Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλιματισμός σε ξενοδοχειακό συγκρότημα.


g-volos

Recommended Posts

Συνάδερφοι γεία σας.Θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι.Θα κάνω τις μελέτες (πολεοδομίας) για ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο αποτελειται από 3 κτίρια των 4 ορόφων.Όλα τα κτίρια επικοινωνούν με ένα ενιαίο υπόγειο.Τα κτίρια έχουν απόσταση μεταξύ τους περίπου 30 μέτρα το ένα από το άλλο.Το πρόβλημά μου είναι το εξής:στην μελέτη κλιματισμού να δείξω fan-coil η μόνο ψύκτη?να συνδιάσω δηλαδή κλιματισμό και θέρμανση με ένα σύστημα?Εγώ λέω να δείξω μια μελέτη θέρμανσης κανονικα με λέβητα και σώματα και μελέτη κλιματισμού με αεραγωγούς ξεχωριστά και ας διαλέξει ο ιδιοκτήτης όποιο θέλει.Εσείς τι λέτε???

 

Παρατήρηση: Εκτός του κειμένου των δημοσιεύσεων, πρέπει και το κείμενο των τίτλων των θεμάτων να είναι με πεζά και όχι όλα κεφαλαία σύμφωνα με τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Το αν θα δείξεις μόνο ψύκτη ή ψύκτη και fcu έχει να κάνει με το σύστημα που θα επιλέξεις και όχι αν το συστημά σου θα έχει ψύξη και θέρμανση μαζί.

Εγώ θα σου πρότεινα να επιλέξεις ένα σύστημα στο οποίο θα έχεις ψύξη θέρμανση μαζί και όχι θέρμανση από λέβητα και ψύξη από ψύκτες γιατί έτσι θέλεις διλπύς χώρους και διπλούς εξοπλισμούς.

Link to comment
Share on other sites

τους χώρους θα τους δείξει ο αρχιτέκτωνας γιατί επιβάλεται.Εγώ λέω να κάνω την μελέτη κλιματισμού με αεραγωγούς και την μελέτη θέρμανσης με λέβητα και σώματα και ας αποφασίσει ο ιδιοκτήτης τι θα βάλει.Έτσι θα ξέρει και το μέγεθος του λέβητα (αν θέλει να βάλει λέβητα) και το μέγεθος της κλιματιστικής μονάδας (αν θέλει να βάλει κεντρικό κλιματισμό)

Link to comment
Share on other sites

Γιατι επιβάλλεται να έχεις και λεβητοστάσιο και ψυχροστάσιο??

Ποιος κανονισμός το λέει αυτό?

 

Κατα την γνώμη μου η επιλογή σου είναι λάθος.

 

Επίσης κλιματισμός με αεραγωγούς (δλδ σύστημα μόνο με αέρα) δεν συνίσταται σε τέτοιους χώρους λόγω του όγκουτης κατασκευής, του κόστους αλλά και της δυσκολίας ρύθμισης των αυτονομιών.

Link to comment
Share on other sites

πρέπει να έχει λέβητα για τα ζεστά νερά (άσχετα με την θέρμανση επιβάλλεται στα ξενοδοχεία) άρα θα έχει και λεβητοστάσιο και αφού απαιτείται και μελέτη κλιματισμού θέλει και ψυχροστάσιο.Δηλαδή qwert λες να δείξω μικτό σύστημα π.χ. f-coils....και αν ο ιδιοκτητης αποφασίσει να βάλει κλασική θέρμανση με σώματα και ένα άλλο άσχετο σύστημα κλιματισμού?πως θα ξέρει το μέγεθος του λέβητα και των σωμάτων?....τελοσπάντων θα δείξω ένα μικτό σύστημα και ο αλλάχ βοηθός :D

Link to comment
Share on other sites

Για τα Ζεστά νερά χρήσης δεν χρειάζεται να έχει ντε και καλά λέβητα. Μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του με ταχυθερμαντήρα αερίου η ακόμα καλύτερα από την ψύξη του συμπιεστή! :wink:

Τώρα ο αν θα βάλεις μειτό σύστημα ή σύστημα απευθείας εκτόνωσης είναι κατα κύριο λόγο δική σου επιλογή.

 

Υ.Γ. Είσαι από Βόλο?? :roll:

Link to comment
Share on other sites

ναι από Βόλο είμαι.Αέριο δεν έχει εκέι γιατί είναι στο Πήλιο.....και γενικά αυτές οι περιπτώσεις είναι λίγο μπέρδεμα.Υπάρχουν τόσα πολλά συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού πόυ δεν ξέρεις τι να διαλέξεις

Link to comment
Share on other sites

Πρόσφατα είχα σε ένα εργοτάξιο, ένα ξενοδοχείο με 5 κτίρια 3 ορόφων έκαστο και ένα κεντρικό κτίριο. Τα κτίρια δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους.

 

Έγινε επιλογή VRV τερματικού σε κάθε υπνοδωμάτιο των περιμετρικών κτιρίων. Στη ταράτσα του κάθε κτιρίου τοποθετήθηκαν οι κεντρικές μονάδες VRV.

 

Στο κεντρικό κτίριο, σε ορισμένους μικρούς χώρους τοποθετήθηκαν fun coils νερού και στους μεγάλους χώρους αεραγωγοί. Ορισμένες ΚΚΜ και όλοι οι λέβητες τοποθετήθηκαν στο ισόγειο μηχανοστάσιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.