Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκπιπτώμενες δαπάνες ελεύθερου επαγγελματία Μηχανικού


Recommended Posts

Όσο κι αν έψαξα αυτό το 70% δεν το βρήκα πουθενά

 

Ν.3842 23.4.2010 (ΦΕΚ 58Α)

 

Επίσης σου προτείνω να διαβάσεις το ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ του Νικολαου Κολυδα. Για αρχή... Ή να πας σε λογιστή.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ν.3842 23.4.2010 (ΦΕΚ 58Α)

.

 

Άρθρο 11, παρ. 5 για να το προσδιορίσουμε ακριβώς! Καλοπροαίρετα προσφέρουμε ό,τι μπορούμε και ξέρουμε εδώ μέσα πιστεύω όλοι μας. Μια "παρέα" είμαστε και δε νομίζω να έχει κανείς πρόθεση να κοροϊδέψει συναδέλφους. Μη μάς βάζετε στη διαδικασία συνεχώς να ψάχνουμε και να ξαναψάχνουμε "στοιχεία" και "αποδείξεις" για απλά πράγματα. Έχει αναφερθεί 100 φορές...

Link to comment
Share on other sites

καλημερα

 

κατοικια που ενα τμημα της χρησιμοποιειται ως γραφειο θα ηθελα να ρωτησω

τι ισχυει με τη σταθερη τηλεφωνια και τη ΔΕΗ ?

 

ισχυει το 30 % αυτων που ηδη εχει αναφερθει και σε αυτη την περιπτωση ο ΦΠΑ (του 30%) λαμβανεται υποψη ?

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Σε ερώτηση που έκανα τηλεφωνικά στο τεε για το αν περνάμε τις κρατήσεις του τεε στο βιβλίο εσ-εξ η απάντηση ήταν ''ναι ναι αμέ, τα περνάτε κανονικά στο βιβλίο στα έξοδά σας ''. Με το 1% του εμπ τι γίνεται από που παίρνω βεβαίωση? ''Με το λογιστή σας''. Καλά πού να ξερει ο λογιστής αν δε ξέρετε εσείς. Μου έδωσε ένα τηλ. στο οποίο πήρα και μου είπαν από/με το τσμέδε (θα συνεννοηθείς).

Πάντως το 1% του εμπ νομίζω πάει σε όλες τις πολυτεχνικές της χώρας. Αν ειναι έτσι, θεωρητικά πάντα. Τώρα στην πράξη τι γίνεται, πως διαχειρίζονται και ποιος ελέγχει τους διαχειριστές αυτών των χρημάτων

Link to comment
Share on other sites

Μα σε λογιστή πάω. Βέβαια μου λέει ότι με τις βενζίνες δεν ξέρουμε τι ακριβώς ισχύει, ''δεν το 'χουν ξεκαθαρίσει'' αλλά η υπάλληλός του που με εξυπηρετεί μου λέει να τα βάζω κανονικά και βενζίνες και τηλέφωνα κάνοντας έκπτωση του φπα. Την πρώτη φορά μάλιστα για να μη κάνω κάποιο λάθος μιας και δεν ήξερα τους το έδωσα να μου το συμπληρώσουν μου τα πέρασαν όλα βενζίνες, κινητά σταθερά τηλεφωνα.

 

Πες του λογιστή σου ότι "το'χουν ξεκαθαρίσει" τουλάχιστον από το 2000, όταν δημοσιεύτηκε ο κώδικας ΦΠΑ, βλ. http://www.michanikos.gr/showthread.php?p=246491#post246491 .

Link to comment
Share on other sites

Πήγα σήμερα κι είχα τον Ν.2859/2000 μαζί (άρθρο 30) αλλά είχα κι άλλους νόμους μαζί για να του δείξω να μου πει τι ισχύει τελικά και με τη κουβέντα δεν είχαμε κι όλο το χρόνο δικό μας, μου διέφυγε να του δείξω το σημαντικότερο, τον 2859. Θα πάω όμως πάλι αύριο. Εκεί που κατέληξε ήταν στο 70%, από δω και πέρα έτσι λεεί να το βάζω εκπίπτοντας το φπα :!:αντίστοιχα.

Πάντως ότι έγινε έγινε, τροποποιητική δεν μπορούμε να κάνουμε. Τώρα περαίωση αυτοπεραίωση κλπ ή μια δήλωση κάτι, ότι δεν το γνώριζα κι έγινε λάθος να πάω να πληρώσω το φπα που έκανα έκπτωση με κάποιο τρόπο γίνεται? Μήπως να πάω εφορία να μου πουν τι μπορώ να κάνω (κουλό ε?)

Link to comment
Share on other sites

Εκεί που κατέληξε ήταν στο 70%, από δω και πέρα έτσι λεεί να το βάζω εκπίπτοντας το φπα :!:αντίστοιχα.

 

Μάλλον δεν παίρνεις από λόγια, ε? Εντάξει συνάδελφε, συνέχισε να εκπίπτεις το ΦΠΑ, να δούμε που θα σε βγάλει. Είμαι περίεργος...

 

Συνάδελφοι,

Μην προσπαθήσετε να του αλλάξετε την γνώμη. Καμιά φορά πρέπει να την πάθεις για να μάθεις.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς το αντίθετο λέω topap ο λογιστής επιμένει σ' αυτό.

Αύριο πάω τράπεζα και εφορία να αποδώσω φπα Α' τριμήνου. Ούτως ή άλλως έχουν περαστεί στο βιβλίο εσ-εξ δε νομίζω να προλαβαίνω να κάνω οποιαδήποτε ενέργεια για ''διόρθωση'' πριν πληρώσω.

Έχω και την εξής απορία που διετύπωσε και συνάδελφος σε αντίστοιχο θέμα

#98 http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=13194&page=10 και δεν βρήκα κάποια άκρη-απάντηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.