Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδικό χωροταξικό για τουρισμό(ΦΕΚ 1138/11-6-09 )


Recommended Posts

Ισχύει το ΦΕΚ 1138/11-6-09 ειδικο χωροταξικό για τουρισμό?

 

υπάρχει περιοχή που για τουριστικό κατάλυμα αύξανει το όριο αρτιότηταςαπο 4 σε 8 στρέμματα

 

 

Δεν έχει αποσυρθέι το ΦΕΚ ακομη?έτσι δεν έιναι?

 

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Ισχύει ακόμη το 1138/11-06-09 για το χωροταξικό. Κυκλοφορεί όμως η φήμη οτι θα αλλάξει. Μιλάω μέσα από τον ΕΟΤ :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα!

Ισχύει ακόμη το 1138/11-06-09 για το χωροταξικό. Κυκλοφορεί όμως η φήμη οτι θα αλλάξει. Μιλάω μέσα από τον ΕΟΤ :)

 

Με τις υγειές μας...... ΦΕΚ 3155Β/2013 => Οι αρτιότητες πάνε στο Θεο....

Link to comment
Share on other sites

Με τις υγειές μας...... ΦΕΚ 3155Β/2013 => Οι αρτιότητες πάνε στο Θεο....

Το τέλος της εκτός σχεδίου δόμησης μικρών τουριστικών καταλυμάτων - οικογενειακών επιχειρήσεων.....

Αρτιότητες 15 και 20 στρέμματα....

Και από την άλλη μεριά νομιμοποιούν την κάθε λογής παράγκα που ονομάζεται ενοικιαζόμενο δωμάτιο.....

Link to comment
Share on other sites

Καλά και αυτό με τα ενοικιαζόμενα δεν είναι ακριβές...σκέψου οτι κτίρια με Ο.Α. κατοικίας, για να πάρουν πλέον ΕΣΛ απο ΕΟΤ, πρέπει να καλύπτουν προδιαγραφές 4 κλειδιών και μοριοδότηση 3ών, οπότε ακόμα και ρύθμιση με 4178/13 να κάνεις, συνήθως δεν μπορείς να πάρεις νεο ΕΣΛ.

 

Εμένα αυτό που με τρελλαίνει,είναι οτι καμιά υπηρεσία δεν δηλώνει αρμόδια να κρίνει αν η έκταση που σε ενδιαφέρει είναι εντός ή εκτός οριοθετημένης ζώνης (ανεπτυγμένη-αναπτυσσόμενη) και τι ακριβώς ισχύει αν το γήπεδο που σε αφορά δεν είναι σε χρωματισμένη περιοχή!

 

Εξακολουθεί να είναι 4 στρ η αρτιότητα όπως ορίζει η εκτός σχεδίου δόμηση για τουριστικά?

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Έτσι είναι. Βάσει της νομοθεσίας πρέπει να ισχύουν οι προδιαγραφές που αναφέρεις. Μόνο που κάθε λίγο βγαίνουν λειτουργικές τακτοποιήσεις και όλα τα αυθαίρετα χωρίς προδιαγραφές παίρνουν ΕΣΛ..... 

Εκείνο που ήθελα να πω ήταν ότι εκτός σχεδίου στα 4 στρέμματα και συντελεστή 0.2 παλιά μπορούσες να κτίσεις μια μικρή μονάδα με προδιαγραφές του ΕΟΤ  σαν οικογενειακή επιχείρηση. Αυτή η μορφή εξυπηρετούσε τις τοπικές κοινωνίες κρατώντας τους νέους στον τόπο τους και ανταποκρινόταν επαρκώς τον τουρισμό μεσαίου εισοδήματος. Αυτό τελείωσε.

Η πολιτική να στηρίζονται τα 4 και 5άστερα  μόνο καταλύματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας για μένα είναι λάθος. Πολλά που έχουν κατασκευαστεί έτσι, αποδείχτηκε ότι δεν είναι βιώσιμα και τώρα πουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί σε ξένους. Οι προδιαφραφές τους είναι τόσο απαιτητικές που καταλήγουν να έχουν μικρή δυναμικότητα. Και όταν αυτά λειτουργούν εποχικά δεν βγάζουν ούτε τα έξοδά τους. 

Καλά τα μεγαλεπήβολα σχέδια αλλά αυτά εξυπηρετούν περισσότερο τα ξένα μεγάλα κεφάλαια και μετατρέπουν τους Έλληνες μικρομεσαίους από αφεντικά σε δούλους των άλλων.... 

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα συνάδελφοι και χρόνια πολλά.

 

Στο νέο χωροταξικό για τον τουρισμό αναφέρεται στις τουριστικά αναπτυσσόμενες περιοχές απαιτούμενη έκταση 10 στρεμμάτων σε εκτός σχεδίου περιοχή για εγκατάσταση τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων 3,4, 5 αστέρων με 10,9,8 κλίνες ανά στρέμμα αντίστοιχα.

 

Σε περιοχές εκτός οικισμών-εκτός σχεδίου στις οποίες οι χρήσεις γης καθορίζονται από ΣΧΟΟΑΠ, στο οποίο για παράδειγμα σε περιοχή ΤΑ (τουρισμού αναψυχής) επιβάλλεται ελάχιστη αρτιότητα 4.000 τ.μ και για τουριστικά καταλύματα μέγιστη πυκνότητα 6 κλίνες ανά στρέμμα.

 

Θα υπερισχύουν οι περιορισμοί του χωροταξικού για την κατώτατη επιφάνεια και ανώτατη πυκνότητα κλινών ή του ΣΧΟΟΑΠ (ή ΓΠΣ) της περιοχής;

Link to comment
Share on other sites

 

Σωστότατη παρατήρηση,αλλά ουδείς μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα εκτός απο το ίδιο το κράτος.

 

Με βάση τη λογική το ΓΠΣ ή ΣΧΟΟΑΠ υπερτερεί του όποιου γενικού ή ειδικού χωροταξικού,ωστόσο ενδέχεται η απάντηση να είναι οτι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τη δυσμενέστερη περίπτωση.

 

Το κακό είναι οτι αντί να ενημερώσουν το ΦΕΚ που αφορά την εκτός σχεδίου δόμηση ως προς τα τουριστικά,πάνε και ρυθμίζουν θέματα αρτιοτητας κτλ στο ειδικό χωροταξικό!

 

Ενα άλλο θέμα είναι οτι λόγω Καλλικράτη,υπαρχουν ΓΠΣ που αναφέρονται στους παλιούς Δήμους κ οχι στους Καλλικρατικούς. Αυτά δεν πρέπει να αναθεωρηθούν?

 

Γενικά λόγω της ενασχόλησής μου με το θέμα λόγω μιας δουλειάς που προέκυψε, ΟΛΟΙ οι φορείς αγνοούν το τι ισχύει!!! Πήγα σε ΕΟΤ,ΥΔΟΜ & αποκεντρωμενη διοίκηση περιφέρειας....όλοι μα όλοι με παρέπεμψαν στο ΥΠΕΚΑ!!!!! Άσε που στην ΥΔΟΜ δεν γνωρίζαν καν την ύπαρξη του ειδικού χωροταξικού κ μου θεώρησαν όρους δόμησης με βάση την εκτός σχεδίου δόμηση....

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα συνάδελφοι,

να ρωτήσω το εξής:

οι αλλαγές στις αρτιότητες στις εκτος σχεδίου περιοχές , αν τελικά μια ιδιοκτησία υπάγεται εντός οριοθετημένης ζώνης , αφορά μόνο για ανέγερση κτιρίου τουριστικής χρήσης ή επηρεάζει και την χρήση κατοικία ?

δηλ. εξακολουθεί να ισχύει αρτιότητα 4 στρ. για κατοικία εντός οριοθετημένης ζώνης αναπτυσσόμενης ή ανεπτυγμένης περιοχής ?

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο είναι ειδικό χωροταξικό μόνο για τον τουρισμό.Δεν επηρεάζει τις άλλες χρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.