Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος Εφορίας


Recommended Posts

Δεν πας καμία βόλτα και πουθενά εφόσον έχεις προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά μαζί με τη φορολογική δήλωση όταν τη κατέθεσες. Και μένα μου ήρθε το εκκαθαριστικό και λέει το ίδιο ακριβώς για την επιστροφή φόρου εδώ και χρόνια. Μόνο ηλεκτρονικά όταν τη καταθέτεις τα πηγαίνεις εκ των υστέρων για να επιβεβαιώσουν όσα τους γράφεις.Ο πρώτος συνάδελφος που έγραψε το μήνυμα προφανώς έχει μπερδευτεί και νομίζει ότι του κάνουν φορολογικό έλεγχο..καμία σχέση.Τα δικαιολογητικά για να πάρει την επιστοφή του ζητάνε..δλδ βεβαίωση παρακράτησης φόρου, βεβαίωση πληρωμής ΤΣΜΕΔΕ κτλ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

Έλαβα μόλις το εκκαθαριστικό στο οποίο αναγράφεται ότι πρέπει να προσκομίσω όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον έλεγχο του επιστρεφόμενου φόρου.

 

Ηλεκτρονικά νομίζω την έστειλε.

 

Αλλιώς θα έγραφε ότι η επιστροφή θα γίνει μετά από έλεγχο της εφορίας και όχι να προσκομισθούν για να γίνει έλεγχος.

Link to comment
Share on other sites

2. Τι δικαιολογητικά θα μου ζητήσουν; (υποθέτω από προηγούμενα posts βιβλία, και ΑΠΥ)

 

ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ. Δεν έχει καμία δουλειά το εισόδημα με τα στοιχεία του ΚΒΣ. Τους δίνεις μόνο βεβαιώσεις και τυπωμένα τα Ε1, Ε3 (και Ε2 αν έχεις υποβάλλει ηλεκτρονικά). Γιατί δεν έχουν πρόσβαση στο taxis από όσο μου είχαν πει (ή γιατί βαριούνται το πιθανότερο).

Για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις, σήμερα το πρωί πήγα τις βεβαιώσεις και μόνο, στη ΔΟΥ μου, άρα και φέτος δεν άλλαξε τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Επιβεβαι'ωνω τα εξής:

 

Α) Τις περασμένες χρονιές που κατέθετα την δηλωση επιτοπου στην εφορία, όγω επιστροφής φόρου >1.500 ευρώ, πάντα εγραφε το εκκαθαριστικό πως την επιστροφή θα την πάρεις αφού προηγηθεί ελεγχος. Αυτό σημαίνει πως κάνουν κάποιες δικές τους διαδικασίες και εσυ δεν σχετίζεσαι με αυτά. ΜΟΝΟ αν σου ερθει σημείωμα από την τοπική σου ΔΟΥ να πας εκει, μονο τότε πας, και πάλι χωρίς να κουβαλήσεις το σπίτι σου (το κλασσικότερο που εχουν πρόβλημα είναι γιατί χρησιμοποιείς τον μειωμένο συντελεστή).

 

Εμενα την 1η χρονια που υπεβαλα δηλωση και ειχα ενα σημαντικο ποσό επιστροφής, με καλέσανε απο εκει για να εξηγησω πως ημουν ελευθεος επαγγελματίας, και οχι /"οιωνεί μισθωτός". Η μάχη δώθηκε και κερδίθηκε. :smile:

 

Β) Φέτος την υπέβαλα ηλεκτρονικά, και γράφει το ίδιο. Θα πάρετε μαζί σας μονάχα οτι δικαιολογητικά θα προσκομίζατε κατα την υποβολή της δήλωσης επιτόπου, που αναφέρθηκαν παραπάνω (βεβαιωσεις παρακράτησης, ΤΣΜΕΔΕ κτλ κτλ κτλ)

Link to comment
Share on other sites

Souanis....(αν απεθύνεσαι σε εμένα συνάδελφε)...δεν έκανα ηλεκρονική υποβολή. Αυτό που δεν καταλαβαίνω ρε παιδία είναι ότι κάποιοι λέτε ότι δεν χρειάζεται τίποτα (από παραστατικά) κι άλλοι ότι τα ζητάνε σα να υποβάλλεις τη δήλωση από την αρχή. Όταν υπέβαλλα τη δήλωση τα πήγα όλα (βεβαιώση καταβολής εισφορών ΤΣΜΕΔΕ, ΦΕΜ, κάποιες αποδείξεις που περνούσαν κλπ.).

 

Τα αντίγραφα ΦΕΜ τι χρειάζονται; Αφού έχουν ένα όταν καταβάλλεις το φόρο κι άλλο ένα που προσκομίζεις μαζί με τη δήλωση.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Γιώργο, εσύ είσαι στην κατηγορία του να περιμένεις.

Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

 

Ο πρώτος φίλος (LoRDD2) είναι που πρέπει να τα προσκομίσει.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Προφανώς δικαιολογητικά χρειάζονται όσοι υπέβαλλαν ηλεκτρονικά τη δηλωσή τους. Το σημείωμα έλεγε έλεγχος (υπηρεσιακός μάλλον αφού δεν είχε προσκλητήριο :smile: )

 

Πάντως φέτος το βλέπω να αργούν οι επιστροφές και τα θεωρώ όλα πιθανά (κι ο νοών νοείτω). Τι ωραία να πληρώνεις προκαταβλητέο φόρο με το που παίρνεις μια αμοιβή κι ακόμα πιο ωραίο να τα 'ζητιανεύεις' πίσω μετά. Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής δεν είμαστε οι μηχανικοί που τα δηλώνουμε όλα (εντολές μέσω ΤΕΕ, λογαριασμοί όψεως, ΦΕΜ, έλεγχος φορολογικών αδείας στην πολεοδομία κλπ.). Και χωρίς να έχω κάτι προσωπικό γιατί δεν κάνουν το ίδιο και με τους υπόλοιπους κλάδους ελ. επαγγελματιών; (βλ. γιατροί, δικηγόροι κλπ.).

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Γιώργο, σου επιβαβαιώνω τα λεγόμενα του "ssouanis''.

Εγώ κάθε χρόνο υποβάλλω φορολογική δηλώση αυτοπροσώπως (όχι ηλεκτρονικά) και παίρνω επιστροφή. Όταν το ποσό επιστροφής είναι μικρότερο από 1000€ δεν κάνουν έλεγχο (τουλάχιστον έτσι γινόταν το 2003), όταν όμως είναι μεγαλύτερο, πάντα γράφει το εκκαθαριστικό: ''το ποσό θα επιστραφεί αφού προηγηθεί έλεγχος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.''

Τώρα όσο για το χρόνο επιστροφής : όταν το εκκαθαριστικό έρχεται Μάιο, η πίστωση του ποσού στον τραπεζικό σου λογαριασμό(όταν έχεις δώσει τέτοια εντολή) γίνεται τον Αύγουστο.

Η Δ.Ο.Υ. πιστεύω τσεκάρει ηλεκτρονικά εάν η παρακράτηση που αναφέρεις στη δήλωση σου διασταυρώνεται μ΄αυτήν που η εταιρεία έχει αποδόσει στο δικό σου Α.Φ.Μ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.