Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόγειο και συντελεστής δόμησης


Recommended Posts

Εγω δυστυχώς εχω γνωρίσει myri και εχω μόλις 6 μήνες που ξεκίνησα. Θα κατασκευάσει μεζονέτα 200 m2 με υπόγειο 100 και κατέθεσε άδεια στην πολεοδομία χωρίς υπόγειο και με δόμηση 120 m2!!! και η πλάκα είναι οτι αφορά το δικό του σπίτι!

 

Να κάνω και εγω μια ερώτηση. Έχω μια άδεια που είναι στον έλεγχο των αρχιτεκτονικών. Επειδή με το νόμο Σουφλιά η υπερύψωση ηταν 0,80 τώρα ο πελάτης θέλει σε περ'ιπτωση που επανέλθει το 1,50μ να αλλάξω τα σχέδια. Να καθυστερήσω τον έλεγχο στην πολεοδομία μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος? αν υπογραφούν τα σχέδια και μετα αλλάξει ο νόμος τι γίνεται?

 

Επίσης τι θα γίνει επιτέλους με την ΕΠΑΕ???!!! Θα συνεδριάσει ποτέ? Για ποιό λόγο απεργούν?

 

Όσον αφορά το αρχικό thread να αναφέρω οτι σε παρόμοια περίπτωση το "υπόγειο" μπήκε κανονικά στον Σ.Δ. και η πολεοδομία το έλαβε σαν όροφο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εγώ προσωπικά σε άδεια που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πολεοδομία

σκέφτομαι να προτείνω στον πελάτη να βγάλουμε την άδεια ως έχει

 

και μετά να κάνουμε αναθεώρηση

διότι φοβάμαι πως μπορεί ο νέος νόμος να έχει κανένα λάκο

και μετά να τρέχουμε και να μη φτάνουμε

 

δεν είμαι βέβαιη ακόμη

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που κάνεις αναθεώρηση της άδειας θα έχει λογικά και επιπλέον αμοιβές ή όχι? Θα πρέπει να αλλάξεις τόσο τα αρχιτεκτονικά όσο και τα στατικά.Μεγάλο μανίκι όλα απο την αρχή. Το θέμα είναι πότε θα ψηφιστεί ο νόμος. Λογικά απο τη στιγμή που έγινε σχέδιο νόμου θα ψηφιστεί σύντομα. Αν όμως το ΣΤε τον κρίνει αντισυνταγματικό τι γίνεται?Μπάχαλο η υπόθεση.Δεν μπορούσαν να αλλάξουν μόνο τον ΓΟΚ με ΠΔ ώστε να μην εξαρτάται απο τον νόμο για τους Η/Χ? Εγώ έτσι κι αλλιώς έχω κολλήσει καθώς

 

α) Ο υπάλληλος που ηταν στα αρχιτεκτονικά παραιτήθηκε και δεν έχει αντικατασταθεί οπότε δεν υπάρχει κανένας να χρεωθεί τον φάκελο και

 

β) Πρέπει να περάσω ΕΠΑΕ και απεργεί εδω και κάτι μήνες.

 

Ελληνικό δημόσιο!!! Τουλάχιστον είμαι νέος και τα νεύρα μου αντέχουν ακόμα :)

Link to comment
Share on other sites

Alsterwasser βλέπω είσαι και συντοπίτης οπότε ίσως αν και νέος από οτι λες καταλαβαίνεις για ποια πράγματα μιλάω.

Για να σε βοηθήσω η άδεια εκδίδεται με την νομοθεσία που είναι σε ισχύ την εκάστοτε περίοδο άρα η ενδεχόμενη αλλαγή νομοθεσίας δεν θα επιφέρει αυτόματα και την αλλαγή στο 1,5μ. Τώρα προφανώς η άδεια σου είναι στο ωραίο μαγαζί που λέγετε Πολεοδομία Νομαρχίας Πιερίας ,άρα χρόνος έκδοσης αδείας 9-12+μήνες άρα η καθυστέρηση είναι 1000% σίγουρη, άρα πες τον πελάτη σου να κάνει λίγο ακόμα υπομονή μέχρι την ψήφιση του νόμου και ...πρόσεξε μέχρι την κοινοποίηση του στην συγκεκριμένη Πολεοδομία.

Πάντως ενδιαφέρων θα είχε ,αν και άσχετο με το συγκεκριμένο thread να γίνει μια δημοσκόπηση για την χειρότερη Πολεοδομία.!!!

 

Myri δεν θα ασχοληθώ άλλο με το ζήτημα ,πίστεψε με είναι ΗΔΗ ζούγκλα εκεί έξω και δυστυχώς εμείς είμαστε τα ζώα που σκοτώνονται για τα ψίχουλα(λεγε με προσθήκη στέγης ,αλλαγή χρήσης κτλ) που αφήνουν οι μεγάλο εργολάβοι με τα πολλά μαύρα που σκοτώνουν τις άδειες για να έχουν εικονικά έσοδα μην τους βάλουν και μέσα.

Πάντως ελπίζω στις περιοχές σας να είναι έτσι συναδελφικά τα πράγματα

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή nikpis ακόμα και σε περίπτωση αλλαγής του νόμου, απο τη στιγμή που η άδεια πρωτοκολλήθηκε με τον προηγούμενο νόμο δεν θα μπορώ να κάνω χρήση του 1,5μ???! Θα πρέπει δηλαδή να γίνει αναθεώρηση της άδειας μετά?

 

Ειλικρινά δεν πιστεύω να υπάρχουν πολεοδομίες που αντι να υπηρετούν τον πολίτη όπως αρμόζει σε δημόσια υπηρεσία, του υψώνουν συνεχώς προβλήματα...και δυστυχώς αυτό συμβαίνει στην Πιερία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.