Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Αδειοδότηση συνεργείου (απορία)


jontop

Recommended Posts

Γεια σας θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια απορία που προέκυψε κατά την αδειοδότηση ενός συνεργείου αυτοκινήτων, μου ζητήθηκε απο τον αρμόδιο υπάληλο του υπουργείου συγκοινωνιών να προσκομίσω υπεύθυνη δήλωση που να βεβαιώνω εγώ ο Μηχανολόγος μηχανικός Τ.Ε. οτι επιτρέπεται η χρήση , ενώ υπήρχε χρήση γης απο το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο. Το ερώτημα μου είναι α) το κατά πόσο είναι νόμιμο να ζητάνε απο εμένα να βεβαιώσω κάτι το οποίο δεν είναι στις αρμοδιότητες μου και β) τι πρόβλημα μπορεί να προκύψει σ΄εμένα αν υπογράψω την υπεύθυνη δήλωση και η χρήση γης που έχει βγάλει ο ιδιοκτήτης στην πολεοδομία αποδειχτεί πλαστή ή αφορά άλλο οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσες να υπογράψεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι συμφωνείς με την απάντηση της πολεοδομίας. Οπότε όλα καλά...

Link to comment
Share on other sites

Η χρήση γης μπορεί να το επιτρέπει. Η χρήση του χώρου από το καταστατικό του κτηρίου/πολυκατοικίας μπορεί να μην το επιτρέπει χωρίς να γίνει συνέλευση των ιδιοκτητών. Εάν είναι ιδιόκτητο κτήριο δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

 

Άλλη η χρήση γης και άλλη η χρήση του κτηρίου. Μπορεί να επιτρέπεται στην περιοχή η δημιουργία συνεργείου αλλά το κτήριο να είναι δηλωμένο ως κατοικίες ή ως κάτι άλλο. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες γι' αυτό το θέμα, κοίταξε την χρήση και αν δεν είναι στην κατηγορία που περιλαμβάνεται το συνεργείο επικοινώνησε με Πολ/Μηχ, θα ξέρει καλύτερα τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις για την αλλαγή. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν επιτρέπεται η αλλαγή από κατοικία (υπάρχουν ορισμένα νομικά παράθυρα που διευκολύνουν τους αρχιτέκτονες σε κατοικίες αλλά δεν επιτρέπουν άλλες χρήσεις).

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω την διαφορά βεβαίωσης χώρου κυρίας χρήσεως και χρήσης γης και σας λεω οτι βάσει κάποιας εσωτερικής εγκυκλίου του υπουργείου συγκοινωνιών απαιτούν την υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού που να βεβαιώνει οτι επιτρέπεται η χρήση .

Link to comment
Share on other sites

Άλλο η χρήση γης κι άλλο η χρήση του κτιρίου.

Είναι δύο τελείως διαφορετικά κι ανεξάρτητα πράγματα!

 

Μπορεί από τις χρήσεις γης να επιτρέπεται το συνεργείο, αλλά η θέση του κτιρίου να μην επιτρέπει την δημιουργία συνεργείου (αποστάσεις από πρατήρια καυσίμων, χώρους πρασίνου, μουσεία, κλπ) σύμφωνα με το άρθρο 1 του ΠΔ 78 της 15/25.2.1988 και τις συμπληρώσεις/αλλαγές του.

 

Ουτε στο πρώτο μήνυμα, ούτε στην δευτερολογία σου ξεκαθαρίζεις τι από τα δυο σου ζήτησαν να υπογράψεις...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.