Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρόλος του ΤΕΕ


Structur

Recommended Posts

Το ΤΕΕ ειναι αλλο ενα παρασιτο της κομουνιστικης κοινωνιας που ακομη ζουμε, με υπαλληλους και νοοτροπιες που αντι να βοηθουν δημιουργουν και προβληματα. Θα ερθει και η ωρα του.

 

και βεβαια ως γνησιος παρασιτικος οργανισμος ενδιαφερεται αποκλειστικα για τη δικη του επιβιωση, ζωντας επιβαρυντικα για τον "ξενιστη" δλδ εμας.

 

Σε υγιες περιβαλλον με την υπαρχουσα δομη θα ηταν για φουντο, ξεκαθαρα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 121
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προφανώς, αυτό το ΤΕΕ, παρά τις μεγάλες αδυναμίες του, χαλάει την πιάτσα. Προτείνει στρατηγικό σχεδιασμό με κλαδικές πολιτικές που βρίσκονται στον αντίποδα των δογμάτων του νεοφιλελευθερισμού που δήλωνε ότι αυτά τα ρυθμίζει η αγορά. Πολύ ωραία τα ρύθμισε!

 

Ειδικά για τον κατασκευαστικό κλάδο έχει σαφή πρόταση για διέξοδο από την κρίση, την οποία εκπόνησε σε συνεργασία με 15 φορείς των μηχανικών αλλά και των επιχειρήσεων δομικών προϊόντων και τα Πολυτεχνεία. Δες σχετικά http://leftengineers.wordpress.com/2010/03/20/diakiriximixanikon/#more-2167

 

Τι καλά που θάταν να μην ήταν πρόεδρος ο Αλαβάνος και να είχαμε έναν άοσμο κομματικό καθοδηγητή του δικομματισμού... Δείτε τι ωραία τα έχει καταφέρει για παράδειγμα ο Σύλλογος Μηχανολόγων που χρόνια τώρα διοικείται από τις συνεργαζόμενες δυνάμεις του συστήματος. Η ΓΣΕΕ, τα διάφορά άλλα Επιμελητήρια...

 

Πάντως, πέρα από διαφωνίες μπορούμε να συμφωνήσουμε στο εξής:

Όσοι περισσότεροι ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές του ΤΕΕ τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να βγεί καλύτερη διοίκηση.

Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι να υπάρξει καλή συμμετοχή στις εκλογές του ΤΕΕ στις 25-4-2010

Link to comment
Share on other sites

Τι καλά που θάταν να μην ήταν πρόεδρος ο Αλαβάνος και να είχαμε έναν άοσμο κομματικό καθοδηγητή του δικομματισμού...

 

Συνάδελφε την παραπάνω φράση θεωρώ πως την έγραψες κατά λάθος. Σε αυτό το κράτος ζούμε και οι υπόλοιποι συνάδελφοι και ξέρουμε πολύ καλά τι θα πει ΤΕΕ και Αλαβάνος.

 

Για μένα είναι για τα ανέκδοτα το παραπάνω.

 

Ζητώ συγνώμη για το ύφος μου από το συνάδελφο mechcon. Η αγανάκτηση που βγάζω οφείλετε αποκλειστικά από το ΤΕΕ και τις πράξεις του και όχι από τα γραφόμενα του συναδέλφου.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε την παραπάνω φράση θεωρώ πως την έγραψες κατά λάθος. Σε αυτό το κράτος ζούμε και οι υπόλοιποι συνάδελφοι και ξέρουμε πολύ καλά τι θα πει ΤΕΕ και Αλαβάνος.

 

Είμαι αμετανόητα ταγμένος με τη δημοκρατία και για αυτό θεωρώ σεβαστή την όποια άποψή σου.

Ως moderator όμως θα μπορούσες να συμβάλεις σε αυτό που είπα στο προηγούμενο σχόλιο.

Να βοηθήσουμε ώστε να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι μηχανικοί στις εκλογές του ΤΕΕ στις 25 Απριλίου ώστε να μην επιβληθούν οι κομματικοί στρατοί αλλά να εκφραστεί η θέληση των μηχανικών.

Αυτό το forum θα μπορούσε να συμβάλει αποφασιστικά σε αυτό. Είναι ανάγκη γιατί σήμερα παίζεται :

Ποιος θα πληρώσει την κρίση;

Πως θα είναι η Ελλάδα μετά την κρίση;

Ποια θα είναι η θέση του μηχανικού μετά την κρίση;

 

Για τα παραπάνω χρειαζόμαστε το ΤΕΕ σήμερα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή. Καλύτερο, αποτελεσματικότερο, πιο ποιοτικό, αλλά πρώτα απ΄όλα πιο δυνατό και μαζικό.

Link to comment
Share on other sites

@structur

Συμφωνώ απόλυτα!Νομίζω όμως ότι την ευθύνη γι' αυτήν την κατάσταση την φέρουν οι ιδίοι μηχανικοί στο σύνολό τους ,αφού αυτοί ψηφίζουν στο κάτω-κάτω να τους εκπροσωπούν "συνάδελφοι" με πτυχία αποκτημένα μέσω τηλεφώνου στα διάφορα κομματικά γραφεία και μην έχοντάς συμπληρώσει ούτε μια εργατοώρα δουλεύοντας ως μηχανικοί.Το έλλειμα δημοκρατίας πιστεύω είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει συνολικά η ελληνική κοινωνία από το 1967 και πέρα.Σαν λύση βλέπω ή την συνειδητοποίηση του σοβαρού αυτού ελλείματος στον συνδικαλιστικό μας φορέα και την ανατροπή του στις επερχόμενες εκλόγες ή την απαξίωση του ΤΕΕ μέσω της αποχής.

Link to comment
Share on other sites

Σαν λύση βλέπω ή την συνειδητοποίηση του σοβαρού αυτού ελλείματος στον συνδικαλιστικό μας φορέα και την ανατροπή του στις επερχόμενες εκλόγες ή την απαξίωση του ΤΕΕ μέσω της αποχής.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο για ανατροπή μέσω αποχής. Από τη Συμφωνία της Βάρκιζας το ξέρουμε...

Να συμβάλουμε ώστε να ψηφίσουν στις εκλογές του ΤΕΕ όσο το δυνατόν περισσότεροι μηχανικοί! Αυτοί κάτι ξέρουν καλύτερα από μένα και από σένα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε mechcon

Συμμετέχω ενεργά στο ΤΕΕ και στις εκλογές του. Έχω ψηφίσει σε όλες τις εκλογές από το 2003 και μετά που είμαι μέλος. Σε αυτές τις εκλογές κατάφερα να περάσω κάποιες απόψεις μου στην παράταξη με την οποία συμμετέχω.

 

Όλοι όμως κρίνονται εκ του αποτελέσματος το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι φτωχό. Το ΤΕΕ ητήθηκε σε όλα τα μέτωπα:

 

-Ασφαλιστικό

-Δημόσια έργα

-Μελέτες έργων δημοσίου

-Ποιονικοποίηση του επαγγέλματος

-ΓΟΚ

-ΜΗΚΙΕ

-Φορολογικό

-Οργάνωση της λειτουργίας του ίδιου του ΤΕΕ που είναι χειρότερο από δημόσια υπηρεσία. Ειδικά το επίπεδο αυτών που ασχολούνται με τις αμοιβές.

 

Δε μπορώ να θεωρήσω επιτυχία το ότι οι συνάδελφοι του δημοσίου παίρνουν ουσιαστικά έναν έξτρα μισθό από τα εκτός έδρας!

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν έχω ψηφίσει ποτέ για το ΤΕΕ.Κι αυτό γιατί δεν έχω προλάβει.Σκέφτομαι όμως να μην μπω στον κόπο.Κατά την γνώμη μου το ΤΕΕ χρησιμοποιήθηκε σαν μηχανισμός απαξίωσης του επιστημονικού δυναμικού της χώρας από τους παλιούς μηχανικούς,που πλούτισαν τις δεκαετίες του 60 και 70 φτιάχνοντας μια Ελλάδα τσαντίρι,έτσι ώστε τα παιδιά τους να βρίσκουν απεριόριστο,φθηνό εργατικό δυναμικό για τις εταιρίες τους.Οι ίδιες εταιρίες την περίοδο 1996-2006 οργάνωσαν την μαφία των "δημοσίων έργων",όπου ένα έργο για να γίνει,έπρεπε να τα πάρει ο δήμαρχος,ο νομάρχης,ο δημ.υπάλληλος,το κόμμα-κράτος εν ολίγοις.Όλοι εκτός από τον μετανάστη εργάτη και τον "μαύρο" μηχανικό.Τα έργα λοιπόν κόστισαν 2 και 3 φορές πάνω.Και τώρα που το κράτος χρωστάει σ'αυτές τις εταιρίες 2 δις ευρώ απολύουν τον μετανάστη εργάτη και τον "μαύρο" μηχανικό στέλνοντάς τους στην ανέχεια και την ετεροαπασχόληση στην καλύτερη.Κι έτσι ο άνεργος μετανάστης και πολύ σύντομα ο μπλοκάκιας μηχανικός χτυπάει την πλάτη των εγγονιών των παλιών μηχανικών,στα σχολεία και στα πανεπιστήμια της Βανδή και της Βύσση,πουλώντας υπηρεσίες διακίνησης "αγαθών" σε άλλες μαφίες.

Link to comment
Share on other sites

Για να μην βρισκόμαστε εκτός θέματος...

Χαίρομαι που επιτέλους βρέθηκε ο ένοχος για την κατάρρευση της οικονομίας, τις μίζες, την απαξίωση των επιστημόνων στην Ελλάδα, το ασφαλιστικό, την κατάσταση στα δημόσια έργα, το φορολογικό. Προφανώς είναι το ΤΕΕ.

Τα επαγγελματικά δικαιώματα, το ύψος των συντάξεων, οι αμοιβές και η πρόσφατη κατοχύρωσή τους από το ΤΕΕ, το ΜΗΚΙΕ - ΜΗΣΙΕ, η ηλεκτρονική πολεοδομία, οι υπηρεσίες υποστήριξης των μηχανικών (διεκδίκηση αμοιβής, ενημέρωση, οδηγίες κλπ) προφανώς μας τα έχει χαρίσει η Πολιτεία, όπως φαίνεται άλλωστε και στον απολογισμό του ΤΕΕ ανά θέμα http://teeapologismos10.wordpress.com που μπορείτε να το κατακεραυνώσετε...

 

Ωραία λοιπόν.

Τώρα που καταρρέει η οικονομία μετά τις απανωτές επιτυχίες του δικομματισμού έχετε να προτείνετε κάτι που πρέπει να κάνουμε;

Έχετε κάποιο άλλο αποκούμπι εκτός από το ΤΕΕ να προτείνετε;

Μπορεί να υπάρξει καλύτερο ΤΕΕ χωρίς τη συμμετοχή των μηχανικών (στις εκλογές και στη δράση);

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.