Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Δάπεδο με περλομπετό


geor1234

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Πρόκειται να κάνω μια ανακαίνιση σε ένα μικρό χώρο 7,5 τετραγωνικών και αποφάσισα να χρησιμοποιήσω στο δάπεδο περλομπετό για να τοποθετήσω κατόπιν πλακάκια. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος δουλέψει το συγκεκριμένο υλικό και αν θα μπορούσε να μεταφέρει την εμπειρία του στο συγκεκριμένο post . Η όλη διαδικασία του χαρμανιού θα γίνει χειρονακτικά χωρίς μπετονιέρα. Ο μάστορας που θα με βοηθήσει έχει μεγάλη εμπειρία στα οικοδομικά αλλά το συγκεκριμένο υλικό δεν έτυχε να το χρησιμοποιήσει.

 

Στην αγορά υπάρχουν 2 είδη υλικών. Ένα καθαρός περλίτης σε τσουβαλιά των 100lt και ένα με έτοιμο μείγμα που απλώς προσθέτεις νερό. Θα χρειαστώ περίπου μισό κυβικό για να καλύψω τον χώρο.

· Οι απορίες μου είναι καταρχήν στις αναλογίες υλικών. Στην πρώτη κατηγόρια με τον καθαρό περλιτη τι αναλογίες τσιμέντου/ περλιτη από την εμπειρία σας είναι αρκετές? Σε ένα site βρήκα ότι με 250Kg τσιμέντο/ m3 έχουμε 35 kg/cm2 αντοχή σε θλίψη, και με 333Kg τσιμέντο / m3 έχουμε 75 kg/cm2 αντοχή σε θλίψη. Σε ποιες περιπτώσεις, πρακτικά θα επιλέγαμε την πρώτη αναλογία και σε ποιες την δεύτερη? Ποια αναλογία έχετε χρησιμοποιήσει εμπειρικά?

· Η δεύτερη απορία μου είναι σχετικά με το αν προσθέτουμε άμμο στο χαρμάνι? κάποιος μου ανέφερε πως προσθέτουμε λίγο άμμο κυρίως για να γίνει πιο εύκολη το ανακάτωμα των υλικών στην μπετονιέρα και όχι για άλλο λόγο. προσθέτουμε άμμο και αν ναι για ποιο λόγο και με ποια αναλογία σε σχέση με τα υπόλοιπα υλικά από την εμπειρία σας πρακτικά ?

· Η τρίτη απορία είναι σχετικά με το πόση ποσότητα νερού χρειαζόμαστε να ρίξουμε στο χαρμάνι?

· Στην περίπτωση του έτοιμου μείγματος για περισσότερη αντοχή απλώς προσθέτω περισσότερο τσιμέντο η ανάλογα και άλλο περλιτη και νερό?

· Τέλος υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω στην ανάμιξη και στην τοποθέτηση?

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας, σε οποίους απαντήσουν

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα,

Πιθανόν να έχεις τελειώσει με την ανακαίνιση πια πάντως για ότι απορίες έχεις, σχετικά με τον περλίτη και το περλομπετό, μπες στο site http://www.isocon.gr είναι οι μοναδικοί παραγωγοί του περλομπετού στην Ελλάδα. Ένα τηλέφωνο κάνεις στη τεχνική υποστήριξη και σου λύνουν όλες τις απορίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Επειδη συμπτωματικα με ρωτησαν για τεταρτη φορα εντος διμηνου για το θεμα περλομπετου και προφανως αρκετος κοσμος θα εχει την απορια σχετικα με τα πρακτικα της διαδικασιας να αναφερω περιληπτικα:

Το χαρμανι το δημιουργησα χειρονακτικα στο χωρο του δαπεδου. Η αναλογια που χρησιμοποιησα ηταν 100λτ περλιτη, 35κ τσιμεντο, 20κ αμμο και 250ml ρητινη γαλακτωδες υλικο για την καλυτερη συγκοληση με το δαπεδο. Νερο οσο χρειαστηκε για να αποκτηση μια πλαστικοτητα το μειγμα. Το παχος που εκανα ηταν στα 4,5εκα. Χρειαστηκε να στεγνωσει περιπου 3 μερες και στην τεταρτη εβαλα το πλακακι. Το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο τοσο απο αποψη βαρους (παναλαφρο) οσο και απο αποψη αντοχης (εντυπωσιακη αντισταση σε καθετη κρουση με σφυρι-καλεμι). Η αναλογια αυτην ειναι καλη για συμβατικη χρηση οικιας, για ποιο βαριες καταστασεις, επαγγελματικους χωρους ισως να χρειαζεται περισσοτερο τσιμεντο και περισσοτερη ρητινη . Επισης με χειρωνακτικο χαρμανι χρειαζεται και μια καλη μασκα, γιατι σηκωνει αρκετη σκονη. Αυτα τα ολιγα εμπειρικα.

Link to comment
Share on other sites

Βαση αυτα που γραφαν οι διαφοροι κατασκευαστες περλιτη στα site τους το ελαχιστο παχος το διναν στα 4cm. Οταν ξηλωσα το ξυλινο πατωμα το οριο μου ηταν μεταξυ 4,5 και 5 cm οποτε βρεθηκα κοντα στα ορια. Αρμο δεν εφτιαξα περιμετρικα λογω του μικρου εμβαδου. Στα site οι κατασκευαστες προτειναν αρμο σε μεγαλα εμβαδα.Να σημειωσω δε, οτι πουθενα δεν βρηκα πρακτικες οδηγιες ειτε για τις αναλογιες, ειτε για τα υλικα ειτε για την εφαρμογη. Σε φορα και σε site μονο γενικα και αοριστα . Ετυχε σε καποιο ξενο φορουμ να βρω καποια στοιχεια καλα απο κατασκευαστες που χρησιμοποιουνε το υλικο για χρονια. Πιθανως εδω ακομα να μην ειναι ιδιαιτερα γνωστο το υλικο, ή για λογους κοστους να μην το χρησιμοποιουν οι κατασκευαστες. Αν θυμαμαι καλα ειχα δωσει 6€ τα 100λτ

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Καλημέρα,

Πιθανόν να έχεις τελειώσει με την ανακαίνιση πια πάντως για ότι απορίες έχεις, σχετικά με τον περλίτη και το περλομπετό, μπες στο site www.isocon.gr είναι οι μοναδικοί παραγωγοί του περλομπετού στην Ελλάδα. Ένα τηλέφωνο κάνεις στη τεχνική υποστήριξη και σου λύνουν όλες τις απορίες.

Απλά και μόνο για την ιστορία, απο 2008 υπάρχει και μια δεύτερη εταιρεια που παράγει περλίτη και λέγεται Vioryp!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.