Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στάθμη της θάλασσας


sundance

Recommended Posts

Μέχρι το 2100 η στάθμη μπορεί να ανέβει έως και 1,40 μέτρα και θα απειλήσει παράκτιες περιοχές από το Μπανγκλαντές μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Οι πιο πάνω προβλέψεις θα είναι καταστροφικές για τη Μεσόγειο, αφού η αύξηση κατά ένα μέτρο - όπως εκτιμάται - της στάθμης της θάλασσας στη Μεσόγειο θα επιφέρει ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στα παράλια εδάφη, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τις περιουσίες 82 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν σε αυτά. Μάλιστα, η κατάσταση τείνει να γίνει ακόμα πιο εκρηκτική αν λάβουμε υπόψη ότι, την ώρα που η στάθμη των υδάτων της θάλασσας θα ανεβεί από 70 έως 100 εκατοστά μέσα στα επόμενα 50 χρόνια, στον ίδιο χρονικό ορίζοντα ο πληθυσμός των παράκτιων πόλεων αναμένεται να ανέλθει στους 150 εκατομμύρια ανθρώπους. Η δραματική δε άνοδος της στάθμης των υδάτων, που προβλέπουν οι επιστήμονες, απειλεί με καταστροφή μερικά από τα πολυτιμότερα και πιο ευαίσθητα οικοσυστήματα του κόσμου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται το δέλτα του Έβρου και το δέλτα του Νείλου.

 

πηγή

 

 

πολύ ενδιαφέρον ιστότοπος είναι ο παρακάτω με το τι μέλλει γενέσθαι σε όλον τον κόσμο (φυσικά και στον τόπο μας)-μπορείτε να επιλέξετε τη στάθμη ανόδου

 

επιρροή ανόδου Σ.Θ ανά τον κόσμο

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η υφαλμύρυνση είναι όντως ηδη πολύ σημαντικό πρόβλημα , ξέρω πολλούς συνάδελφους που έχουν πάρει διπλωματική ή κάνουν μάστερ πάνω στο θέμα ,σε πολλές περιοχές της χώρας έχουμε σημαντικό πρόβλημα αλλά προς το παρόν πάντως η κύρια αιτία είναι η εντατική άντληση των υπογείων νερών

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

σωστα η υφαλμηρωση ειναι απο την υπεραντληση του υπογειου οριζοντα. γιαυτο και παμε σε σοβαρες χωρες πχ, ισπανια, κυπρο ισραηλ. που τισ εχουνε γεμισει φραγματα και στο παραμικρο χωριο. εχει καποιος αντιρρηση? για να μην πουμε και για ηλιακη αφαλατωση του θαλασσιου νερου, για ποτισμα και ποσιμο ακομα.

Link to comment
Share on other sites

Και γω είμαι υπέρ των φραγμάτων γενικότερα αλλά έχουν και αυτά αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον , αποξηραίνονται τα δέλτα κτλ...

 

Τελοσπάντων για μένα κάθε σπίτι θα έπρεπε να έχει στέρνα και να έχει δύο παροχές μια για ποσιμο νερό και μία για τις υπόλοιπες ανάγκες του νοικοκυριού μη σας πω και μινί βιολογικούς καθαρισμούς, αυτά θα γίνουν κάποτε αναγκαστικά αλλά δεν τα βλέπω και πολύ μακροπρόθεσμα.

Link to comment
Share on other sites

μπορεις να γεμισεις φραγματα την ελλαδα οπου δεν εχει δελτα. εγω κανω φωτοβολταικο στην ορεινη κορινθια και μελετανε φραγμα στην γονουσσα 50 χρονια. η στυμφαλια ξεραθηκε, η κορινθος δεν εχει νερο.

οντως καθε κτιριο για να παρει αδεια πρεπει να εχει δικη του εγκατασταση στερνας και φωτοβολταικων, αλλωστε αυτο ηδη γινεται ισπανια γερμανια.

επισης μια επιγραφη ,παρακαλω ουρειτε στα δεντρα, γιατι λογω του περιεχομενου ουριας-αμμωνιας-αζωτου τα δεντρα μεγαλωνουν πολυ, και μετα δινουν οξυγονο, σκια ,τρως τα φρουτα. τοσο απλα.

Link to comment
Share on other sites

το ουρειτε στα δενδρα, ηδη απανταει και στον χαρης ειναι ενεργειακο θερμοδυναμικο εγκλημα να δινεις ποσιμο νερο στην λεκανη καζανακι. εκτος αν προερχεται απο ηλιακη αφαλατωση θαλασσινου νερου. και παμε παλι σαν φαυλο κυκλο σε σοβαρες χωρες, κυπρο, ισραηλ, μαλτα, ισπανια κλπ

Link to comment
Share on other sites

Εαν η Ελλάδα διέθετε μορφωμένους και έξυπνους πολιτικούς τώρα θα ήταν αυτάρκης σε όλα, έχουμε το δυναμικό να το κάνουμε αλλά δεν μας αφήνουν τα συμφέροντα της Ε.Ε που μας βλέπει σαν εν δυνάμει καταναλωτές. Αντί να εξάγουμε φρούτα, λαχανικά, ψάρια, εισάγουμε όλα τα μεταλλαγμένα.

Link to comment
Share on other sites

αυτη την στιγμη η ελλαδα εχει σοβαρο προβλημα. πολλοι ελληνες σκεπτονται να μεταναστευσουν. σου επεισυναπτω και την λυση,γιατι οι τεχνικοι ειανι πρακτικοι.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ-(PROSPECTUS)

 

ενα σοβαρο ζητημα σημερα και στο μελλον στην ελλαδα, ειναι το ενεργειακο.εχει δυο σκελη ,το οικονομικο και το περιβαλλοντικο,τα οποια πρεπει να επιλυθουν ταυτοχρονα και τα δυο και επ'ουδενι λογω,το ενα σε βαρος του αλλου,οπως γινεται τωρα.

 

για να δωσουμε, ολοι μαζι λυση, προτεινουμε αμεσα τα ακολουθα :

 

1) για τα βενζινοκινητα οχηματα οιουδηποτε μεγεθους,εγκατασταση μετατροπης του νερου σε αεριο Brown, ( υδρογονο H2 ) ,το οποιο υποκαθιστα την βενζινη σε ποσοστο απο

20-100 % με κοστος απο 200 - 6 000 ευρω αναλογως μεγεθους.

 

2) για τα πετρελαιοκινητα οχηματα οιουδηποτε μεγεθους :

 

α) εγκατασταση μηχανισμου καυσεως τηγανολαδων με κοστος~~500 - 5 000 ευρω.

β) μετατροπη τηγανολαδων σε βιοντηζελ,δεν απαιτει μετατροπη στο αυτοκινητο με κοστος

~~ 100 - 100 000 ευρω, αναλογως μεγεθους και παραγωγης καυσιμου.

γ) καλλιεργεια ενεργειακων φυτων , πχ ελαιοκραμβη, και παραγωγη βιοντηζελ.το οποιο λυνει και το προβλημα των ελληνων αγροτων και αρα και της ελληνικης γεωργιας,δηλ. γινεται η ελλαδα πετρελαιοπαραγωγος χωρα,τοσο απλο. δηλαδη, αντι να πηγαινουν τα χρηματα τις ελλαδας στους σειχηδες ,πηγαινουν παλι στους ελληνες.

δ) εισαγωγη ετοιμου βιοντηζελ απο το εξωτερικο, σε τονους. αποθηκευση και καταναλωση. για ιδιοχρηση η εμπορια.

 

3) εισαγωγη αυτοκινητων MDI με κινητηρα πεπιεσμενου αερα ( αερα κοπανιστο,sic) απο ινδια η καλυτερα απο ευρωπη. αυτονομια ~~300 χλμ με κοστος ~~2 ευρω.

ταυτοχρονα επιτυγχανουμε ταπεινωση θερμοκρασιας πολεων η πιο απλα ψυξη των πολεων, εφοσον η εξατμιση του οχηματος αντι να βγαζει καυτα καυσαερια ,βγαζει παγωμενο αερα.

ειρησθω εν παροδω, μπορουμε ευκολα να ψυξουμε την πολη, μεταφεροντας παγοβουνα στους θαλασσιους κολπους.

οπως και οι ψυκτες απορροφησεως με σωληνες κενου απο ηλιακη ενεργεια η γεωθερμια.

ολα αυτα υποκαθιστουν απολυτα την μαστιγα, το ενεργειακο εγκλημα των αιρ κοντισιον.

 

4) παραγωγη ηλεκτρισμου απο τον ηλιο η/και τον ανεμο, στο σπιτι μας και απεξαρτηση απο το μονοπωλιο ηλεκτρικου ρευματος. κοστος απο 100 -100 000 ευρω αναλογα με το μεγεθος της εγκαταστασεως μας.

πρεπει πολυ συντομα να μετατρεψουμε την ελλαδα σε ηλιακο εμιρατο.

ετσι μπορουμε και στην ελλαδα οπως στην σαουδικη αραβια, να μην χρειαζεται να πληρωνουμε φορους η να πληρωνουμε πολυ λιγο ,το απαραιτητο.

 

5) επαναφορα των ανεμομυλων και σαν κατοικιες. λυση ιδιαιτερα αισθητικη,και φθηνη.[ ρωτα αρχιτεκτονισες]

 

6) χρηση ηλιακου φουρνου με μηδενικο κοστος και μηδενικη ρυπανση. κοστος~~100-200 ευρω

 

7) στα πλοια πυρηνικοι κινητηρες σε συνδυασμο με ιστια ,κοινως πανια. ετσι δεν καταναλωνουν ρυπογονο εισαγωμενο πετρελαιο.ετσι γινεται και το εισιτηριο πιο φθηνο.

 

8 ) σε α' φαση κανουμε ιδιοπαραγωγη, σε β' δημιουργια συλλογου η ΜΚΟ,σε γ' δημιουργια καινουργιου πολιτικου κομματος με ονομα 'ΕΝΕΡΓΕΙΑ' , η/και συνεργασια με ηδη υπαρχον κομμα, η/και συλλογο ,οργανωση.

 

9) παρακαλεισθε και μονον εφοσον ενδιαφερεσθε σοβαρα, δωσατε πληρη στοιχεια σας και εγγραφη σας ως μελους, προσδιοριζοντας και τον τομεα που σας ενδιαφερει ,πχ πρακτικη εφαρμογη,προσφορα βοηθειας η/και χρηματων, δημοσιοτητα,πολιτικη, εμπορικη εφαρμογη κλπ.

 

10) ειδικα για δημοσιογραφους,πολιτικους, κλπ παρακαλεισθε οπως δωσετε πληρη δημοσιοτητα

 

γιωργος κων. κουμπενας, γραβιας 19, βαρη αττικη, GR-16672, τηλ/φαξ 210 89 91 192

μηχ/γος μηχανικος [email protected] κινητο 699 89 91 192

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.