Μετάβαση στο περιεχόμενο

GR3 vs TRIMPLE R8 vs PROMARK 500


Recommended Posts

συνάδελφε cendroid

η απάντηση - τοποθέτηση του συναδέλφου kasvan είναι πολύ σωστή όσον αφορά το πότε και πως χρησιμοποιούμε τους δέκετες GPS

όσοι μηχανικοί συμμετέχουμε στο φόρουμ και χρησιμοποιούμε στις μετρήσεις μας GPS θα μπορούσαμε να γράψουμε αρκετά ο καθένας για τον δικό του εξοπλισμό,κυρίως πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα

στο ερώτημά σου για το το PROMARK 500 η άποψή μου είναι ότι είναι πολύ καλό και η υποστήριξη απο την εταιρεία που το αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα επίσης πολύ καλή.

Ανάλογα με τα χρήματα που σχεδίασες να επενδύσεις κάνε έναν κόπο και επισκέψου τους αντιπροσώπους ,των οίκων που σε ενδιαφέρουν,ζήτησε μιά επίδειξη, κάνε μιά δοκιμή.

Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό βρές (ίσως μέσω του φόρουμ μας) συναδέλφους που διαθέτουν αντίστοιχο εξοπλισμό και δούλεψε - δοκίμασε για λίγο σε πραγματικές συνθήκες, έτσι θα πάρεις την σωστότερη απόφαση

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Μια παρατήρηση έχω να κάνω συνάδελφε, αν αποφασίσεις να πάρεις το pro mark 500 ζήτησε το χειριστήριο allegro και όχι το mobile mapper πίστεψε με έχω χρησιμοποιήσει κ τα δυο το allegro αν και ακριβότερο δεν συγκρίνεται με κανένα αυτή την στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Το μηχάνημα έιναι αρκετά καλό, και ελαφρύ το μόνο σημαντικό πρόβλημα ειναι οτι υστερεί σημαντικά στα uhf. Δηλαδή σε δύσκολα σημεία αναγκάζομαι να ανοίγω το thales, για να πάρω fixed λύσεις. Τι άλλο σας ενδιαφέρει ρωτήστε με συγκεκριμένα..

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς σε δύσκολα?? Πχ όταν είσαι μακριά από την βάση ή όταν παρεμβάλλονται βουνοκορφές?? Επίσης μέχρι τι απόσταση base-rover έχεις μετρήσει?

Link to comment
Share on other sites

cendroid Λέγοντας Thales εvνοώ το z-max.net της magellan.

Όσο αφορά το hepos το χρησιμοποιώ μόνο για εξάρτηση.

strudel7878 το κεραιάκι των uhf του promark δεν είναι τόσο καλό (δεν δέχεται τις διορθώσεις του base) όταν παρεμβάλλονται εμπόδια καμια βουνοκορφή, πυκνή βλαστηση Η απόσταση που δουλεύω base rover δεν ξεπερνάει τα 2-3 χιλ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα.Έχω και εγώ τον ίδιο προβληματισμό με τον cendroid. Θέλω να κάνω αγoρά διπλόσυχνου και βρίσκομαι ανάμεσα στο R8 το GR3 και στο VIVA της LEICA. Το μόνο διπλόσυχνο που έχω δουλέψει είναι το hiper pro της topcon ευχαριστημένος αλλά πιστεύω πως το R8 κ το VIVA θα τα καταφέρνουν καλύτερα σε δύσκολα μέρη. Oσον αφορα το GR3 τουλάχιστον σε σύνδεση vhf πιστεύω θα είναι παρόμοιο με το hiper pro. Το GR3 και το VIVA τα έχω δεί κ από κοντά κ από βδομάδα θα κανονίσω να δώ και το R8. Το φθηνότερο απ' όλα είναι το GR3 κάπου στη μέση βρίσκεται το leica και το R8 είναι το πιο ακριβό απ' όλα. Για το R8 έχω ακούσει τα καλύτερα (βέβαια η τιμή του είναι κάπως τσουχτερή) όμως για το VIVA τίποτα, γι' αυτό και θα ήθελα να ρωτήσω την άποψη σας αν έχετε ακούσει κάτι. Αν το έχει χρησημοποιήσει κάποιος από εμάς στο πεδίο θα ήθελα να μου πεί εντυπώσεις γιατί η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ..

 

Φίλε cendroid έχεις πμ

 

Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, είμαι και εγώ στην αναζήτηση GPS διπλόσυχνου και θα καταλήξω όπως φαίνεται στο VIVA της Leica, γιατί το δούλεψα έξω στο πεδίο από ένα φίλο που το έχει αγοράσει πρόσφατα.

Είναι πολύ δυνατό σε σχέση με το R8 και GR3.

Το μόνο που με κάνει να σκέφτομαι ακόμα είναι η τιμή του, αλλά νομίζω ότι αξίζει τα λεφτά του.

Αν τελικά αποφασίσεις να το αγοράσεις πες μου μήπως καταφέρουμε καμιά καλύτερη τιμή και οι 2 μαζί.

Πάντως έχω ακούσει τα καλύτερα για το VIVA.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.