Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χωρίς υπολογιστή και βιβλία δίπλα σας πόσο Μηχανικοί αισθάνεστε;


Leonardo

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

το μονο που χρειαζεται ενας αρχιτεκτονας ειναι μολυβακι, ρυζοχαρτο αφθονο και οπωσδηποτε καποιο αλκοολουχο για την εμπνευση. ουτε κομπιουτερακι δεν χρειαζομαστε. :)

Link to comment
Share on other sites

σωστός .... αλλά εγώ θέλω απαραιτήτως και την κατάλληλη μουσική :smile:

 

και για να απαντήσω και στο ερώτημα του Leonardo, την αρχική σύνθεση την κάνω έτσι κι αλλιώς στο χαρτί (ούτε καν ρυζόχαρτο τώρα πια), οπότε δεν χρειάζομαι ούτε βιβλία, ούτε υπολογιστή.

Link to comment
Share on other sites

το μονο που χρειαζεται ενας αρχιτεκτονας ειναι μολυβακι, ρυζοχαρτο αφθονο και οπωσδηποτε καποιο αλκοολουχο για την εμπνευση. ουτε κομπιουτερακι δεν χρειαζομαστε.

Κι όταν λέω εγώ για καλλιτεχνικό οίστρο, παρεξηγείστε...

Link to comment
Share on other sites

Κι όταν λέω εγώ για καλλιτεχνικό οίστρο, παρεξηγείστε...

 

Λοιπόν, για να προλάβω καταστάσεις, δεν άνοιξα το θέμα αυτό για κόντρες ειδικοτήτων! Το άνοιξα γιατί προσωπικά ο φόρτος της γνώσης μού φαίνεται πολύ μεγάλος για το κεφάλι μου και χωρίς βοηθήματα και πηγές αισθάνομαι αδύναμος! Επίσης ξεχνάω κάτι γρήγορα αν δεν το δουλεύω διαρκώς, και φτου από την αρχή μετά να θυμήθείς ξανα!

 

Να συμφωνήσω με τα παραπάνω μέλη αρχιτέκτωνες ότι με μολύβι και χαρτί γίνεται δουλειά, και ζηλεύω πραγματικά την ειδικότητά σας για αυτό, αλλά αν θέλετε να υπολογίσετε στο conceptual stage π.χ. την τροχιά του ήλιου τί γίνεται; Χρειάζεται και εσείς να αντατρέξετε σε υπολογιστή ή βιβλίο, διαφορετικά πειραματικά θα περιμένετε ένα χρόνο!

 

Δυστυχώς, λίγο ή πολύ, όλοι μας έχουμε ανάγκη υπολογιστή και βιβλία για να δουλέψουμε αποτελεσματικά! Χωρίς αυτά δεν μπορείς να βάλεις ήσυχος την υπογραφή σου...

Link to comment
Share on other sites

Κι όταν λέω εγώ για καλλιτεχνικό οίστρο, παρεξηγείστε...

 

δεν μπορείς να φανταστείς πόσους μαθηματικούς (και άλλους) υπολογισμούς μπορείς να κάνεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Σε συνδυασμό με έναν νοητό κάνναβο, σπάνια λαθεύεις.

 

και μην μου πεις ότι ύστερα από κάποια χρόνια πείρας, δεν μπορείς με μια ματιά να "δεις" ότι κάτι δεν πάει καλά σε έναν ξυλότυπο. Άσχετα να θα χρειαστείς υπολογισμούς (με το χέρι η το pc αδιάφορο) για να το προσδιορίσεις.

 

@Leonardo

ποιος να βρει κουράγιο για κόντρες πια.

 

κάποτε στα παλιά (προ pc) χρόνια, όταν θέλαμε σε σύνθετες δουλειές να κάνουμε επιπλέον μελέτες, σκαρώναμε μια μακετούλα και λύναμε όλες μας τις απορίες. Τώρα τρέχουμε το sun study στο cad μας :smile:

Link to comment
Share on other sites

Οινόπνευμα, καφεΐνη και καλή μουσική, όλα τους αναγκαίες προϋποθέσεις...

Βέβαια ο μηχανικός είναι κάτι παραπάνω από τα εργαλεία του. Έχει ένα βασικό γνωστικό υπόβαθρο και μία μεθοδολογική συγκρότηση που του επιτρέπει να μελετά νέα ζητήματα, να αξιολογεί δεδομένα και προβλήματα και βέβαια να χρησιμοποιεί δημιουργικά τα διαθέσιμα μέσα...

Κι αν λείψουν τα μέσα, ο μηχανικός παραμένει ωστόσο μηχανικός 8-) :idea: :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

ο φόρτος της γνώσης μού φαίνεται πολύ μεγάλος για το κεφάλι μου

H γνώση που κατέχουμε είναι υποπροϊόν της τεχνολογίας. Το ερώτημα σου ποιό είναι;

Αν αισθάνομαι μηχανικός αν μου αφαιρέσουν τον Η/Υ ή αν θα είμαστε μηχανικοί αν ξαφνηκά εκλείψει το ηλεκτρικό ρέυμα (και κατά συνέπεια και ο Η/Υ) ;

ποιος να βρει κουράγιο για κόντρες πια.

Συμφωνώ. Ο καθένας έχει τις απόψεις του και τις εκφράζει ελεύθερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.