Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tagliatelle vs. Fusilli - Ποιό ζυμαρικό θα αστοχήσει πρώτο;  

9 μέλη ψήφισαν

1. 1. Tagliatelle vs. Fusilli - Ποιό ζυμαρικό θα αστοχήσει πρώτο;

• το Tagliatelle
      6
    • το Fusilli
      2
    • ταυτόχρονα
      1
    • δε γνωρίζω
      0

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
όσο το βήμα μικραίνει, πέφτει και η δυσκαμψία...

Θα πρέπει να υπάρχει ένας όμορφος τρόπος να αποδειχτεί αυτό, αλλά δεν τον ξέρω....

Δημοσιεύτηκε
H λύση της εξίσωσης...

Ρε Archytas, μας δουλεύεις; Αν θες να κάνεις πλάκα, κάν' το με "τρόπο" να γελάσουμε. Έχασες που έχασες τον χρόνο σου... ;)

Δημοσιεύτηκε

Δεν κάνω πλάκα. Είναι η λύση της δική σου εξίσωσης

l^4-cos^2(t)+l^4*sin^2(t)=0 ως προς το λ.

solve.png

Σε ευχαριστώ για την υπόδειξη γιατί η σωστή είναι αυτή.

Δημοσιεύτηκε

χα χα! ...καλό! Αλλά τουλάχιστον βάλε στα sin και cos το "φ" για να καταλαβαίνουμε... :)

Μια που κάθισες και βρήκες τις ρίζες (ως προς λ), δεν μας γράφεις και κάτι για την φυσική τους σημασία;

Δημοσιεύτηκε

Δεν είμαι καλός με τα μαθηματικά και με την φυσική ερμηνεία της κίνησης.

Επίσης έχω αδυναμία και στα υλικά στις παραμορφώσεις να τα αναλύσω με την μαθηματική ελαστική θεωρία ή κοινώς με τανυστές.

Μακάρι να βοηθούσα αν μπορούσα.

Δημοσιεύτηκε

Άμα σου αρέσουν οι τανυστές και η μαθηματική ελαστική θεωρία, ίσως μπορείς αυτό που δεν μπορώ εγώ: Να διατυπώσεις τις εξισώσεις της καθαρής κάμψης για το φουσίλι και (ενδεχομένως) να τις λύσεις...

Παρεμπιπτόντως θα εκτιμούσα μία λύση της εξίσωσης ως προς "φ"... για να έχει και φυσική σημασία :)

ΥΓ: Και πού 'σαι, είπαμε ότι ο τελευταίος παράγοντας έχει αρνητικό πρόσημο... Έλυσες την λάθος εξίσωση!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.