ksapantzhs Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2010 Καλησπέρα , μπορεί να μου πει κάποιος συνάδελφος από πού μπορώ να εκδώσω άδεια λειτουργίας Catering? Μπορώ σαν εστιατόριο από Ο.Τ.Α , σαν εργαστήριο από το Τμήμα Βιομηχανίας ή σαν επεξεργασία με βάση το Κρέας από το τμήμα Κτηνιατρικής ?? Από πού εκδίδετε τελικά η συγκεκριμένη άδεια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
κόκκινος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2010 Παίρνεις άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας ως επαγγελματικό εργαστήριο τροφίμων από τις Δ/νσεις Ανάπτυξης. Χρειάζεσαι περιβαλλοντική μελέτη και μελέτη πυροπροστασίας. Ο κωδικός ΣΤΑΚΟΔ 2008 είναι ο 10.85-0 "Παραγωγή έτοιμων γευμάτων και φαγητών". Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΘ.ΣΗΦΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2010 Συνάδελφε πριν λίγες ΄μέρες εβγαλα μια άδεια λειτουργίας για CATERING.Την άδεια την βγάζεις απο την αντίστοιχη Νομαρχία αλλά πρέπει να κοιτάξεις σε τι είδος κατάστημα είναι η τελευταία άδεια οικοδόμής.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
κόκκινος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2010 Σύμφωνα με το Ν. 3325/2005, άρθρο 8, για την εγκατάσταση επαγγελματικών εργσατηρίων σε χώρους κύριας χρήσης, οι οποίοι στην οικοδομική άδεια αναφέρονται ως κατάστημα ή επαγγελματικός χώρος ή αποθήκη, δεν απαιτείται αλλαγή χρήσης. Επομένως αν στην οικοδομική άδεια αναφέρεται ως κατάστημα, που είναι η σύνηθης περίπτωση, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο πολεοδομικώς. Μόνο αν ξεπερνάει το επίπεδο του επαγγελματικύ εργαστηρίου και ανεβαίνει στην κατηγορία της βιοτεχνίας, θέλει αλλαγή χρήσης σε βιοτεχνικό χώρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΘ.ΣΗΦΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2010 Αν στην αδεια ειναι δηλωμενο σαν καταστημα δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα αρκει να μην ξεπερναει σε κινητηρια ισχυ τα 22KW και σε θερμικη τα 50kw Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2010 Να αναφέρω επιπλέον, στο post του κόκκινου, οτι απαιτείται μελέτη διάθεσης υγρών αποβλήτων και άδεια ίδρυσης & λειτουργίας (πιστοποίηση & καταχώρηση του εργαστηρίου) απο την δ/νση Αγροτικής ανάπτυξης της νομαρχίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
κόκκινος Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2010 Να αναφέρω επιπλέον, στο post του κόκκινου, οτι απαιτείται μελέτη διάθεσης υγρών αποβλήτων και άδεια ίδρυσης & λειτουργίας (πιστοποίηση & καταχώρηση του εργαστηρίου) απο την δ/νση Αγροτικής ανάπτυξης της νομαρχίας Μελέτη διάθεσης υγρών αποβλήτων ζητείται όχι πάντα, εξαρτάται την αρμόδια διεύθυνση περιβάλλοντος, μου έχει τύχει άλλοτε να ζητείται και άλλοτε όχι. Άδεια ίδρυσης από τη Δ/νση αγροτικής ανάπτυξης πρώτη φορά το ακούω, ποτέ δεν μου έχει ζητηθεί. Δεν απαιτείται κάποια πιστοποίηση του εργαστηρίου από το νόμο. Μήπως εννοείες αν θέλει να πάρει HACCP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2010 Συνάδελφε ''κόκκινος'' για ρίξε μια ματιά σ' αυτό: ΥΑ 15523/2006 (ΦΕΚ Β΄ 1187/31.8.2006) Αναγκαία συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής των Κανονισμών (ΕΚ) υπ' αριθμ. 178/2002,852/2004,853/2004, 854/2004 και 882/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και εναρμόνιση της Οδηγίας 2004/41/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. Άρθρο 4 Άδειες λειτουργίας 1. Όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων πριν τη διαδικασία της καταχώρισης ή έγκρισης που προβλέπονται στο άρθρο 5 της παρούσας απόφασης υποχρεούνται να εξασφαλίζουν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας. 2. Η λειτουργία των επιχειρήσεων της παραγράφου 1 χωρίς σχετική άδεια, συνεπάγεται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 2741/99, μεταξύ των οποίων και τη σφράγιση της επιχείρησης. 3. Η αδειοδότηση των επιχειρήσεων που ανήκουν στο πεδίο εφαρμογής του Καν. (ΕΚ) υπ' αριθμ. 852/2004 και αφορά τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, παροχής υπηρεσιών, παρασκευαστών που πωλούν λιανικώς, αποθηκών και αγορών χονδρικής πώλησης, γίνεται από τους Δήμους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2307/1995 και του π.δ. 410/1995 μετά από εισήγηση των Διευθύνσεων Υγείας και Υγιεινής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Κατά την αδειοδότηση λαμβάνονται υπόψη οι απαιτήσεις του ως άνω Καν. (ΕΚ) υπ' αριθμ. 852/2004, της παρούσας απόφασης και τις διατάξεις της ΑΙβ/8577/1983 που δεν έρχονται σε αντίθεση με τον ως άνω Κανονισμό, έως ότου εκδοθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση γενικών και ειδικών υγειονομικών απαιτήσεων. 4. Η αδειοδότηση των επιχειρήσεων που ανήκουν στο πεδίο εφαρμογής του Καν. (ΕΚ) υπ' αριθμ. 852/2004, 853/2004, 854/2004 και αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ, γίνεται από τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ίδιο παράρτημα. 5. Για την αδειοδότηση επιχειρήσεων παραγωγής που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Καν. (ΕΚ) υπ' αριθμ. 852/2004 (βιομηχανίες, εργαστήρια τροφίμων), που γίνεται από τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, σύμφωνα με το ν. 3325/2005, η βεβαίωση καταλληλότητας χορηγείται: α) Για εγκαταστάσεις μεταποίησης φυτικών προϊόντων, από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, β) Για εγκαταστάσεις παραγωγής αλκοολούχων ποτών, από τις Διευθύνσεις Εμπορίου και τις Χημικές Υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilias_77_thes Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2010 Συνάδελφε πριν λίγες ΄μέρες εβγαλα μια άδεια λειτουργίας για CATERING.Την άδεια την βγάζεις απο την αντίστοιχη Νομαρχία αλλά πρέπει να κοιτάξεις σε τι είδος κατάστημα είναι η τελευταία άδεια οικοδόμής.. Έφοσον έχει ήδη βγάλει μία τέτοια άδεια και επειδή έχω και εγώ τέτοια περίπτωση ήθελα να σε ρωτήσω. 1) Ποιός είναι ο κωδικός της κατάταξης για την περιβαλλοντική??Δεν βρίσκω κάτι που να ταιριάζει.. 2) Επίσης σχετικά με την πυρασφάλεια.Πήγες μέσω πυροσβεστικής ή τα έλεγξε τα μέτρα η Διεύθυνση Ανάπτυξης?? Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wsvasilis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2011 Καλησπέρα & καλώς σας βρήκα! Είμαι νέο μέλος εδώ και η ιδιότητά μου δεν έχει σχέση με το επαγγελματικό αντικείμενό σας, αλλά είμαι νέος κάτοχος επιχείρησης και έχω κάποιες ερωτήσεις να σας θέσω πάνω στο ίδιο θέμα που προαναφέρεται. Προσπαθώ να ανοίξω ένα Catering από επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ με ΚΑΔ 56.21.19.01 που αναφέρεται ως "Υπηρεσίες Τροφοδοσίας & Συνεστιάσεων Σε Επαγγελματικούς Χώρους". Το ερώτημά μου είναι: Αν δεν θέλω να έχω χονδρική πώληση και κατ'επέκταση να μην κόβω τιμολόγια, γνωρίζω ότι δεν χρειάζομαι ειδική άδεια απ'το τμήμα βιομηχανίας. Υπάρχει όμως κάποιος περιορισμός λόγο ΚΑΔ? Δηλαδή, λόγο ΚΑΔ (που δεν βρίσκω την ανάλυσή του πουθενά στο διαδίκτυο) θα πρέπει να συμπεριλάβω και το κομμάτι της χονδρικής ή μπορώ να το αποφύγω και μαζί μ'αυτό την όλη διαδικασία του "Βιομηχανίας"? 2. Εάν εν τέλη δε χρειάζομαι το βιομηχανίας, από πού βγαίνει η άδεια? Να σημειώσω ότι σε μελέτη που έγινε, δεν ξεπερνώ τις ενεργειακές απαιτήσεις που ζητάει το βιομηχανίας. Φιλικά, Βασίλης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα