Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Ύψος προστίμων με το νέο σχέδιο νόμου για αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης


manos6946

Recommended Posts

Παντως εμενα που με αφορα το θεμα για ενα υπογειο που εχω 180τ.μ-(40 χρονια δουλευει ως επαγγελματικος!), το νομοσχεδιο ειναι εξωπραγματικο για ρυθμιση την στιγμη που μενει η τιμη ζωνης ως μεσο προδιορισμου. Ειναι δυνατον να πληρωσω 50.000ευρω για ρυθμιση ,με αντικειμενικη αξια 70.000ευρω!! καλυτερα να το κλεισω!

Link to comment
Share on other sites

manos6946:

Έχετε δίκιο. Στην δική σας περίπτωση που λειτουργεί τόσα χρόνια παράνομα επαγγελματικός χώρος, εισπράττετε ωραία παράνομα χρήματα και δεν έχετε αποδόσει τα δέοντα σε εφορία/ΔΕΗ/ΙΚΑ/Υδρευση/Αποχέτευση, δεν θα πρεπε να βάζουν τόσο εξοντωτικά πρόστιμα.

Θα πρεπε να κατεδαφίζουν όλο το κτίσμα και να πληρώνατε αναδρομικά όσα 40 χρόνια χρωστάτε στις δημόσιες υπηρεσίες

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα soundholics, άντε να δούμε θα σταματήσουν οι παρανομίες; Αλλά ο κλασσικός Ελληνάρας μας θα βρεί πάλι κάποια πλάγια οδό... *********κράτος

Link to comment
Share on other sites

Ε κλείστε το τότε, μπαζώστε το για να ησυχάσετε.

Ήδη όσοι τόσα χρόνια πάνε με τον σταυρό στο χέρι και δεν κάνουν παρανομίες αρχίζουν να μοιάζουν τουλάχιστον κορόιδα.

Τουλάχιστον εσείς βγάζατε για 40 χρόνια χρήματα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

σε εκτός σχεδίου μεζονέτα με υπόγειο, στην άδεια 100τ.μ ίσόγειο και 80τ.μ υπόγειο(κάτοψη υπογείου)ενω στη πραγματικότητα και το υπόγειο έγινε 100τ.μ. Στο διάγραμμα κάλυψης πραγματοποιούμενος όγκος έχει μπεί 100τ.μ Χ 3.90 δηλαδή έχει μπεί και το υπόγειο πάνω από το έδαφος. Το υπόγειο ρυθμίζεται όλο ή μόνο τα 80τ.μ; Εχω μπερδευτεί γιατί το νομοσχέδιο μιλάει για εγγεκριμένο κτιριακό όγκο ενώ η εγκύκλιος για κέλυφος

Link to comment
Share on other sites

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν μπορείς να υπαχθείς στον νόμο αυτό.

Ο όγκος του ισογείου στο ΔΚ δεν έχει σχέση με το υπόγειο.

Με τον νέο νόμο μπορείς στα 80τμ του υπογείου σου να δηλώσεις πιθανή αλλαγή χρήσης. Τα υπόλοιπα 20 απλά θα τα πας με διαδικασίες νομιμοποίησης.

Link to comment
Share on other sites

στήν διαδικασία νομιμοποίησης τι ενδείκνυται καθώς η άδεια είναι του 2007 για δύο ανεξάρτητες κατοικίες , η εν λόγω που μιλάμε έχει σφραγιστεί η άδεια και έχει ηλεκτροδοτηθεί ένω η δεύτερη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

2.Στη δεύτερη κατοικία επειδή η άδεια κλείνει 4χρονια τον ιανουάριο για να πάρω ανανέωση επ΄'αόριστο πρέπει να έχω ρίξει όλο το σκελετό ή φθάνει θεμελίωση, τοιχεία,πλάκα υπογείου;

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα.

Έχουμε βγάλει άδεια οικοδομής το 2007 για κατοικία αλλά ξεκινήσαμε εργασίες τώρα. Ρώτησα στο ΥΠΕΚΑ αν μπορούμε να κάνουμε χρήση του νόμου περι υμιυπαιθριων και μου απάντησαν οτι είναι ξεκάθαρο (!) ότι αφορά οικοδομές που έχουν ολοκληρωθεί.

'Εχετε κάποια άλλη ενημέρωση;

Link to comment
Share on other sites

o νόμος δεν λέει για οικοδομές που΄χουν ολοκληρωθεί.από την στιγμή πού τελευταία στιγμή βγήκε και το άρθρο πού έλεγε ώς 30-6-2010 να έχουν συνδεθεί με δεη δεν υπάρχει πρόβλημα.Πρέπει βέβαια ως το τέλος του χρόνου να έχεις ολοκληρώσει τουλάχιστον τον υπό τακτοποίηση χώρο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Μπορεί να υπάρξει πρόβλημα αν έναρξη εργασιών στο δήμο έκανες τώρα και όχι το 2007

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.