Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκπιπτώμενες δαπάνες ελεύθερου επαγγελματία Μηχανικού


Recommended Posts

@Aloha,

 

Το ότι δεν θέλει να σου περάσει τη συνδρομή από το ΤΕΕ είναι καραμπινάτο φάουλ...

 

 

 

Μην είσαι και τόσο απόλυτος. Μπορεί να έχει τους λόγους του.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@ SOTHRIS

 

Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου πείς έναν λόγο?

Γιατί όσο και να το σκέφτηκα δεν βρήκα γιατί να μην περαστεί σαν έξοδο η συνδρομή στο επιμελητήριο του επαγγελματία, που στο κάτω-κάτω είναι υποχρεωτικό να είσαι μέλος.

Link to comment
Share on other sites

Χμ....εγω σκεφτομαι εναν λόγο για γατόνι λογιστή (οταν ίσχυαν οι συντελεστές)

 

Αντί να τον περάσει στα έξοδα, το βάζει στο κουτάκι του Ε1 των υποχρεωτικών εισφορών (εκεί που βάζουμε το ΤΣΜΕΔΕ), και ετσι μειώνει το φορολογητέο!

 

(Πάω να σκίσω το πτυχίο μηχανικού και να ανοιξω λογιστικό γραφείο - το σιγορο ειαι πως θα τρωνε οι πελάτες μου πρόστιμα λόγω φαντασίας) :smile::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Αντί να τον περάσει στα έξοδα, το βάζει στο κουτάκι του Ε1 των υποχρεωτικών εισφορών (εκεί που βάζουμε το ΤΣΜΕΔΕ), και ετσι μειώνει το φορολογητέο!

 

 

ΔΝΖ - Δεν Νομίζω Zefuros...

 

Η συνδρομή στο ΤΕΕ δεν ειναι ασφαλιστική εισφορά αλλά συνδρομή σε επαγγελματικό επιμηλητήριο που η εγγραφή σου σε αυτό είναι υποχρεωτική για να ασκήσεις το επάγγελμα... αρά είναι καραμπινάτη περίπτωση επαγγελματικού έξοδου.

Link to comment
Share on other sites

παιδια μεχρι τωρα δεν το εβαζε πουθενα αυτο (ουτε με αυτα που εκπιπτουν απο το εισοδημα, ουτε με ασφαλιστικες εισφορες, ουτε στα επαγγελματικα εξοδα). οταν αρχισα να ψαχνομαι περισσοτερο (δηλαδη απο την χρονια που μας περασε και αλλαξε ο τροπος φορολογησης) ειχα διαβασει εδω μεσα οτι αυτο περναει σαν εξοδο, και τον ρωτησα, και μου ειπε οχι οτι δεν παιρναει, και δεν το βαζεις καπου στο βιβλιο κτλ κτλ. δεν ξερω αν υπαρχει κανενας λογος που μου ειπε οτι δεν μπαινει, αλλα δεν μπορω να φανταστω, επειδη παλαιοτερα δεν ειχα ασχοληθει ιδιαιτερα με το θεμα, δεν ηξερα και δυο πραγματα ωστε να μιλαω στον δικο του κωδικα επικοινωνιας οπως σωστα προειπε ο Topap και ετσι ειχα θεωρησει οτι μου το ελεγε σωστα.

(εμενα αυτο που με "τσαντισε" περισσοτερο μαζι του και καταλαβα οτι μου λεει "χαζα" ηταν οταν ανακαλυψα οτι ειχε γινει ενα λαθακι σε μια περιοδικη φπα και οταν το συζητησα μαζι του, μου ειπε οτι οντως ειναι λαθακι αλλα δεν τρεχει και τιποτα, τον ρωτησα να κανω τροποποιητικη αν ειναι και μου ειπε οτι "σιγα μωρε, δεν προκειται να σε ελεγξουν ποτε εσενα, α! και αν τυχει ειναι ευτελες το λαθος και το ποσο, αλλα παλι αν αγχωνεσαι κανε τροποποιητικη αλλα που να μπλεκεις τωρα...", με υφος βαριεστημαρας. τελικα εγω πηγα και εκανα την τροποποιητικη για να ειμαι οκ.)

Link to comment
Share on other sites

Δες στο βιβλίο της Μπόσκου εδω

Σελίδα 34:

ΕΚΠΙΠΤΟΜΕΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

 

(ΥΠΟΚ 1003821/10037 β 0012/ΠΟΛ. 1005/14/1/05) Η αναγνώριση των δαπανών που περιλαμβάνονται στην απόφαση αυτή είναι δεσμευτική για τις ελεγκτικές υπηρεσίες

 

 

14. Συνδρομές σε επιστημονικά περιοδικά

15. Συνδρομές σε επαγγελματικές οργανώσεις

 

 

Η ΠΟΛ 1005 είναι εδώ:

ΥΠΟΚ 1003821/10037 β 0012/ΠΟΛ. 1005/14/1/05

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τις αποδείξεις από τα διόδια πως θα τις βάλουμε στα έξοδα αφού σε 1-2 χρόνια θα εξαφανιστούν όλα τα γράματα από το χαρτί ? Σε έναν έλεγχο τι θα γίνει ?

Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βγάλεις e-pass απο τα διόδια που χρησιμοποιείς πιο συχνά (εγώ έχω βγάλει από όλα, πλήν του Μορέα).

Έτσι κάθε μήνα θα σου στέλνουν, στο σπίτι, αναλυτική κατάσταση και το τιμολόγιο παροχης υπηρεσιών.

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, για την δήλωση του οικ. έτους 2011 (αυτή που θα υποβάλουμε τον άλλο μήνα) ποια είναι αυτά που λαμβάνουμε υπόψη σαν έξοδο:

 

Τα τέλη του 2010 που πληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2009?

 

ή

 

Τα τέλη του 2011 που πληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2010?

Link to comment
Share on other sites

gotzis,

 

κάνε τον κόπο και ψάξε στο παρών thread, το ερώτημα αυτό έχει ξανατεθεί και απαντήθηκε. Δυστυχώς, δεν θυμάμαι την απάντηση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.