Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γερμανοί βουλευτές:«Σας δίνουμε χρήμα,μας δίνετε την Κέρκυρα»


sundance

Recommended Posts

Ποιο υπερπατριωτικό στοιχείο ρε παιδιά;Δηλαδή οι Γερμανοί είναι οι άγγελοι που μας δάνειζαν τόσα χρόνια χωρίς κανένα συμφέρον;Γιατί το κάνανε;Για τα ωραία μας τα μάτια;Πόσα προιόντα τους αγοράζουμε κάθε χρόνο;Αυτοί δεν πήρανε πακτωλούς χρημάτων μετά την ένωση της Γερμανίας;Ελεος δηλαδή!Το οτι η χώρα μας είναι ανοργάνωτη δεν χωράει κουβέντα.Το οτι κάνουμε ένα σωρό καφριλίκια επίσης.Απλά μην πιστεύετε οτι οι Γερμανοί δεν ξέρουν από μίζες,λαδώματα,λαμογιές κτλ.Η Siemens από πού είναι,απ τη Μποτσουάνα;Απλά έχουν καταφέρει να έχουν ένα αποτελεσματικό ως προς τον πολίτη κράτος.Γιασάν τους μάγκες.

Οσο γι αυτούς που θέλουν Γερμανούς ή ξένους διοικητές ας μην αυταπατώνται.Αν (λέμε αν) οι Γερμανοί πάρουνε την Κέρκυρα τι νομίζετε οτι θα κάνουν τους...ιθαγενείς;Θα τους έχουν να κρατάνε τα μωρά τους όσο αυτοί ρίχνουνε βουτιές στη Λευκίμη.Ημαρτον ρε παιδιά δηλαδή.Εχουμε φάει στη μάπα ως έθνος (ωχ,ξέχασα,απαγορευμένη λέξη) τόσους ξένους,δε βάλαμε μυαλό; Εμείς τα κάναμε π**τανα, εμείς θα τα φτιάξουμε.Ολοι οι λαοί έχουνε τα πάνω τους και τα κάτω τους.Τώρα είμαστε κάτω,αργότερα θα βγούμε από πάνω.Ετσι πάει:θα γυρίσει ο τροχός,θα γα***ει κι ο φτωχός.

Ψηλά το κεφάλι ρε!Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να βασιστεί μόνο στις δικές τις δυνάμεις!

Ουκ ελληνικό το προσκυνείν!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@howard, ακόμα και σ'αυτό που λές πως ζητάμε φερθήκαμε ανόητα. Πριν τρεις βδομάδες περίπου και αφού είχαμε δανειστεί την πρώτη δόση με ~7%, έπαιξε το σενάριο της ευρωπαικής σωτηρίας για την Ελλάδα και τα επιτόκια είχαν κατέβει.

 

Βγήκαν λοιπόν οι Πορτογάλοι (το άλλο γουρούνι), χωρίς τυμπανοκρουσίες και δανείστηκαν εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία με χαμηλότερα επιτόκια από μας.

 

Ούτε αυτό το απλό δε μπορούμε να κάνουμε, να λειτουργήσουμε συντονισμένα και σιωπηρά, εδώ κάθε φορά που ανοίγει υπουργός το στόμα του ανεβαίνουν και τα επιτόκια δανεισμού μας: "Δεν υπάρχει σάλιο", "νιώθω σαν καπετάνιος του τιτανικού" ..

 

 

 

@is2000drifter

Συμφωνώ απόλυτα μόνο για τα τελευταία που λές για μας, δεν έχω αισθήματα ηττοπάθειας, αλλά δε μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να αλλάξει ρότα αυτός ο τόπος.

Link to comment
Share on other sites

@ isodrifter

 

ποτε ημασταν τελευταια φορα πανω θελω να μου πεις φιλε μου. Γιατι καλα τα λες αλλα εγω θυμαμαι το χρυσο αιωνα του Περικλη και ακομη κι εκει μετα απο λιγο το παιξαμε αμερικανοι στο ιρακ και μην πω τι πηραμε στη Σικελια....

 

@ nomad

 

σε αυτο που λες συμφωνω 10000%. Αλλα δεν ειπε κανεις οτι εχουμε ικανους κυβερνωντες. Εγω δεν υπερασπιστηκα κανεναν αν παρεξηγηθηκα ετσι. Απλα ειχα την ψυχραιμια μου εδω και μηνες και ειδα εχθες τη Μερκελ στο BBC και πραγματικα μου εσπασαν τα νευρα με αυτα που ελεγε, και μαλιστα χωρις να την εχει ρωτησει κατι σχετικο ή πονηρο ο δημοσιογραφος.

Link to comment
Share on other sites

howard_roark αν μιλάς για τους Αθηναίους ναι.

 

Μη ξεχνάς όμως τον Μέγα Αλέξανδρο και την 1000ετή Βυζαντινή Αυτοκρατορία!

Link to comment
Share on other sites

@howard δε παρεξήγησα τίποτα, μην ανησυχείς.

Δεν παρεξηγώ κανέναν όποιον και αν υποστηρίζει, δε μ'ενδιαφέρει αυτό.

Το πρόβλημα μου είναι η "κακή μας τύχη", που βέβαια τη φτιάχνουμε μόνοι μας :(

 

--edit

Θυμήθηκα ένα ταξιδιωτικό ντοκυμαντέρ που είχα δει για την Ινδία. Κάποια στιγμή λοιπόν έδειχνε ένα φαρδύ δρόμο με φαρδιά χωμάτινα άκρα με δέντρα για τους πεζούς, όπου περπατούσε κόσμος. Κάποια στιγμή ένας Ινδός, προφανώς ένιωσε την ανάγκη και παίρνοντας τη γνωστή στάση του καθισμένου με λυγισμένα γόνατα και μέσα από τη ρόμπα του...

Οι υπόλοιποι που περπατούσαν δεν ενοχλήθηκαν αλλά κάποια στιγμή που αντιλήφθηκαν την κάμερα κινήθηκαν απειλητικά προς τα εκεί γιατί προφανώς θεώρησαν την καταγραφή του "αποπατήματος" προσβλητική για τους ίδιους.

 

Να διευκρινίσω πως θεωρώ το Ινδικό έθνος σπουδαίο, έχει αρχαία και λαμπρή ιστορία, έχει πολιτισμό χιλιετιών, έχει παράγει γνωστά έργα που προκαλούν θαυμασμό, έχει ανακαλύψει πως λειτουργεί η φύση και το σώμα μας βλ. yoga, kamasutra k.l.p. Επίσης η Ινδία σήμερα είναι βιομηχανικός και τεχνολογικός κολοσσός και στρατηγική υπερδύναμη.

Με το παραπάνω που αναφέρω δεν έχω λοιπόν σκοπό να προσβάλω την Ινδία και τους Ινδούς, Ok??

Link to comment
Share on other sites

@nomad

Δεν θέλω να κάνω τον παντογνώστη και να προτείνω (όπως κάνουν συνήθως όλοι) απλές λύσεις του στυλ:κάνε με εμένα μια μέρα πρωθυπουργό και θα δεις.Απλά αυτή η χώρα έχει βρεθεί σε απείρως δυσκολότερες συνθήκες στο παρελθόν και κουτσά στραβά τα κατάφερε να ορθοποδήσει.Ετσι πρέπει να κάνει και τώρα.Και θα το κάνει.Ακόμα κι αν χρειαστεί να τρώμε λάχανα και ψωμί από πριονίδι,θα το κάνουμε.Εδώ ρε παιδιά ορθοπόδησαν οι Γερμανοί μετά τη π****α που φάγανε σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους,με μια χώρα που ήταν σωρός ερειπίων και κομμένη στα δύο.Δηλαδή αυτοί τι είχαν,τρία χέρια ή τέσσερα ποδάρια;Καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι μετά από Μικρασιατική καταστροφή, αιματοχυσία 10 ετών (1940-1949) και θα κωλόσουμε τώρα;

Τι θα μας κάνουνε δηλαδή;Θα μας κάψουνε τις ελιές;Δεν θα αφήσουνε πέτρα πάνω στην πέτρα;Το χώμα δεν μπορούν να το σηκώσουν και πάνω σε αυτό το χώμα θα ζήσουμε.Αυτά τα είχε πει ο Κωλοκοτρώνης (άλλη απαγορευμένη λέξη) όταν τον απείλησε ο Ιμπραήμ οτι θα τα κάνει γης μαδιαμ (και αποδείχτηκε σωστός).

@Howard_roark

Αν εννοείς πότε θα γίνουμε παγκόσμια υπερδύναμη,μάλλον ποτέ.Αν εννοείς πότε θα γίνουμε μια αξιοπρεπής χώρα, είμαστε ήδη, σε σχέση με το 80% των χωρών του πλανήτη,και το 100% των γειτόνων μας.Μπορούμε και καλύτερα,και θα το πετύχουμε.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι αντί να δανειστούμε για να δημιουργήσουμε *ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ* υποδομές για βαριά βιομηχανία - λες και η ελιά ή το μπανάκι θα μας σώσει - , ο δανεισμός γίνεται για αποπληρωμή χρεών.

Χρωστάω σε μια πιστωτική κάρτα, και χρεώνομαι -με μεγαλύτερο επιτόκιο, προμήθειες κλπ- από άλλη πιστωτική για να αποπληρώσω την πρώτη. Όχι, δεν έχω σχέδια το πώς θα ξεπληρώσω την δεύτερη...

Link to comment
Share on other sites

εγω δεν βλεπω και πολυ καλα τις βιομηχανιες αλλων μικρων ευρωπαικων χωρων.

 

μια χαρα θα ημασταν μονο με υπηρεσιες και τουρισμο. αν αυτο γινοτανε σωστα και με προγραμματισμο.

 

οι αγγλοι που ολες τους οι βιομηχανιες πανε κατα διαολου και πουλανε τα παντα ολα σε κινεζουνς, αμερικανους και ρωσους, εδω και 20 χρονια εχουν το καλυτερο προσωπικο στον χρηματοοικονομικο τομεα. Ε Λ Ε Γ Χ Ο Υ Ν τα παντα σε μεσαιο επιπεδο μανατζμεντ. Δεν ειναι κακο να ειμαστε υπαλληλοι, αν μπορουμε να ειμαστε οι καλυτεροι.

 

Εγω βλεπω τα ονειρα για βιομηχανια ρομαντικα και αφελη.

Link to comment
Share on other sites

εγω δεν βλεπω και πολυ καλα τις βιομηχανιες αλλων μικρων ευρωπαικων χωρων.....μια χαρα θα ημασταν μονο με υπηρεσιες και τουρισμο. αν αυτο γινοτανε σωστα και με προγραμματισμο...... Εγω βλεπω τα ονειρα για βιομηχανια ρομαντικα ....

Ετσι νομίζω και εγώ, όχι ότι παίζει κανένα ρόλο τι πιστεύω βέβαια για την οικονομία της χώρας, αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να συναγωνιστέι κανεις πια Κινα κτλ Εκτός αν αρχίσουμε να εργαζόμαστε με κινέζικές συνθήκες εργάσιας, με κινέζικους μισθούς και με ότι ισχύει έκει έτσι ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοι. Δεν νομίζω ότι ξαφνικά θα αρχίσουμε να φτιαχνουμε αεροπλάνα και να αγοράζουν οι γερμανοι και οι γάλλοι από εμας.

Ομως νήσια θέλουνε να αγοράσουνε κατά δήλωση τους κιόλας πλεόν. Αρα μπόρουμε αντί να πουλήσουμε να "ενοικιαζούμε" (τουρισμός δηλαδή) μια χαρά. Δεν γνωρίζω βεβαια αν μπορεί η βιομηχανία του τουρισμού να θρέψει όλη την Ελλαδα.

Αυτό βέβαια που ακούω χρόνια και δεν το βλέπω ποτε είναι αυτός ο περιβόητος "εθνικός πλούτος" πετρέλαια - ορυκτα και δεν ξέρω έγω τι αλλο που είναι γεμάτη η ελλάδα και δεν το εκμεταλευόμαστε και τον έχουμε "τάξει" στου ξένους. Που είναι ? Κανένας δεν βρέθηκε να κάνει μια κίνηση προς τα εκέι ? Κανένα κόμμα , κανένας πολιτικός ? Αραγε μπορούμε να τον εκμεταλέυτουμε και πως ? Γιατι καλα να παράγουμε πετρέλαιο δεν λέω αλλά άμα ειναι να πουλάμε 300 δολάρια το βαρέλι πάλι κανεις δεν θα παρει . Σημείωση: δεν το κατέχω το θέμα όποτε ειναι πολυ πιθανόν να γράφω άσχετα, συγχώρεστε την αμάθεια μου 8-)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.