Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτιά στο κτήριο τράπεζας - 3 νεκροί - ευθύνες ιδιοκτησίας & δράστη


sundance

Recommended Posts

Έχουμε όλοι το μερίδιο ευθύνης για τους παραπάνω και όχι μόνο λόγους που παραθέσατε. Ό Λ Ο Ι κι όχι μόνο οι κουκουλοφόροι. Γιατί όμως οι πολιτικοί μας δείχνουν μόνο αυτούς με το δάχτυλο και δεν συζητάνε για τις δικές τους ευθύνες στη βουλή; Τι θα πει η λέξη καταδικάζουμε, χωρίς την ίδια στιγμή να παραθέτουν μέτρα που οι "απευχές" και οι "καταδίκες" από λόγια θα μετασοιωθούν σε πράξεις; Μήπως θα πρέπει τώρα να κατέβουμε στη βουλή και να απαιτήσουμε να ανακοινώσουν τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για την επόμενη πορεία;Θα επιτρέψουν να είναι ανοιχτές οι τράπεζες ξανά;Καλύτερα να αποζημιώσει το κράτος τα μεροκάματα των εργαζομένων για μια μέρα που θα χάσουν, παρά τους συγγενείς των νεκρών θυμάτων εσαεί.Το κέρδος εκτός από οικονομικό θα είναι και ουσιαστικό γιατί δεν θα υπάρχουν νεκροί.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 180
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά: οι 30 Αφγανοί πολίτες σκοτώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις κάποιου κράτους (έστω ΗΠΑ). Οι 3 Έλληνες πολίτες σκοτώθηκαν από κάποιους άλλους (και μέχρι αποδείξεως όχι κρατικούς). Δηλαδή κάθε φορά που κάποιος δολοφόνος σκοτώνει αθώους πολίτες, θα πρέπει το κράτος να παίρνει πίσω μέτρα; Που θα οδηγήσει αυτό;

Link to comment
Share on other sites

xbul: Πριν από αυτό θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν οι 3 συμπολίτες μας δολοφονήθηκαν για να πειστεί το κράτος να αποσύρει τα μέτρα ή για να πειστούν οι πολίτες να μην ξανακατέβουν στους δρόμους. Τώρα το "όχι κρατικοί" σηκώνει ΜΕΓΑΑΑΛΛΛΗΗΗ κουβέντα. Έχεις δει πολλές φορές οργανωτή κουκουλοφόρων να συνομιλεί με φορητό CB στην συχνότητα της αστυνομίας (Πολυτεχνείο 1997);

Link to comment
Share on other sites

λίγο πολύ στην ηλικία μας ήταν. Θα μπορούσε να ήμασταν εμείς στη θέση τους. Θα μπορούσε να ήταν και η γυναίκα μας που κυοφορούσε το παιδί μας...

 

Παράπλευρες απώλειες και μαλακίες. Έχει ενδιαφέρον πάντως κοινωνικό - ψυχολογικό οι απόψεις ορισμένων... με κακή έννοια.

 

CNA τελείως άκυρο αυτό που έγραψες.

Link to comment
Share on other sites

@cna: εγραψα μέχρι αποδείξεως. Πιστεύω καλό είναι να αποφεύγουμε τις θεωρίες συνομωσίας. Το να δολοφονήσει το κράτος 3 πολίτες για να πάψουν οι διαμαρτυρίες μου φαίνεται υπερβολικό (ίσως είμαι αφελής), αν σκεφτούμε τη βλάβη που προκλ΄θηκε στην εικόνα της χώρας και στην κοινωνία.

Link to comment
Share on other sites

kasvan ποιό απ'όλα; Αυτό για τις παράπλευρες απώλειες; Συγγνώμη ρε φίλε αλλά τί νομίζεις ότι είσαι για το κράτος; Ένας ΑΦΜ και ένας αριθμός ταυτότητας. Άντε για τους άνδρες και ένας ΑΣΜ. Χθες σκοτώθηκαν 3 (4) συμπολίτες μας. Θέλεις να μετρήσουμε νεκρούς συμπολίτες σε διάφορες χρονικές στιγμές; Θέλεις να ψάξουμε να βρούμε αν ο χαμός τους είχε ουσιώδες ειδικό βάρος στην μετέπειτα πορεία αυτής της χώρας; Δεν θα ήμουν καθόλου κυνικός φίλε αν έβγαινε χθες ο πρωθυπουργός και έλεγε τα εξής: "Δολοφονήθηκαν 3 συμπολίτες μας. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και πένθους σταματά η λειτουργία της Βουλής για σήμερα. Επίσης δίδεται η εντολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να βρει ΑΜΕΣΑ τους δολοφόνους." Το '63 ένας άλλος πρωθυπουργός λόγω του θανάτου ενός και μόνο ανθρώπου παραιτήθηκε! Είναι δυνατόν σε μια "ευνομούμενη" πολιτεία με τόσο ισχυρό μηχανισμό καταστολής να μιλάμε ακόμα για νεκρούς σε πορείες; Είναι δυνατόν εδώ και 30 χρόνια να μην έχει γίνει η παραμικρή σύλληψη των γνωστών-άγνωστων.

Link to comment
Share on other sites

Φιλοι μου για μενα ολα ξεκινουν απο την πληρη παραδοση τους κρατους στην ανομια εδω και δεκαετιες.

 

Ειναι η πρωτη φορα που συμβαινουν επεισοδια σε πορεια? Βεβαιως και οχι αφου σχεδον παντα στις πορειες γινομαστε μαρτυρες θλιβερων γεγονοτων. Αυτη την φορα ομως τα αποτελεσματα ειναι τραγικα με τον θανατο 4 συμπολιτων μας, εργαζομενων πολιτων.

 

Στην Ελλαδα οποιος θελει μπορει να διοργανωσει με 5 φιλους του μια πορεια στην Αθηνα, να κλεισει ολους τους κεντρικους δρομους και κανενας να μην του πει τιποτα.

 

Πρεπει να υπαρχουν κανονες στις πορειες? Βεβαιως και πρεπει αφου οσα δικαιωματα εχουν οι διαμαρτυρομενοι αλλα τοσα και περισσοτερα εχουν οι μαγαζατορες και οι υπαλληλοι του κεντρου της Αθηνας που καταστρεφονται οπως και αλλα τοσα εχουν οι πολιτες που θελουν ελευθερα να μετακινουνται.

 

Απο την αλλη απο ενα κομματι της κοινωνιας-συγκεριμενα πολιτικα κομματα-συγκεριμενοι δημοσιογραφοι και αλλοι-υπαρχει μια προσπαθεια στοχοποιησης διαφορων θεσμων και κλαδων : οπως πριν λιγο καιρο στοχοποιουσαν την αστυνομια και οδηγηθηκαμε στην εν ψυχρω δολοφονια του ατυχου αστυνομικου στα Πατησια (πατερας ενος ανηλικου) ετσι πλεον στοχοποιουνται για ολα τα δεινα της χωρας οι τραπεζες μεχρι που την πληρωσαν παλι ανθρωποι.

 

Τωρα για τις πορειες μονο να πω πως αν βγαλουμε τους κομματικους και συνδικαλιστικους παραγοντες που συμμετεχουν σε αυτες, ελαχιστοι πολιτες πλεον ακολουθουν. Αρα το να προσπαθουμε να πειστουμε οσοι δεν ακολουθουμε τις πορειες για "μαζικοτητα" και "ξεσηκωμο" ειναι μαλλον ατυχες.

Link to comment
Share on other sites

thodoris χθες διαδήλωσαν 200.000 άνθρωποι, αριθμός που έχει να απαντηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Αύριο θα διαληλώνουν πάλι μόνον οι κομματικοί και συνδικαλιστικοί φορείς.

Link to comment
Share on other sites

Ο έλληνας σέβεται τη ζωή.Ας μην χάσουμε κ τον τελευταίο λόγο που μας κρατάει σε αυτή την κωλοχώρα,ειδάλλως δεν διαφέρουμε καθόλου από τους αμερικανους.[/QUOte]

 

τουλάχιστον άστοχο το σχόλιο σου,:???:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.