Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξάρτηση τοπογραφικού


Recommended Posts

Προσπάθησε να εξηγήσεις στον υπάλληλο της υπηρεσίας (αμφιβόλλου ειδικότητας και εκπαίδευσης) και στον πελάτη οτι ένα αγροτεμάχιο που έχεις αποτυπώσει και το εμφανίζεις σε ΕΓΣΑ είναι μεγαλύτερο από αυτό που εμφανίζεις και οτι η διαφορά οφείλεται στην προβολή

 

Πλάκα κάνεις τώρα........εκτός κ αν το φόρουμ αυτό μετουσιώθηκε σε φοιτητικό!!!!!!!!!Anyway,θα το θεωρήσω πλάκα και σαν πλάκα είναι όντως πετυχημένο........Συνάδελφε ένα πράγμα σου λέω:αυτό δεν είναι ρεαλιστική συμβουλή!Όποιος διαφωνεί,να έρθει μία βδομάδα μαζί μου να τον κάνω ΜΑΓΚΑ.Ακόμα κ τον ίδιο το Ρωμαλιάδη,που είναι ΑΤΜ.Το λέω κ το εννοώ,όσο βαρύ κ αν ακούγεται.....!

 

@grtopo:κατάλαβες τώρα φίλε γιατί μουρλαινόμουν πέρυσι?:rolleyes:

 

 

ο πελατης για αγροτεμαχιο το θελει κεκλιμενη επιφανεια.γιατί βασει εμβαδου παιρνει επιδοτήσεις

 

:lol::lol::lol:

 

ΤΟ ΞΕΡΩ!Κ η προηγούμενη γενιά μηχανικών φίλε ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΟΝΤΩΣ στην κεκλιμένη επιφάνεια.........

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και ανεξάρτητο να έιναι το τοπογραφικό πάλι η προβολή δεν είναι μικρότερη απο το πραγματικό??Τι σχέση έχει το ΕΓΣΑ??

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι θέμα προβολής με την γενική έννοια του όρου. Είναι πώς "χτίζει" τους χάρτες το ΕΓΣΑ και το κάθε σύστημα προβολής.

Link to comment
Share on other sites

σε μικρα οικόπεδα δεν τιθεται θεμα παραμορφώσεων,οπως η κοινη λογικη και μονο αρκει,διοτι τα μεγεθη ειναι μικρα και το (μικρό) τμημα της επιφανειας που μετρουμε ειναι επιπεδο και οχι σφαιρικο.αρα καμια ανησυχια για μικρα οικοπεδα ,μετρηστε τα σε οποιο συστημα θελετε.

απο εκει και περα ,για μελετες δημοσιου οπου τα μεγεθη ειναι πιο μεγαλα,ναι θα εχουμε διαφορετικα μεγεθη (μηκη κλπ) για διαφορετικα συστήματα.

αλλα και εκει δεν υπαρχει προβλημα,διοτι υποχρεωτικα θα δουλεψετε στο συστημα που θελει ο εργοδοτης(ητοι η Υπηρεσια)αρα το προβλημα ειναι θεωρητικο-καλα το εθεσε ο zavi "φοιτητικό"

cna

Δεν είναι θέμα προβολής
φυσικα και είναι θεμα προβολής και μόνο.αλοιως απεικονίζει(αρα και παραμορφώνει) το ενα συστημα και αλοιως το αλλο.

terry εχει σχεση το ΕΓΣΑ ,διαφορετικό ειναι το μηκος σε ΗΑΤΤ πχ απο οτι σε ΕΓΣΑ.αλλα αυτό οχι σε μικρα οικόπεδα.δεν εχει καμια σχεση.

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάντως στα τοπογραφικά μου κάνω τους υπολογισμούς των εμβαδών σε ΗΑΤΤ και έχω και το κάναβο σε ΗΑΤΤ και αναγράφω σε πίνακα τις συντεταγμένες των σημείων σε ΗΑΤΤ και σε ΕΓΣΑ Πράγματι στον υπολογισμό του εμβαδού υπάρχει διαφορά από το ένα προβολικό στο άλλο και είναι λογικό λόγου του είδους (ιδιότητες) των προβολικών συστημάτωνΣτις πλευρές οι διαφορές για μικρές αποστάσεις είναι ελάχιστες.

Link to comment
Share on other sites

οπότε ξαναεπιστρεφουμε στα γνωστα.και λογικά.τις μεγαλες δουλειες αφηστε να τις κανουν οι ΑΤΜ.για τα μικρα δεν τιθεται θεμα.

Link to comment
Share on other sites

Προσπάθησε να εξηγήσεις στον υπάλληλο της υπηρεσίας (αμφιβόλλου ειδικότητας και εκπαίδευσης) και στον πελάτη οτι ένα αγροτεμάχιο που έχεις αποτυπώσει και το εμφανίζεις σε ΕΓΣΑ είναι μεγαλύτερο από αυτό που εμφανίζεις και οτι η διαφορά οφείλεται στην προβολή.

 

Μεγαλύτερο ή μικρότερο εξαρτάται από την θέση που είσαι, π.χ Αθήνα έχει 0.9996, κυκλάδες 0.9997 ρόδος 1.0009, στο περίπου όλα αυτά.

Link to comment
Share on other sites

cna φυσικα και είναι θεμα προβολής και μόνο.αλοιως απεικονίζει(αρα και παραμορφώνει) το ενα συστημα και αλοιως το αλλο.

 

Παρακαλώ διάβασε προσεκτικά τί είπα. Ανέφερα την γενική έννοια του όρου γιατί γενικά μιλώντας αν κάνω μια προβολή στο οριζόντιο επίπεδο μιας οικοδομής δεν θα έχω καμία διαφοροποίηση στα μήκη. Το πρόβλημα ξεκινά από τον τρόπο με τον οποίο προβάλλουν στο οριζόντιο επίπεδο το γαιωειδές τα διάφορα συστήματα. Ακόμα ποιό ακριβές ίσως να είναι η διαφορά στην οριοθέτηση μιας θέσης (x,y,z) ενός οποιουδήποτε σημείου πάνω στην γη. Πχ. άλλο είναι να κάνω ένα πλήρες ανάπτυγμα του γαιωειδούς και άλλο είναι να ορίζω μια αφετηρία 0,0,0 και με βάση αυτή να δημιουργώ ανύσματα αποστάσεων ώστε τελικά να δημιουργήσω τον χάρτη.

Link to comment
Share on other sites

Ας μην σοβαρεύουμε ένα θέμα περισσότερο απ' όσο αξίζει.

 

Όσο κ να προσπαθούμε για την ακρίβεια της μέτρησης,μην ξεχνάτε το 2% του τίτλου κ το γεγονός ότι όλοι κουνάνε τη μάντρα.Οπότε το θέμα της ακρίβειας του Συστήματος Αναφοράς καταντάει γελοίο...........

 

Εξ' άλλου,με την ακρίβεια της εξάρτησης των συν/νων εντός του μέτρου,που ουσιαστικά ΑΥΤΗ η ακρίβεια παρέχεται,τα ''κουνημένα'' γήπεδα δεν πρόκειται να πάνε πουθενά.Μόνο σε απαλλοτριώσεις παίζει το κυνήγι της ακρίβειας κ αυτό διότι παίζουν αποζημιώσεις.Για Δασαρχεία κλπ κάντε τη ζωή σας όσο πιο εύκολη γίνεται σε επιστημονικά πλαίσια......

Link to comment
Share on other sites

cna παλι λαθος.αν η οικοδομή ειναι μεγάλη θα εχεις διαφορα στα μηκη.δηλαδη μια πλευρα ΑΒ εχει αλλο μηκος στο ΗΑΤΤ και αλλο στο ΕΓΣΑ87.Διότι προβαλουν (και αρα παραμορφωνουν )διαφορετικα .δεν εχει να κανει με το πως δομουνται οι χαρτες οπως λες αλλα πως προβαλει το καθε συστημα.απλα οι συνηθεις οικοδομες ειναι μικρες και δεν εχουμε διαφορες στην πραξη.αν η οικοδομη εχει μηκος 500μ πχ θα εχει διαφορα στα μηκη απο συστημα σε συστημα.(ασχετα αν θα ειναι εντος του οριου 2% που λεει ο ZAVI)

Ζavi εχει νοημα οταν πχ εχουμε μια μεγαλη οδοποιια.θυμαμαι πχ καποιος συναδελφος ρωτουσε εδω σαυτο το φορουμ τι λαθος κανει και δεν ταιριαζουν τα μηκη απο ΗΑΤΤ που του εδωσαν και τα ειχε μετατρεψει σε ΕΓΣΑ.ηταν μεγαλα μηκη ,και ειχε απο ενα αρχειο σε ACAD για τα δυο συστηματα.τα εβαζε το ενα πανω στο αλλο και δεν ταιριαζαν.και προσπαθουσε να βρη που εκανε λαθος.φυσικα δεν εκανε κανενα λαθος.ηταν φυσιολογικο να μην ταιριαζουν τα δυο αρχεια ,αφου ηταν διαφορετικες προβολες αρα και διαφορετικά (παραμορφωμενα) σχεδια.το ιδιο θα συμβη αν καποιος παει να μετατρεψει ενα παληο μεγαλο 5000 στρμ πχ αγροκτημα απο ΗΑΤΤΤ σε

ΕΓΣΑ για το κτηματολογιο.αν δεν ξερει ,θα βλεπει τις διαφορες και θα "τρελαινεται".και αν τον εχουν βαλει πραγματογνόμωνα θα αποφανθη πχ οτι υπαρχει καταπατηση,χωρις να υπαρχει.

Bεβαια για τρεχουσες εφαρμογες δεν υπαρχει κανενα απολυτως θεμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.