Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πασάλωση από συν/νες πράξης εφαρμογής


Recommended Posts

Ίσως η ερώτηση να φανεί βλακωδώς εύκολη από πολλούς αλλά κι εγώ είμαι στραβάδι...

 

Θέλω να κάνω μια πασάλωση οικοπέδου εντός σχεδίου. Από το δήμο πήρα τα όρια των οικοπέδων σύμφωνα με την πράξη εφαρμογής, καθώς και τις συν/νες τους. Τώρα εγώ είμαι έτοιμος να κάνω την πασάλωση σύμφωνα με αυτές τις συν/νες; Αν δεν συμφωνεί το μήκος των ορίων του οικοπέδου με αυτά που λέει το συμβόλαιο (του 1982) τότε τι λέω στον πελάτη;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνούν-δεν συμφωνούν,ελάχιστη σημασία έχει από τη στιγμή που κυρώθηκε η πράξη.

 

Μιλάμε πάντα για ΑΡΧΙΚΗ ιδιοκτησία σύμφωνα με το συμβόλαιο.

 

Και πρόσεξε φίλε:

 

Αν στην αρχική ιδιοκτησία του πίνακα σε σχέση με το συμβόλαιο έχεις μικρή διαφορά (κάτω από 20 τ.μ.) ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ.

 

Επίσης,δεν είσαι έτοιμος μόνο με τις συν/νες της ιδιοκτησίας,θέλεις επίσης του τετραγώνου,των αξονοδιασταυρώσεων,των εξασφαλίσεων,πρέπει πρώτα να αποτυπώσεις εξαρτημένος από αυτά,στη συνέχεια να βάλεις την αποτύπωση επάνω στις συν/νες του δήμου στο σχέδιο,να πας να εφαρμόσεις όρια,να ξανααποτυπώσεις τα όρια που έβαλες,να τα ξαναβάλεις επάνω στις συν/νες του δήμου,να συμφωνήσουν +-5 cm κ ΤΟΤΕ μόνο είσαι οκ.

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

Zavi δεν κατάλαβα. Όλα αυτά χρειάζονται για μια απλή πασσάλωση (δε νομίζω!) ή για τη διορθωτική; Δε γίνεται απλώς να περάσω τις συν/νες της πράξης εφαρμογής στο έδαφος και that's all?

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν φού αναφέρεσαι σε πράξη εφαρμογής τότε μιλάμε σίγουρα για μετά (και μάλλον πολύ μετά) το 1983 όταν εισήχθει η έννοια της πράξης εφαρμογής. Επομένως δεν γίνεται το συμβόλαιο να συμφωνεί με την πάξη γιατί προφανώς θα έχουν αφαιρεθεί οι υποχρεώσεις της ιδιοκτησίας.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι πρώτον να τσεκάρεις σε πιο σύστημα συντεταγμένων έγινε η πράξη. Μετά να ψάξεις να βρείς τις στάσεις του μελετητή (πολύ δύσκολο). Αν δε βρείς τότε κάνε ένα ψάξιμο στο φόρουμ, έχει πολλές αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα κινηθείς.

Έπειτα από όλα αυτά κάνεις τη χάραξη του νέου οικοπέδου. Προσοχή όμως γιατί μπορεί να τύχεις σε καμιά προβληματική περίπτωση και να δεις να πασσαλώνεις εντός γειτονικών οικοπέδων. Αν συμβεί αυτό τότε θέλει ψάξιμο από την αρχή (αρχικές δηλώσεις ιδιοκτησίας, υπολογισμός εισφορών, έρευνα για το τί έχουν κάνει οι γείτονες, χονδροειδές σφάλμα της πράξης κτλ.). Υπομονή και καλή τύχη.

 

Επειδή με πρόλαβε ο zavi, οι ενέργειες που αναφέρει σου εξασφαλίζουν ότι από πρίν θα δείς αν υπάρχει πρόβλημα και να μην τρέχεις μετά. Είναι καθαρά δικό σου θέμα τί θα κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Στην έδρα μου,οι περισσότερες Π.Ε. είναι ΚΑΚΙΣΤΕΣ.Έχω αναφέρει πολλές περιπτώσεις για γέλια κ για κλάματα.

 

Σε κάποιες πολεοδομικές ενότητες οι συν/νες πέφτουν έξω 40 μέτρα.Πασαλλώνεις τελική ιδιοκτησία που,σύμφωνα με τις συν/νες πέφτει μέσα σε πλατεία.!!!!!:lol:

 

Σε τέτοιες περιπτώσεις,μην ασχοληθείς ΚΑΝ,δεν αξίζει τον κόπο,δεν πληρώνεται η αμοιβή σου για να τα σενιάρεις,γιατί θέλει ΚΑΘΟΛΙΚΑ για το Ο.Τ. διορθωτική.(Η ΔΟΚΚ κ το ΤΕΕ ύστερα από έγγραφη ερώτησή μου θεωρούν ότι πρέπει να ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ Κ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΊ ΜΕ ΝΕΑ Π.Ε.!!!!!!!!!!!!:lol::lol::lol:).....Αν βρεις τα σκούρα,σου προτείνω ακόμα και κορδέλα με ράμμα (της ρυμοτομικής) για την πασάλωση για να μη χάσεις τη δουλειά,στη συνέχεια αποτύπωση των ορίων που έβαλες,τοποθέτησή τους επάνω στις ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ πλέον του σχεδίου του δήμου (προσοχή:όχι στις συν/νες,αλλά στις ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ που αυτές ορίζουν) κλπκλπ.Εξαρτάται επίσης από το αν οι γειτονικές ιδιοκτησίες έχουν υλοποιηθεί ή όχι,αν έχουν μπει κράσπεδα,αν έχει ανοικοδομηθεί έστω κ μερικώς το Ο.Τ. κλπκλπ.......

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με zavi γι΄αυτό είπα κάνε όπως νομίζεις. Ειδικά για τις περιοχές του zavi το ξέρω από μια αντίστοιχη δουλειά του συνεταίρου μου εκεί που .........

Εγώ προσωπικά τις αποφεύγω αυτές τις δουλειές εκτός και αν η αμοιβή είναι σημαντική (πράγμα σπάνιο) γιατί αν η πράξη είναι κακή μελέτη τότε άντε να βρείς άκρη.

Link to comment
Share on other sites

αφου εχουν κορυφες οικοπεδου θα χαραξεις συμφωνα με τις συντ/νες που σου χορηγησε η υπηρεσια

 

δες αν υπαρχουν οι στασεις της μελετης, αλλιως ελεγξε και καποιο ηδη υλοποιημενο αν κανεις δικη σου οδευση

(πολλες φορες υπαρχουν λαθη στο δικτυο της μελετης και παθαινεις ενα σοκ οταν πας να υλοποιησεις)

Link to comment
Share on other sites

(Η ΔΟΚΚ κ το ΤΕΕ ύστερα από έγγραφη ερώτησή μου θεωρούν ότι πρέπει να ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ Κ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΊ ΜΕ ΝΕΑ Π.Ε.!!!!!!!!!!!!:lol::lol::lol:).....

 

Καλα, αυτη ειναι απαντηση??? Δηλαδη καποιος πληρωθηκε να κανει μια δουλεια, την εκανε χειροτερα και απο τα μουτρα του, και τωρα λενε να ακυρωθει και να ξαναγινει απο την αρχη??? Καταστρεφοντας ιδιοκτητες και σπαταλωντας χρηματα??? Ωραια λογικη....

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Καίσαρα, απλά δίνω ενισχύω την άποψη των αγαπητών συναδέλφων. Ακολούθα τις οδηγίες του zavi, κάνε καλή και πλήρη αποτύπωση, δες τα υπόλοιπα αντίστοιχα θέματα στο forum, υπάρχουν πολλά.

Μην προσπαθήσεις να αποτυπώσεις με GPS σε ΕΓΣΑ και πας με μετατροπές, το πιο πιθανόν είναι να βρεθείς προ εκπλήξεως.

Κακώς νομίζεις πως η χάραξη ορίων είναι απλή υπόθεση, μπορεί να βγουν πολλά στην φόρα από μια απλή χάραξη. Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.