Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μήκος στρεπτοκαμπτικού ή πλευρικού λυγισμού μεταλλικών δοκών


 

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 210
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτό ακριβώς δεν καταλαβαίνω και εγώ και ρωτάω.

Λέω ότι οι ντίζες χρησιμοποιούνται για να δεσμεύουν τον στρεπτοκαμπτικό λυγισμό των δοκών των ζυγωμάτων? Με ποιον τρόπο? Ανά δύο δοκούς απευθείας από δοκό σε δοκό και για κάθε 1-2 μέτρα?

......ή μήπως οι ντίζες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την δέσμευση του καμπτικού λυγιμού στην ασθενή διευθυνση των δοκών των ζυγωμάτων?

Link to comment
Share on other sites

Για να δεσμεύουν επαρκώς τον πλευρικό λυγισμό των κυρίων δοκών υπό αρνητικές ροπές, πρέπει να "πιάνουν" το κάτω πέλμα των δοκών. Το πώς θα το πιάνουν είναι θέμα του μελετητή.

 

Αν εννοώντας ντίζες αναφέρεσαι σε πολύ λεπτά καλώδια που δεν παίρνουν θλίψη, τότε θα πρέπει σίγουρα 2 ντίζες να πιάνουν το κάτω πέλμα κάθε δοκού, όπου η μία θα λειτουργεί στην κατεύθυνση όπου δεν λειτουργεί η άλλη.

 

Αν προσπαθείς με ντίζες να πιάσεις τον λυγισμό στον ασθενή άξονα, τότε δεν είναι απαραίτητο να πιάνουν στο κάτω πέλμα...συνήθως στο μέσο του κορμού.

Link to comment
Share on other sites

Jackson, ευχαριστώ!! (ντίζες = χαλύβδινα στριφώνια, στην ουσία λειτουργούν μόνο σε εφελκυσμό)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

έχω πρόβλημα μεγάλο σε μελέτη μονόροφου βιομηχανικού κτιρίου μετα μήκη λυγισμού σε πολλά μέλη.χρησημοποιώ το ETABS.έιδικά στουσ συνδεσμους-χιαστί παρεπιμπτόντως-που διααστασιολογώ και το θλιβόμενο μετα απο υπλόδειξη μου έχει σαν συντελεστέσ 1 και 2 για δευερεύων και κύριο άξονα αντίστοιχα.Δεν γνώρίζω αν πρέπει να επέμβω στα overwrites γιατί δεν ξέρω πωσ το αντιλαμβάνεται και πως το λύνει το πρόγραμμα....μια πρωτη σκέψη μου είναι λόγω τησ δυνατότητας μετάθεσης των υποστυλωμάτων μου δίνει συντελεστή διάφορο της μονάδας...Έχω πείξει γιατί είμαι άπειρος και τα χολυγια του κάθε προγράμματος δεν τα έχω ακόμα......πρόκειται για διπλωματική εργασία...Σας παρακαλώ βοηθήστε με λίγο πάνω σαυτο...ειδικά άτομα που δουλεύουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα γιατι τισ θεωρητικές παραδοχές τις γνωρίζω...ευχαριστώ εκ των προτέρων.....υ.γ.καλά για τις τεγίδες δεν το συζητώ καν μου βγάζει κατι 11..... για συντελεστές

Link to comment
Share on other sites

Jackson, ευχαριστώ!! (ντίζες = χαλύβδινα στριφώνια, στην ουσία λειτουργούν μόνο σε εφελκυσμό)

 

Συνάδελφε μήπως εννοείς τις συμπαγείς κυκλικές ράβδους (round bar) ήτοι Φ20, Φ24 κτλ.....

Link to comment
Share on other sites

Πρόβλημα με τον λυγισμό ε;

Για αρχή ρίξε καμιά ματιά, μήπως σου λείπει κανένα μηδενικό από το μέτρο ελαστικότητας;

:)

 

ναι έχει ελεγχθεί αυτο αλεξη...το πήγα σε έναν διδακτορικό στη σχολή και μου είπε να ελεγχξω αν είναι μεταθετο το πλαίσιο μου...κοκάλωσα είναι η αλήθεια γιατί είχα την εντύπωση οτι δεν υπήρχε τέτοιο θέμα.....

δες και το πλαίσιο μου...είναι δυνατο να μην ειναι μεταθετό αυτό το πλαίσιο...;;;

Document1.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.