Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Κατασκευή οικοδομής


Recommended Posts

Αν σε βοηθάει αυτό και εγώ βρέθηκα στο ίδιο διλημμα τελικά αποφάσισα να το αναθέσω σε φίλο Μηχανικό που μέχρι τώρα έχει κάνει εξαιρετική δουλεια. Εννοείται ότι η επικοινωνία είναι τακτική και οι αποφάσεις -συμφωνημένο- παιρνονται απο κοινού.

Καλή δύναμη και ακολούθησε την συμβουλή του zavi σχετικά με το οικονομικό.

Link to comment
Share on other sites

Αυτη την στιγμη το κόστος της οικοδομής ειναι στον αερα με τις τιμες. Εαν μπορείς να κλεισεις τα υλικά κάντο. Σε καμία περιπτωση σαν ιδιωτης δεν το κάνεις. Ακόμα και ο μηχανικός θα εχει προβλημα. Αναμενονται αυξησεις 10-15% μέχρι το Ιουλιο. Σε καμια περίπτωση δε φανταζομαι οτι εχεις την γνωση/εμπειρια να δεις το μέλλον της οικοδομής σου. Τα καλα συνεργεια ειναι ακομα κλεισμενα. Προσεχε το κόστος σου και υπολόγιζε αγνωστο κόστος 250-400Ε ανα τμ.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες

η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και μ'έχει φάει το άγχος, έχω πάντως αποφασίσει να το αναθέσω στο φίλο μου κατασκευαστή αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ τι συμφωνία μπορεί να γίνει ώστε να είναι κάπως ευέλικτη για μένα αλλά ούτε αυτός να μπει μέσα (δεν θα το ήθελα)

Link to comment
Share on other sites

Σε καμμία περίπτωση μόνος σου!!!!!!!!!!!!

Θα χάσεις πολύ περισσότερο οικονομικά.

Αλλά θα χάσεις πολύ περισσότερο επειδή δεν είσαι της δουλειάς. Όχι μόνο οικονομικά! Κι αυτό σε καταστρέφει ψυχολογικά.

 

Είμαι παθών - φτιάχνω σπίτι μόνος μου.......

Link to comment
Share on other sites

γειά σας και πάλι

ύστερα από πολλή σκέψη, τις δικές σας γνώμες και μια μικρή έρευνα, αποφάσισα να αναθέσω εξ΄ολοκήρου την κατασκευή της οικίας μου στο φίλο μου εργολάβο, αν έπραξα σωστά θα φανεί στο τέλος. Πάντως από την έρευνα που έκανα διαπίστωσα ότι οι μάστορες και οι πωλητές υλικών μπορούν να μπερδέψουν και να κατευθύνουν έναν άσχετο πολύ εύκολα, να πω βέβαια ότι ο ενδοιασμός που είχα μέχρι τώρα ήταν η δεύσμευση της νεαρής αρχιτεκτόνισας που έβγαλε την άδεια ότι θα με βοηθήσει αυτή και δεν χρειάζεται να βάλω κατασκευαστή, η δέσμευση όμως αυτή ήταν κάπως αόριστη και δεν με έπεισε και πολύ.

Ο κατασκευαστής δεν μου έδωσε ακόμα προσφορά διότι πρέπει να αποφασίσω για ορισμένα πράγματα για τα οποία μπορώ να πω ότι βρήσκω αρκετή ενημέρωση εδώ, όπως π.χ. εξωτερικά κουφώματα, αυτός μου προτείνει αλουμινίου αλλά από τις δημοσιεύσεις τις δικές σας έχω σχεδόν πιστεί ότι είναι καλύτερα τα συνθετικά, επίσης και κάποια άλλα πράγματα για τα οποία θα ζητήσω τη γνώμη σας σε ξεχωριστές δημοσιεύσεις

ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Σε καταλαβαίνω,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ αν κτίσεις μόνος σου να κερδίσεις.

 

Κατ' αρχήν δεν ξέρεις να επιμετράς.Μόνο κ μόνο από αυτό σε έχουν φάει λάχανο.

 

Δεν ξέρεις να ζυγίζεις,δεν ξέρεις συνθέσεις υλικών,δεν ξέρεις πώς σε κλέβει ο καθένας κ τέλος,δεν έχεις ιδέα από έλεγχο ποιότητας σε κάθε εργασία.

 

Αυτή η τοποθέτηση είναι όλη η ουσία...

Αν τελικά έλαβες την απόφση να το αναθέσεις στο φίλο σου και αν όντως είναι καλός φίλος και καλός μηχανικός θα βγεις κερδισμένος (και οικονομικά! ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.