Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μήπως να ...φύγουμε απο την Ευρωπαϊκή Ένωση;


parist43

Θα θέλατε να φύγουμε απο την Ευρωπαική Ενωση?  

93 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Θα θέλατε να φύγουμε απο την Ευρωπαική Ενωση?

    • Ναι,θα ήταν οτι καλύτερο εχουμε να κάνουμε.
      34
    • Οχι,προς θεού.Ευρώπη και ξερό ψωμί
      48
    • Δεν ξέρω,ούτε απαντώ
      11


Recommended Posts

Έτσι είναι όπως τα λέτε παιδιά. Δεν διαφωνώ. Πάντως η Αμφιάλη και όλος ο Πειραιάς, από σπίτια μέχρι δρόμους, τότε στήθηκε. Το καλώ τότε ήταν, ότι γεννηθήκαμε χωρίς να έχουμε να φορέσουμε παπούτσια,και μετά αποκτήσαμε.

Τώρα άντε να πούμε στα παιδιά μας να τα βγάλουν.

Άντε να πεις στον συνταξιούχο, ότι μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς αξίζει σε αυτόν και τα παιδιά του αυτή η τύχη.

Από εδώ και πέρα δεν πρέπει να λέγετε Ελλάδα, αλλά γελάδα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 199
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ο πληθωρισμός αυξήθηκε, και με την πτώση του, το δικτατορικό καθεστώς τον άφησε στο 22% - 23% επίσημα

απο που προκύπτει αυτό?

λοιπον για να μην λεμε οτι μας κατεβαίνει στο κεφάλι,περι ΧΟΥΝΤΑΣ ισχυουν τα εξης

ΑΣΧΗΜΑ

Δεν μπορουσες να μιλησεις,να διαβασεις ,να σκεφτεις.χαφιεδες υπηρχαν παντου και μπορουσε ενας επιστημονας η οποιοσδηποτε αλλος να χασει την δουλεια του αρκει να τον "καρφωνε" ενας αμορφωτος χαφιες.Εξορίες-Βασανιστηρια..

Επισης οπως ειπε ο φιλος Κasvan εθνικος τυχοδιωκτισμος και εθνικη προδοσια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η δραχμη ηταν σκληρη και σταθερη,οικονομικη αναπτυξη υπηρχε (μπορει βεβαια λογω παγκοσμιας συγκυριας οπως λεει ο ΒΑS ) ,για τους αγροτες ηταν η καλυτερη περιοδος γιατι με τα χαριστικα δανεια αποκτησαν γη αυτοι που δεν ειχαν-οικοδομικη αναπτυξη:τεραστια λογω πολυ μεγαλης αυξησης των ΣΔ δομησης (στα χωρια πχ δοθηκαν δικαιωμα τριοροφου και καλυψη 100% στους πυρηνες των χωριων και αντιστοιχα βεβαια στην Αθηνα,ηταν χρυση περιοδος για την οικοδομη),και λογω αυτου του γεγονοτος υπηρχε αφθονη δουλεια για ολους.απο την αλλη ομως αυτη η μεγαλη αυξηση των ΣΔ ηταν που εκανε την Αθηνα τερατουργημα και γενικα κατεστρεψε το περιβαλον.

Διαφθορα:φυσικα και υπηρχε και φυσικα και ετρωγαν.ομως αυτοι ηταν πολυ λιγοι.μονο οι του καθεστωτος.

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗκαι ειδικα 1981 και μετα.

Εκδημοκρατισμος.για πρωτη φορα στην ιστορια του Ελληνικου κρατους υπαρχει δημοκρατια και ο καθενας μπορει να διαβαζει οτι θελει,να λεει οτι θελει,να μην στελνεται στην εξορια η στη φυλακη η στο εκτελεστικο αποσπασμα για ιδεολογικους λογους.και να μην χανει την δουλεια του .

Για πρωτη φορα στην ιστορια ο Ελληνας δεν φοβαται πια

το ανωτερω σημερα παραγνωριζεται γιατι θεωρειται κατι φυσιολογικο και οι νεοι δεν γνωρισαν την προηγουμενη περιοδο.Για να ειμαστε ομως δικαιοι θα πρεπει να το αναγνωρισουμε σαν πολυ μεγαλο επιτευγμα του Ανδρεα Παπανδρεου.

Διαφθορα: υπαρχει και αρνητικο ομως επιτευγμα της μεταπολιτευσης.ο Ελληνικος λαος κανει "κτημα" του κατι που μεχρι στιγμης ανηκε στην αστικη ταξη.Η διαφθορα γινεται λαικο σπορ και φθανει μεχρι τον τελευταιο γραματεα της κατω κολοπετεινιτσας.

Εκπροσωποι της γενιας του πολυτεχνειου που φωναζαν "λαε πολεμα σου πινουνε το αιμα"

το ηπιαν αυτοι,σε πολυ μεγαλυτερη ποσοτητα.

Μια κοματικη ταυτοτητα αξιζει στην πραξη πολυ περισοτερο απο εναν πανεπιστημιακο τιτλο,μια που το πρωτο σου εξασφαλιζει δουλεια ενω το δευτερο οχι.ειναι αυτο Δημοκρατία?δεν νομιζω.

Οι προοδευτικοι πχ εκπεδαιυτικοι που πρωτοστατησαν στον αγωνα για ψωμι ,παιδεια,ελευθερια καθιερωνουν και παγιωνουν προς ωφελος τους κατι εξαιρετικα σπανιο επι χουντας:να κανουν φροντιστηρια στα ιδια παιδια που το πρωι διδασκουν στον σχολειο,εναντι αδροτατης αμοιβης.

Οι "προοδευτικες"αυτες κατακτησεις γινονται και απο αλλες ταξεις αναλογικα.

ο καθενας κανει οτι μπορεί

Οι εποχες ομως της μεταπολιτευσης που αρκουσε καποιος να ειναι μελος ενος κοματος για να θεωρειται κατι σαν αδιαφθορος ηρωας και αδιαμφισβητητος εχουν περασει ανεπιστρεπτι.

Καποτε ηταν σωστο να κατηγορουμε την Χουντα και αντιδραστικο να την υπερασπιζομαστε.

Σημερα πλεον ειναι αντιδραστικο να καλυπτεις τις μεγαλες ανομιες του παροντος συστηματος της διεφθαρμενης κοματοκρατιας πισω απο το να κατηγορεις την Χουντα.και αυτο διοτι η μεν Χουντα δεν υπαρχει ,η δε διεφθαρμενη κοματοκρατια που χρεοκωπησε την χωρα ζη και βασιλευει

ΥΓ για να ειμαστε δικαιοι,οσον αφορα τον τομεα της οικοδομης φθασαμε στο αλλο ακρο.

Επι Χουντας η οικοδομη θεωρηθηκε πανακεια και η Χουντα την καλιεργησε οσο μπορουσε (αν δειτε διαφημησεις στις εφημεριδες της εποχης θα διαπιστωσετε οτι η λεξη πολυκατοικια ηταν κατι μαγικο-συνωνυμο του καλου-επιθυμητο)

η πολιτικη της χουντας ηταν :Χτίζε και μη μιλας.

(ενω η πολιτικη της μεταπολιτευσης ηταν :αρπαξε οτι μπορεις)

Η μεταπολιτευση τα αντεστρεψε ολα.η πολυκατοικια θεωρειται εργο του διαβολου,η δομηση σταθερα περιοριζεται εδω και 30 χρονια μερα με τη μερα,αυτος που χτιζει αντιμετωπιζεται χειροτερα και απο εγκληματιας (αν κανεις φονο σε 7 χρονια εισαι εξω ,αν εχεις κανει αυθαιρετο το 85 δεν μπορεις να το γραψεις στο παιδι σου ,χωρια που τα προστιμα ισοδυναμουν με κοπους μια ζωης).

η δομηση στα εκτος παει να απαγορευτει τελειως,αγοραζεις ενα οικοπεδο πανακριβα και αυριο απλα μπορει να μην χτιζει-σκετη σχιζοφρενεια στην διαδικασια εκδοσης αδειας και χτισιματος.

απλα για να ειμαστε δικαιοι.

Link to comment
Share on other sites

Διαβασε πάλι τι έγραψα και θα πάρεις απαντηση. Προφανώς ΔΕΝ μπήκες καν στον κόπο να διαβάσεις τι έγραψα. Οσο για τον πληθωρίσμο διαβασέ τα επίσημα τότε στοιχεία. Αλλωστε λόγω της πετρελαϊκης κρίσης παντού ανέβηκε.

Οχι τώρα να λέμε ότι οι χούντα έσωσε και την Ελλάδα.

Διάβασε για τους αγρότες.

Αν ήσουν από αυτούς που πήραν τότε τα θαλασόδανεια λογικό έιναι να τη υποστηρίζεις και καλά κάνεις. Οχι όμως ότι έκανε καλό στην οικονομία Η ότι δεν έγιναν σκάνδαλα . Μην λέμε ότι θέλουμε τώρα.

Επειδή μέτα ήρθαν οι κλεφτες όχι να βγάλουμε και καλούς τους δικτάτορες.

Οικονομικη ανάπτυξη ήταν λόγω συγκυρίας ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ χόυντα θα ήταν πολύ μεγαλυτερη όπως σε όλες της αναπτύσσομενές χώρες.

Καλημέρα σας.

Link to comment
Share on other sites

Άμα πάει κάποιος φυλακή σήμερα, ίσος έχεις δίκαιο?

Αφού δεν πάει κανένας, όλοι είναι μια κομπόστα που την τρόμε καθημερινά από την μεταπολίτευση μέχρι τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Το κριτήριο μας δηλαδη αύτο είναι όλο και όλο ? Αν θα πάει κανείς φυλακή ?

Δεν είπαμε ότι τώρα είναι καλοί, αλλά όχι και να νοσταλγόυμε την "οικονομική ευμάρεια" της χούντας.Λόγω παγκόσμιων οικονομικών συγκυρίων, λόγω της "ποσοτικής" παρουσίασης και 1-2 δεικτών. Αν ήσουν από τους ημέτερους και τότε και, όπως και τωρα, θα κονόμαγες. Το θέμα είναι όταν δεν έισαι από τους ημήτερους είτε τότε είτε, τώρα τι κάνεις ?. Μάλλον η κοντή μνήμη που έχουμε ως λαός σε όλα και εδώ "αμβλύνει" κάποια πράγματα , σε δέκα χρονια θα λέμε δηλαδή τι καλα που ήταν τότε ?

Τα σκάτα τα σημερινά θα δικαιολογούν τα σκάτα τα τότε ? Βόθρος τότε και τώρα, απλως τώρα είναι απορροφητικός και δεν πνιγόμαστε τελείως στο σκάτο. Με το συμπάθειο κιόλας ....

Link to comment
Share on other sites

Για να ξέρω αν αυτοί που κυβερνούν είναι τίμιοι και όχι μία από τα ίδια, πρέπει να στείλουν κάποιους φυλακή.

Αλλιώς θα μας τα ξανά φάνε και αυτοί.

Εγώ δεν έχω κοντή μνήμη, προπαντός όταν η πολιτική κρίνετε εκ του αποτελέσματος.

Υπάρχουν οι μικροί, και οι μεγάλοι βόθροι. Μεγέθη συγκρίσιμα.

Ο καθένας κρίνει από την σκοπιά του, και όλοι μαζί τους πολιτικούς.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ρε συνάδελφοι και μη την έχω βρει την λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο, το θέμα όμως είναι αν υπάρχει έστω και ένας που θα απαντήσει ναι έστω σε ένα από τα κάτωθι, δεδομένης της πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα:

 

1) Ξεκινώντας από το δικό μας επάγγελμα και δεδομένου ότι μια σωστή αναλογία είναι περίπου 1 ΠΜ ανά 1000 κατοίκους θα δεχόμασταν οι 9 στους 10 ΠΜ να αλλάξουν επάγγελμα...χθες;

 

2) Θα δεχόμασταν οι μελετητές να κάνουν μόνο μελέτες και οι κατασκευαστές μόνο κατασκευές και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα;

 

3) Θα δεχόμασταν να δουλέψουμε τα χωράφια μας, στην οικοδομή ή όπου αλλού χρειαστεί για να βγάλουμε τα προς το ζην, ανεξαρτήτως του κόπου που έχουμε καταβάλλει μέχρι σήμερα;

 

4) Θα δεχόμασταν να αγνοήσουμε το όνειρο για δικό μας σπίτι, αυτοκίνητο κλπ κλπ, αγαθά που μας έχουν επιβληθεί ως αναγκαία από το 1960 και εντεύθεν;

 

5) Θα δεχόμασταν ότι δεν είναι απαραίτητο τα παιδιά μας να βγάλουν σώνει και καλά κάποιο Πανεπιστήμιο/ΤΕΙ για να θεωρούνται ισότιμοι πολίτες;

 

6) Θα δεχόμασταν χωρίς αντίλογο την επιθυμία του παιδιού μας αναφορικά με το επάγγελμά του, ακόμα και αν αυτή είναι να γίνει σκουπιδιάρης;

 

7) Θα δεχόμασταν να στερηθούμε ό,τι μπορούμε ώστε να ορθοποδήσει αυτή η χώρα; Πολλάκις έχω αναφέρει την δωρεάν εργασία που παρείχαν στο γερμανικό κράτος οι πολίτες του για 20 και πλέον έτη μετά την λήξη του πολέμου. Θα δεχόμασταν να κάνουμε το ίδιο;

 

8 ) Αν ήμαστε δημόσιοι υπάλληλοι θα δεχόμασταν να απολυθούν 400.000 άτομα, ακόμα και αν αυτός ο αριθμός συμπεριλαμβάνει και εμάς;

 

Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο κακό που πάθαμε ως Έλληνες; Γίναμε τεμπέληδες, παρτάκηδες και αναξιόπιστοι. Αυτά τα χαρακτηριστικά δυστυχώς διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή και οδηγούν στις σημερινές δραματικές καταστάσεις. Να μην ξεχάσω βέβαια ότι η καταγγελία της παρανομίας δεν αποτελεί ρουφιανιά σε δημοκρατικά καθεστώτα. Αυτό βέβαια με κάνει να σκέφτομαι αν θεωρούμε το σημερινό καθεστώς δημοκρατικό ή μια άλλη μορφή χούντας.

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια γιατί κανένας δεν τολμά να πει ότι επί χούντας η ανάπτυξη ήταν 9,5 %

και η Ελλάδα δεν χρώσταγε τίποτα?

Από εκεί και πέρα τι άλλαξε?

Αλλά το ζητούμενο είναι τι έκανε η χούντα και πήγε καλά. ( εννοώ για τα οικονομικά )

μα τι λέμε τώρα η Χούντα διέλυσε την Ελλάδα σε καθε επιπεδο!!!!

όταν λες ανάπτυξη περιλαμβάνεις και την ανοικοδόμηση του αιγιαλού;;;;

η Ελλάδα την πλήρωσε πολύ ακριβα με υπέρτατο τίμημα το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Κύπρου

 

άιντε διότι ξενιόμαστε!!!!

Link to comment
Share on other sites

Myri την έζησες την εποχή της χούντας; Δεν το νομίζω, γιατί αν δεν κάνω λάθος είσαι μικρή.

Με προβληματίζει λοιπόν, ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτοί οι οποίοι τη νοσταλγούν ή τη "νοσταλγουν" εκείνη την περίοδο, είναι άνθρωποι ηλικίας τέτοιας ώστε να την έχουν ζήσει. Αυτό με προβληματίζει ως προς το εξής: Ο χρόνος σίγουρα αμβλύνει τα αρνητικά και αφήνει ως αναμνήσεις μόνο τα θετικά. Πράγμα όμως το οποίο σημαίνει ότι σίγουρα υπήρξαν θετικές πτυχές, τις οποίες σε εμάς τους νεώτερους, απλά δεν μας τις μετέφεραν. Και ανησυχώ ακόμα περισσότερο, όταν σιγά σιγά αρχίζουν να ανοίγουν το στόμα τους επί του θέματος και άνθρωποι οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν ιδεολογικά με τον χώρο εκείνο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.