Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η συνέντευξη Βαρώτσου ανέβηκε στο internet, στο site της Ζούγκλας.


Recommended Posts

Να γιατί δεν πάμε καλά.

Η συνέντευξη Βαρώτσου ανέβηκε στο internet, στο site της Ζούγκλας.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=114544&cid=38

 

Γιατί δεν κάλεσαν και μηχανικούς στην συζήτηση?

Ο σεισμός δεν έχει τίποτα κοινό με τους μηχανικούς?

(είπαμε αντισεισμική θωράκιση χρειαζόμαστε πάνω απ'όλα)

Που είναι η πολιτεία να βοηθήσει τον Βαρώτσο?

1,5 δις ευρώ χαλάει το χρόνο η Ελλάδα για έρευνα και τεχνολογία.

Που πάνε αυτά τα χρήματα? Μήπως παίρνουνε διπλώματα ευρεσιτεχνίας και δεν το ξέρω?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 45
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο Βαρώτσος έχει πάρει πολλά εκατομμύρια ευρώ για "έρευνα" από το 1984 μέχρι σήμερα. 26 ολόκληρα χρόνια παίρνει λεφτά και βάζει ηλεκτρόδια. Αποτέλεσμα ένα μεγάλο μηδενικό.

 

Οι περισσότερες "προγνώσεις" του αποδείχτηκαν λάθος, ενώ οι ελάχιστες που έπεσαν ελάχιστα κοντά, διαφημίστηκαν ως το επίτευγμα του αιώνα. Φυσικά καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι έρευνα θέλει, αλλά η χρηματοδότηση από την πολιτεία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πεταμένα λεφτά. Στο φινάλε, αν πράγματι άξίζε το έργο του, θα μπορούσε να βρει χρηματοδότες πέρα από τα κρατικά ταμεία.

 

Κι όσο για τους μηχανικούς, όπως θα ξέρεις, δεν κάνουν νούμερα, κι άρα δεν έχουν θέση σε εκπομπές σαν τη ζούγκλα.

Link to comment
Share on other sites

Στο πρώτο δεν μπορώ να σου απαντήσω, γιατί δεν ξέρω. Απάντησε ο ίδιος ο Βαρώτσος

 

Στο δεύτερο έχεις απόλυτο δίκαιο.

 

Ο κόσμος φαίνεται ότι δεν τον ενδιαφέρει αν τον πλακώσει το σπίτι, αλλά

πότε θα τον πλακώσει.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα ΣΕΙΣΜΟΣ αφορά ΠΑΝΩ απ' όλα στους Μηχανικούς. Ειδικά όταν γίνεται αντικείμενο πολύ ευρείας δημόσιας συζήτησης σε τηλεοπτικά παράθυρα με διάφορους δημοσιογράφους και "δημοσιογράφους". Κι αυτά γιατί αυτό που ενδιαφέρει ή/και καίει τον κόσμο να μάθει είναι πως να αποφύγει τις συνέπειες του σεισμού (αντισεισμικές κατασκευές, οδηγίες προφύλαξης κλπ. = ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) και πολύ λιγότερο τις διεργασίες πρόκλησης και εξέλιξης των σεισμών. Αλλά οι (περισσότεροι) Γεωλόγοι εχουν γίνει "σταρ" τηλεοπτικοί με τρομοκρατία και τρομολαγνεία, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία και φόβο του ανθρώπου μπροστά στο απρόβλεπτο, αλλά και την αμορφωσιά και άγνοια των περισσότερων δημοσιογράφων.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε το βρίσκεις σωστό να μειώνεις άλλους επιστημονικούς κλάδους; Αν δεν ήταν οι Γεωλόγοι και δη οι Σεισμολόγοι αμφιβάλλω αν θα είχαμε τα κατάλληλα εργαλεία και την γνώση για την κατά το δυνατόν καλύτερη προσομοίωση του σεισμού. Εδώ αμάν κάνουμε μήπως και αξιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο να συντάξει γεωλογικούς χάρτες μπας και μάθουμε πάνω σε τί χτίζουμε κι εσύ έρχεσαι να τους απαξιώσεις με αυτόν τον τρόπο;

Άλλο τώρα αν ορισμένοι επιστήμονες έχουν χάσει τον δρόμο τους μέσα στους φωτεινούς διαδρόμους των τηλεοπτικών σταθμών.

Link to comment
Share on other sites

δεν βλεπω πια τριανταργυροπουλο αλλα φανταζομαι τι εκπομπη εγινε.

 

εγω ερωτω: δεν επρεπε να παρει 1 τηλεφωνο ενας εκπροσωπος του ΤΕΕ ή ενας καθηγητης απο τους πολιτικους μηχανικους του ΕΜΠ να πει "για το 99,99 των σεισμων που θα γινουν στην ελλαδα τα επομενα 100 χρονια, αν εχετε σωστη στατικη μελετη η οποια εχει εφαρμοσθει σωστα απο επιβλεποντα μηχανικο δεν εχετε να φοβαστε τιποτα" ?

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω πως ειναι αλλο το θεμα του σεισμου σαν φαινομενο και αλλο ο τροπος αντιμετωπισης του μεσα απο την ποιοτητα της μελετης και της κατασκευης κτιριων..

 

Δουλεια των μηχανικων ειναι το δευτερο.. Αρα απο τη στιγμη που αντικειμενο της κουβεντας ηταν η προβλεψη των σεισμων οι μηχανικοι δεν ειχαν ρολο.. Τωρα για τα λοιπα θα συμφωνησω οτι προβλεψη στο περιπου που, στο περιπου ποτε, στο περιπου ποσο, δεν υπαρχει.. Αλλα απο κει και περα οπως αναφερεται, μην ισοπεδωνουμε τα παντα..

Link to comment
Share on other sites

σωστη η παρατηρηση, οπως ειπα δεν ειδα την εκπομπη αλλα σιγουρα θα επαιξε με τον τρομο των περισσοτερων για εναν επικειμενο σεισμο. εκει πιστευω οτι χρειαζεται επιχειρηματολογια ψυχραιμιας απο τα οργανα μας, μπας και εχουμε και ευχαριστες παρενεργειες.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό howard_roark κανείς δεν μπορεί να το ισχυριστεί. Θυμήσου σε ποιά σεισμική ζώνη ήταν η Κοζάνη πριν το 1995 και σε ποιά ζώνη είναι σήμερα. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την ένταση ενός σεισμού. Άλλωστε πολλά ρήγματα δεν έχουν καταγραφεί ή έχουν καταγραφεί ως ανενεργά. Αυτό απλώς σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα διοχετευθεί μελλοντικά η πιθανώς συσσωρευμένη ενέργεια.

 

ΣΣ: ούτε εγώ είδα την εκπομπή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.