Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκπιπτώμενες δαπάνες ελεύθερου επαγγελματία Μηχανικού


Recommended Posts

Όνομα δεν χρειάζεται και δεν αναγράφεται σε αποδείξεις πάρκινγκ. Ο αριθμός κυκλοφορίας όμως θα έπρεπε να φαίνεται (είναι υποχρεωτικό νομίζω μάλιστα). Τι πάρκινγκ είναι αυτό; Αυτόματο, με υπάλληλο; Και στο The Mall και στα αντίστοιχα αυτόματα αν προσέξεις τις αποδείξεις, αναγράφουν αρ. κυκλοφορίας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιο παρκινκ...

 

Παρκαρεις, βαζεις κερματα, παιρνεις αποδειξη με την ωρα την οποια πρεπει να φυγεις, βασει των χρηματων που εβαλες και τελος....

Link to comment
Share on other sites

Παράξενο ακούγεται.

Εδώ στην Πάτρα, εισάγεις τον αριθμό της πινακίδας (οχι τα γράμματα, μόνο τα νούμερα).

 

Δεν μπορεί, κάτι θα γράφεις, αλλιώς πώς θα ξέρει ο ελεγκτής ότι το χαρτάκι είναι δικό σου και δεν σου το έδωσε ο προηγούμενος?

Link to comment
Share on other sites

Αμα σου λεω....Τιποτα δεν γραφει...Φυσικα αν ο προηγουμενος εχει βαλλει λεφτα μεχρι τις 2μμ και φυγει στις 12.30μμ μπορει να δωσει το χαρτακι στον επομενο...

 

Ας μην το κουραζουμε αλλο...Θα βαλλω τις αποδειξεις για το αφορολογητο...

Link to comment
Share on other sites

Στο άρθρο 13 παρ. 2 ο ΚΒΣ λέει: "ο εκμεταλλευτής χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, αναγράφει στην απόδειξη τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου αντί της αναγραφής των στοιχείων του πελάτη". Νομίζω συνεπώς ότι οι αποδείξεις που έχεις είναι παράνομες-άκυρες. Ακόμα και τα αυτόματα πάρκινγκ όπως είπα, έχουν σκάνερ που σκανάρουν την πινακίδα πριν σηκωθεί η μπάρα για την είσοδο και γράφεται έτσι ο αριθμός κυκλοφορίας στην απόδειξη. Πάρτες και πήγαινε στο σταθμό να σου δώσουν συγκεντρωτική ή κάποιο στοιχείο τέλος πάντων που να αναγνωρίζεται ως δαπάνη. Μιλάμε για μεγάλο ποσό.

Link to comment
Share on other sites

Μιλαμε για ΔΗΜΟΣΙΟ παρκινκ....

 

Για μια αλανα....Δεν εχε προσωπικο, δεν εχει σταθμο, δεν εχει τιποτα, μονο ενα αυτοματο μηχανημα...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας!

Επειδή μου ήρθε το γνωστό σημείωμα της περαίωσης,το οποίο φυσικά δεν πρόκειται να πληρώσω αποφάσισα να ξαναδώ το θέμα των βιβλίων μου και έχω 2 απορίες:

 

Τα έξοδα για αγορά βιβλίου(ων) πως καταχωρούνται στα βιβλία?Θα πρέπει να μπουν στα πάγια και να αποσβεστούν εξ'ολοκλήρου στο έτος χρήσης?

 

Επίσης,μπορώ να αλλάξω τα ονόματα των στηλών στο βιβλίο έτσι ώστε να μοιάζει με το υπόδειγμα του φορολογικού οδηγού(Μπόσκου);Δυστυχώς το βιβλίο που είχα αγοράσει όταν έκανα έναρξη δεν βολεύει καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

Τα βιβλία, συνδρομές σε επιστημονικά περιοδικά, εγχειρίδια, κανονισμοί, κείμενη νομοθεσία κλπ δεν είναι πάγια, ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να κάνεις απόσβεση. Άσε που απόσβεση γίνεται σε πάγια καθαρής αξίας (χωρίς ΦΠΑ) άνω των 1200 ευρώ... Το λέει και στο βιβλίο της Μπόσκου.

 

Όσο για την αλλαγή των ονομάτων των στηλών στο βιβλίο Εσ.-Εξ. σου, δεν θα στο συμβούλευα... Σκέψου το ως εξής: όταν πήγες στην εφορία για να στο θεωρήσουν, είχε την συγκεκριμένη διάταξη (αριθμός στηλών, ονομασία, κλπ) και σφραγίστηκε ως έχει. Τώρα, εάν εσύ πας και αλλάξεις κάτι στο βιβλίο ουσιαστικά παραποιείς φορολογικά στοιχεία... να συνεχίσω ή το πιάνεις το νόημα? 8-)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου Topap.

 

Υποθέτω λοιπόν πως η αγορά βιβλίων(σχετικών με το επάγγελμα φυσικά) θα πρέπει να περαστεί ως δαπάνη(με εκπιπτόμενο φ.π.α).Στον φορολογικό οδηγό όμως,αναφέρονται μόνο συνδρομές και όχι βιβλία.

 

(14.Συνδρομές σε επιστημονικά περιοδικά)

 

Σχετικά με τα πάγια ,στον οδηγό αναφέρεται πως:

 

"-Πάγια περιουσιακά στοιχεία των οποίων η αξία κτήσης εκάστου είναι μέχρι 1200€ δύνανται να αποσβένονται εξ ολοκλήρου μέσα στη χρήση που τέθηκαν σε λειτουργία ή χρησιμοποιήθηκαν."

 

Άρα θα πρέπει να φαίνονται στον πίνακα παγίων που τηρείται στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου εσόδων-εξόδων.

 

 

 

Τώρα για το θέμα της μορφής των βιβλίων,αυτά που διαθέτω(έντυπον,εταιρικά έντυπα) δεν έχουν κενές στήλες,και οι υπάρχουσες είναι εντελώς ακατάλληλες,π.χ υπάρχει πεδίο"Αγορές ΕΜΠ/ΤΩΝ - Α & Β υλών" με υποπεδία για φ.π.α 9% και 19%.Μάλλον απευθύνονται σε επιχειρήσεις λιανικής.

 

Δεν μπορώ τουλάχιστον να δημιουργήσω δικές μου στήλες με τα ονόματα που με βολεύουν;Υπάρχει κάπου η νομοθεσία για την μορφή που πρέπει να έχουν τα βιβλία;

Link to comment
Share on other sites

Σκέψου το ως εξής: όταν πήγες στην εφορία για να στο θεωρήσουν, είχε την συγκεκριμένη διάταξη (αριθμός στηλών, ονομασία, κλπ) και σφραγίστηκε ως έχει.

 

Δεν κράτησαν φωτοτυπία του βιβλίου όταν το τρύπησαν όμως. Άρα πως θα ξέρουν ότι άλλαξε κάτι στη δομή του; Και αμφιβάλλω αν ξέρει κάποιος τι στήλες θα χρειαστεί όταν πάει να θεωρήσει βιβλίο πρώτη φορά. Όλοι μετά τραβάνε στήλες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.