Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημιουργία Η.Χ. σε κτήρια με Γ.Ο.Κ. 73 λόγω Γ.Ο.Κ. 85


panos

Recommended Posts

Συνάδελφοι πως αντιμετωπίζετε περιπτώσεις κατά τις οποίες το ισόγειο και ο Α' όροφος κτιρίου έχουν κατασκευαστεί με ΓΟΚ 73 που δεν ορίζονται Η.Χ. χώροι και ο Α' όροφος εξέχει του περιγράμματος του ισογείου με φέρουσες κολώνες έτσι ώστε ο χώρος κάτω απο αυτόν να θεωρείται σήμερα Η.Χ.?

Σε σημερινό διάγραμμα κάλυψης πως θα περιγράφατε τα υπάρχοντα? υπ'όψιν στη δική μου περίπτωση το ισόγειο είναι αυθαίρετο και ο όροφος με άδεια και πάω για νομιμοποιήσεις κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Eγώ σε μια αντίστοιχη περίπτωση με προσθήκη σε νόμιμο όμως κτήριο , τα περιέγραψα και στα σχέδια και στο Δ. Κάλυψης ως ημ/θριους χώρους . Στον έλεγχο είπα τι έκανα , και δεν ασχολήθηκαν παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

panos μου έχει τύχει και εμένα περίπτωση σαν του avgoust και το αντιμετώπισα αντίστοιχα με ελεγκτή που δεν πολυασχολήθηκε λόγω μεγάλης περίσειας σ.δ.

 

Εκτός αυτου όμως αντιμετώπισα και περίπτωση όπου με ΓΟΚ 73 είχε κατασκευαστεί κτίριο (ισόγειο+2 όροφοι) με το ισόγειο μικρότερο κατά 20τμ από τους υπερκείμενους στην άδεια. Ύπήρξε πρόβλημα με το χαρακτηρισμό του χώρου αυτού με δεδομένο ότι Η/Υ χώροι νοούνται μόνο επί της προσθήκης μετά το γοκ 85. Τελικά μετά από ανακάλυψη του "χαμένου φακέλου" από το αρχείο διαπίστωσα ότι ο επίμαχος χώρος είχε υπολογισθεί στη δόμηση της αρχικής αδείας (κάλυψη *πλήθος ορόφων) και εμφανίζοταν μόνο στους αριθμητικούς υπολογισμούς γιατί όπως μου είπε και συνταξιούχος συνάδελφος "έτσι δούλευαν τότε"

Μάλλον απίθανο για τη περιπτωσή σου αλλά αξιζει να το ψάξεις

Link to comment
Share on other sites

Τελικά μετά από ανακάλυψη του "χαμένου φακέλου" από το αρχείο διαπίστωσα ότι ο επίμαχος χώρος είχε υπολογισθεί στη δόμηση της αρχικής αδείας (κάλυψη *πλήθος ορόφων) και εμφανίζοταν μόνο στους αριθμητικούς υπολογισμούς γιατί όπως μου είπε και συνταξιούχος συνάδελφος "έτσι δούλευαν τότε"

και εγώ με αυτόν τον τρόπο θα το αντιμετώπιζα

 

πάνω στο σχέδιο θα χαρακτήριζα τον χώρο:

"χώρος που μετρά στη δόμηση (σύμφωνα μρ τον ΓΟΚ73)"

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πράγματι είναι όπως τα είπε ο giannhst και η myri, ο χώρος που σήμερα είναι ημιυπαίθριος μέτραγε παλαιότερα στη δόμηση, αλλά θα ήθελα να προσπαθήσω να το κλέψω προς όφελος του ιδιοκτήτη. Ίσως είναι θέμα ελενκτή. Θα το κανω όπως ο avgoust και θα δούμε.

Στοά δεν είναι πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.