sites

για parist43

 

 

Επετρεψε μου να εχω σε ολα οσα ειπες τελειως διαφορετικη αποψη...

σε αυτο που λες -> (απλα μεχρι τωρα σκεφτεσαι (οπως ολοι) οπως μας βολευει.)

στο ξαναειπα και προηγουμενως....δεν με γνωριζεις ή αφου το λες με τοση σιγουρια να σε πληροφορησω πως το διορατικο σου χαρισμα πεφτει πολυ εξω....

Link to comment
Share on other sites

φιλε VVT και παλι σου λεω μην προσοπωπειεις αυτα που λεω.διευκρινησα οτι ειναι γενικο φαινομενο.ειναι ανθρωπινη λειτουργια.να σκεπτεται οπως την βολευει.διοτι διαφορετικα απλα δεν θα μπορει να λειτουργηση.και παλι οταν λεω σκεφτομαστε οπως μας βολευει το λεω με την γενικη του ενοια.οχι με την στενα κοινωνικη.

Link to comment
Share on other sites

Αν συγχέουμε την θανάτωση ενός ζώου με έναν φόνο, την αρπαγή ενός πορτοκαλιού από μία πορτοκαλιά με μία κλοπή, και τον γενίτσαρο με το στρατιώτη που πήγε στην Κορέα, τότε θα πρέπει να ξανασκεφτούμε για τι πράγματα μιλάμε.

 

Εάν συγκρίνουμε το φόνο ενός ζώου με τον φόνο ενός ανθρώπου, ή έστω τον φόνο ενός ανθρώπου (που είναι στρατιώτης) σε πόλεμο με το φόνο ενός ανθρώπου σε καιρό ειρήνης, τότε είναι πολύ δύσκολο να συνεννοηθούμε.

 

Σε παρακαλώ parist43, όρισε κάποιες αρχές ή αξίες που να υπερασπίζεσαι, ώστε να δούμε εάν μπορέσουμε να κάνουμε συζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

φυσικα ,φυσικοτατα φιλε μου.επιστημονας εισαι.να το δης με τα ματια του ερευνητη ,του επιστημονα.και να θεσεις ερωτηματα.γιατι συμβαινει αυτο?και να δινεις απαντησεις. και να προχωρας.

 

και στα εχω ξαναπη αυτα

Γιαυτό ακριβώς σου γράφω οτι για να ταξιδέψει κανείς πρέπει να αφήσει το σπίτι του.Το ταξίδι της γνώσης απαιτεί εγκατάλειψη της σιγουριάς .

Αν λοιπόν οποιοσδήποτε αφήσει κατα μέρος τον τρόπο που σκέπτεται και "ακούσει" όσα του λεει η βερυκοκιά,θα έχει την απάντηση ,η οποία θα του φανεί απλούστατη και αυτονόητη.

Διότι για να ακούσει κάποιος πρέπει να σταματήσει να μιλά.Και για να αντιληφθεί την γνώση πρέπει να σταματήσει τον θόρυβο που κάνει η δική του σκέψη

(στο φιλοσοφια του περιβαλοντος που ειχα ανοιξει)

VVT

αλλα δεν ειναι ισης αξιας με εναν ανθρωπο

απο που προκυπτει αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Καλά, συζήτηση κάνουμε τώρα. Κυρίως ανακατεύουμε φράσεις και σκέψεις που μας έρχονται στο μυαλό. Οχι φιλοσοφία.

 

Δεν μπορώ να πιστέψω, ότι πραγματικά βάζεις τον φόνο μίας κότας, ίσο και όμοιο με το φόνο ενός ανθρώπου!

 

Αντε! Φτάνει τόση φιλοσοφία. Αύριο πάλι :smile:

Link to comment
Share on other sites

@BAS: Μακάρι να ζούσαμε κι'εμεις στο Νότιο Τυρόλο ή κάπου στην Κεντρική Ευρώπη. Αλλά το τι θέλουμε εμείς δε σημαίνει πως είναι αυτό που θέλουν ή είναι ώριμοι να κανουν και οι γείτονες.

Και κυρίως να μην είμαστε ανιστόρητοι.

Θα διαπραγματευόσασταν ή θα συμφωνούσατε ποτέ με κάποιον που ξέρατε ότι δε σέβεται το λόγο του και τις συμφωνίες που κάνει;;

 

@myri: Μια που το ανέφερες, ένας από τους λόγους που η έδρα της ΕΕ είναι στις Βρυξέλλες είναι ακριβώς για να μη διαλυθεί το Βέλγιο ανάμεσα σε γαλλόφωνους και φλαμανδούς;

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.