Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Επέκταση κλειστού ημιυπαιθρίου


Nikos65

Recommended Posts

Χαίρετε και καλώς σάς βρήκα!

 

Τώρα με τις διαδικασίες περί τακτοποιήσεως τών ημιυπαιθρίων χώρων ανακάλυψα πως υπάρχει ένα πρόβλημα.

 

Ένα κομμάτι τού ημιυπαιθρίου είναι η κουζίνα, η οποία έχει παρεκλείνει από το σχέδιο ως εξής: ο κατασκευαστής έχει μετακινήσει τον τοίχο προς τα έξω περί τα 30 εκατοστά ώστε να μεγαλώσει τον ωφέλιμο χώρο. Συνεπώς περί τα 3 μέτρα μήκος επί 0,30 μέτρα πλάτος (μέρος τού οποίου είναι ημιυπαίθριο) είναι ουσιαστικά παράνομο. Το κλείσιμο, βεβαίως, τών ημιυπαιθρίων και η παραπάνω παράβαση έχουν γίνει από τον κατασκευαστή (που ήταν και ο μηχανικός).

 

Τι προτείνετε να κάνω;

 

Στο (υποτυπώδες) σχέδιο που επισυνάπτω, με μαύρο φαίνεται το αρχικό σχέδιο και με κόκκινο η παρούσα τοιχοποιεία.

 

Σάς ευχαριστώ εκ τών προτέρων για την γνώμη-βοήθειά σας.

post-34545-131887237638_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οταν ένας ιδιώτης αγοράζει ένα ακίνητο, στο συμβόλαιο που συντάσσεται επισυνάπτεται και κάτοψη του προς πώληση ακινήτου η οποία είναι ακριβές αντίγραφο από την εγκεκριμμένη αρχιτεκτονική μελέτη, αυτήν που έχει κατατεθεί στην αρμόδια πολεοδομία και συνοδεύει την οικοδομική άδεια. Οι κλεισμένοι ημιυπαίθριοι κλείνονται από τους κατασκευαστές, κατά κύριο λόγο, αλλά εν γνώση συνήθως των υποψηφίων ιδιοκτητών. Έτσι, αφού δεν έγινε από εσας κανένας έλεχγος των σχεδίων και του κτίσματος πριν την αγορά, δεν μπορεί να αποδειχθεί πότε κλείστηκε ο ημιυπαίθριος και αφού το συμβόλαιο αναφέρει άλλες διαστάσεις μάλλον ο υπόλογος θα είστε εσείς. Τι μπορείτε να κάνετε τώρα?

Για νομιμοποίηση το βλέπω λιγάκι χλωμό αφού πιθανολογώ ότι δεν θα υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή. Θα έλεγα να μην κάνετε τίποτα απολύτως. Εκτός αν κάποιος σας έχει ήδη κάνει καταγγελία, οπότε αναγκαστικά εξαίρεση από κατεδάφιση και πληρωμή προστίμων κατασκευής και διατήρησης.

Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση: αυτά τα 30 εκ που επεκτάθηκε η κουζίνα εις βάρος τι χώρου έγινε? Γιατί αν έγινε εις βάρος ενός υπνοδωματίου πχ τότε ενδεχωμένως να υπάρχει λύση, αν όμως έγινε προς το μπαλκόνι πχ, τότε δε γίνεται τπτ με το τμήμα αυτό.

εννοείται βέβαια ότι ο η/χ τακτοποιείται με το νέο νόμο και προτείνω να το κάνεις και δύσκολα θα έχεις πρόβλημα και με τα 30 εκ.

Link to comment
Share on other sites

Σε βάρος τού μπαλκονιού.

 

Δηλαδή, για να καταλάβω: αν δηλώσω τώρα τους ημιυπαιθρίους δεν θα έχω πρόβλημα με αυτό το κομμάτι; Υπενθυμίζω πως μέρος αυτού τού κομματιού ανήκει σε ημιυπαίθριο.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

με αυτό το κομμάτι πάντα θα έχεις πρόβλημα, αλλά θα είναι δύσκολο να εντοπιστεί από κάποιον, εκτος και γίνει καταγγελία από κάποιον (πχ γείτονα) επί της συγκεκριμένης παρανομίας.

Η παρανομία που είναι πιο εύκολο να διαπιστωθεί είναι ο η/χ που έχει κλείσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Χαίρετε.Ποιές είναι οι διαστάσεις που πρέπει να έχει ο ημιυπαίθριος χώρος.

 

Όσες προβλέπουν οι όροι δόμησης και ειδικότερα (τελικά) η άδεια οικοδομής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.