Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός εισφοράς σε γή.


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Σε περιοχή η οποία σύμφωνα με το Γ.Π.Σ είναι περιοχή επέκτασης πελάτης μου ενδιαφέρεται να αγοράσει αγροτεμάχιο. Μετά από έρευνα διαπίστωσα ότι ο πωλητής έχει και αλλά χωράφια που βρίσκονται μέσα στην περιοχή επέκτασης.

Κατά την επίσκεψη μου στο γραφείο κτηματογράφησης είδα ότι σαν ιδιοκτήτη το 1982 έχουν τον πατέρα του πωλητή ο οποίος όμως έχει πεθάνει από το 1950 απλά η αποδοχή έγινε το 1987 από τα δύο παιδιά του. Έχουν ήδη γίνει τρεις αναρτήσεις και έχει τελείωσει η φάση της κτηματογράφησης.

Το ερώτημα είναι να μπορεί να γίνει τώρα διόρθωση καθώς το 82 υπήρχαν 2 κληρονόμοι κατά 50% έκαστος και έτσι θα βγουν μικρότερες εισφορές.

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντυπωση οτι για τις εισφορες παιζει ρολο ο χρονος μεταγραφης και οχι ο χρονος που εγινε το συμβολαιο..

 

Ωστοσο πριν την κυρωση της ΠΕ υπαρχει καποιο νομοθετημα (δεν το εχω και το αναζητω)

που αναφερει οτι ερθει στην κατοχη καποιου ακινητο εξ επαχθους αιτιας (δεν ξερω αν το γραφω σωστα) δηλαδη απο θανατο και αρα απο κληρονομια, τοτε οι εισφορες υπολογιζονται ανξαρτητα για το συγκεκριμενο ακινητο..

 

Δεν ειμαι 100% σιγουρος γιατι δεν το εχω δει προσωπικα αλλα μου το εχει μεταφερει ατομο πολυ ενημερο για τετοια θεματα.. Αν καποιος συναδελφος γνωριζει κατι θα ηταν πολυ χρησιμο..

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν μπορώ να το υποστηρίξω με έγγραφα αλλά εμπειρικά, από όσο γνωρίζω, συμφωνώ ότι ιδιοκτήτης το 82 είναι τα παιδιά και σε αυτούς θα βγούν οι εισφορές. Δεν ξέρω πως το διορθώνεις στο κτηματολόγιο αλλά τώρα στο τοπογραφικό της αγοροπωλησίας θα πρέπει να αναφέρονται οι εισφορές για τις περάσει η συμβολαιογράφος στο συμβόλαιο, σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Λογικά συνάδελφε, γίνεται να διορθωθεί.

Με αφετηρία το γεγονός πως ο πατέρας έχει πεθάνει προ του 1982 (κάτι που αποδεικνύεται εύκολα με κάποια πιστοποίηση του θανάτου από το ληξιαρχείο), ιδιοκτήτες την ημερομηνία ελέγχου είναι οι κληρονόμοι, δηλαδή τα τέκνα τα οποία πλέον έχουν και τίτλο (την αποδοχή). Με πιστοποιητικό θανάτου λοιπόν, τον παλαιό τίτλο, και την αποδοχή της κληρονομιάς, νομίζω οτι μπορεί να πραγματοποιηθεί διόρθωση. Ηρθες σε συνεννόηση με την οικεία πολεοδομία και τον μελετητή της πράξης?

Καλη συνέχεια!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.