Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση αλλαγής χρήσης και υπόλοιπο δόμησης


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

Είμαι ιδιώτης και θα ήθελα τη βοήθεια σας στο παρακάτω ζήτημα:

Έχω μια οικοδομή που αποτελείται από ένα ισόγειο κατάστημα 111 τμ με πατάρι 44 τμ και ένα διαμέρισμα στον 1 όροφο. Το πατάρι το έχω απομονώσει από το κατάστημα το οποίο είναι νοικιασμένο (το κατάστημα). Υπάρχει περίσεια δόμησης περίπου 60 τμ. Θέλω να δηλώσω το πατάρι σύμφωνα με το νόμο Μπιρμπίλη. Θέλω να βγάλω μια άδεια τώρα για να χτίσω μια γκαρσονιέρα 30τμ στο 2 όροφο και να δηλώσω και το πατάρι.

Αν το κάνω αυτό και πάω μετά απο δυό χρόνια να βγάλω δεύτερη άδεια για τα 30 τμ που απομένουν υπάρχει περίπτωση να μου που πως η "νομιμοποίηση" του παταριού έχει εξαλείψει το συντελεστή δόμησης?

Μήπως πρέπει να βγάλω πρώτα άδεια και για τις δύο γκαρσονιέρες του 2 ορόφου και μετά να προχωρήσω σε νομιμοποίηση του παταριού ώστε να κατοχυρώσω τα τετραγωνικά υπολοιπόμενης δόμησης?

Ρώτησα το μηχανικό μου αλλά δεν είναι σίγουρος λέει...

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

σύμφωνα με το Αρθρο 6 παράγραφος 7

οι χώροι ... εξακολουθούν να μην προσμετρώνται στους ισχύοντες στην περιοχή του ακινήτου γενικούς και ειδικους όρους και περιορισμούς δόμησης

επίσης διευκρινίζεται και στην εγκύκλιο

παρ 7

οι ρυθμιζόμενοι χώροι δεν προσμετρώνται στο ΣΔ και τους λοοιπούς όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή

Link to comment
Share on other sites

επειδή με την πολεοδομία ότι θές ψάξε και βρές. Θα σε συμβούλευα πρώτα σε χρόνο dt να έκανες την νέα άδεια και κατόπιν να δήλωνες το πατάρι, πρόσεξε μόνο μη δε σε ποιάσουν οι προθεσμίες ποιός ξέρει για πόσο καιρό θα ισχύει ακόμα η "τακτοποίηση" κι αν έπειτα σε ρωτήσουν, η άδεια σου του πότε είναι? θα μπορέσεις να νομιμοποιήσεις ή θα πρέπει να είχες νομιμοποιήση με την παρούσα άδεια, λεπτό το θέμα, συνενοήσου την πολεοδομία που ανήκεις,

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς η πολεοδομία δεν μπορεί να με βοηθήσει.

Σε σχετική ερώτηση μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν γιατί είναι καινούριος ο νόμος. Τους ρώτησα αν θα μπορούσαν να το διευκρινήσουν με κάποια επερώτηση, κάπου, με κάποιο τρόπο, εφόσον ο νόμος είναι ήδη εν ισχύ και... παραλίγο να με πυροβολήσουν. Ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπαν να κάνω "τακτοποίηση" του παταριού και να βγάλω άδεια για την μία γκαρσονιέρα και όταν έρθει ή ώρα για τη δεύτερη θα το εξετάσουν και θα μου απαντήσουν. Μπορεί λέει να είμαι τυχερός, μπορεί πάλι και όχι....

Μήπως να πάω σε αστρολόγο, μέντιουμ, καφετζού?

Καμιά ιδέα?

 

Πως βγάζετε άκρη ρε παιδιά????

Link to comment
Share on other sites

Μα συγνώμη, δεν είναι παράλογο, από την στιγμή που υπάρχει υπόλοιπο δόμησης στην μελλοντική προσθήκη να μην απαιτηθεί νομιμοποίηση του αυθαίρετου?

Η μόνη περίπτωση που θα μπορεί να ισχύει αυτό, είναι να μην υπάρχει δυνατότητα νομιμοποίησης έστω και αν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης. Και μάλλον αυτό εννοεί στο σημείο που λέει "οι ρυθμιζόμενοι χώροι δεν προσμετρώνται στο ΣΔ και τους λοιπούς όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή".

Link to comment
Share on other sites

Αυτή είναι και η λογική σειρά Codert, εφόσον έχεις περίσσεια σ.δ. πρέπει πρώτα να νομιμοποιήσεις την γκαρσονιέρα. Εσύ θες να έχεις κέρδος, να χτίσεις τα υπόλοιπα σου μέτρα και μετά να νομιμοποιήσεις με νόμο Μπιρμπίλη, μα αυτό δεν γίνεται. Είναι ένα δίκοπο μαχαίρι που μπορεί να σου κάτσει μπορεί και όχι, αν προφασηστείς ότι το πατάρι χτίστηκε κατόπιν της έκδοσης άδειας για τις γκαρσονιέρες θα πρέπει να δείς κατά πόσο ο νόμος Μπιρμπίλη σου επιτρέπει να νομιμοποιήσεις. Εσύ έχεις και το μαχαίρι και την πίτα όπως θες την κόβεις.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ο Μπιρμπίλονόμος δεν έχει νακάνει με τη λογική, το αίσθημα του δικαίου ή την ασφάλεια

οπότε δεν με εκπλήσσει η απάντηση της Πολεοδμίας

 

αυτό είναι το πνεύμα του Υπουργείου

και μάλιστα επιδιώκει όλοι οι χώροι που είναι άνω των 4μ να "παταρωθούν"

άσχετα με το ύψος, το θέμα της πυρασφάλειας, τη στατική επάρκεια

 

έχει να γίνει!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ αυτό το " και έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης καθ΄υπέρβαση των όρων και περιορισμών δόμησης του ακινήτου" το ερμηνεύω όπως και ο Highlander, οτι δηλαδή πρέπει να έχεις εξαντλήσει την επιτρεπόμενη δόμηση και θεωρώ πως όλα αυτά πρέπει να έχουν λάβει χώρα πρίν τις 2.7.09 (οικ.άδειες, προσθήκες, αναθεωρήσεις κ.λ.π.)

 

Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.