Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Θερμομονωτικά τούβλα


Recommended Posts

Καλησπερα σας ,

 

Ειμαι στην τελικη ευθεια μια αυτονομης μεζονετας αποτελουμενη απο 3 μεζονετες (μεσοτοιχια ). Κλεισαμε την γωνιακη , ειναι στο σταδιο μπετου

και ειναι ετοιμος να βαλει τα τουβλα .

 

Τον σταματησα , γιατι βρηκα πολυ εντυπωσιακο τα Θερμομονωτικα τουβλα , με την ιδεα οτι μπορω να διαπαραγματευτω μαζι του την αλλαγη ,απο τα συμβατικα και να πληρωσω την διαφορα τους στην χονδρικη τιμη φυσικα .

 

Εχω πεθανει στο διαβασμα γιατι θελω ισχυρη θερμομονοση ,ηχομονοση και δεν ειμαι διαθετημενη να τον αφησω στο συμβατικο και γρηγορο ξεπεταμα της ελληνικης νοοτροπιας .

 

 

Μηπως γνωριζει κανεις την διαφορα τιμης απο τα συμβατικα

και οποιαδηποτε πληροφορια για το θερμομονωτικο τουβλο ?

 

Ευχαριστω για οποια πληροφορια μου δωσετε .

Link to comment
Share on other sites

Θα τοποθετούσε τούβλα χωρίς καθόλου θερμομόνωση (εξωτερικά, ανάμεσα σε 2 σειρές τούβλων, κτλ) πριν την παύση των εργασιών?

Link to comment
Share on other sites

Ειναι στο σταδιο μπετον , δεν προχωραει στα τουβλα για να γινουν οι απαραιτητες αλλαγες απο εμας ως προς την εσωτερικη διαρυθμιση .

 

Εχουμε μιλησει για την θερμομονωση στα γρηγορα και πολλες φορες (με τον κατασκευαστη) και νιωθω ανασφαλεια στο τι υλικο θα βαλει .Την τριτη εχουμε το πιο σοβαρο για μενα ραντεβου περα απο την κυρια υπογραφη με την δικηγορο μου εχω απαιτησει να γραφτει ολα τα υλικα που θα χρησιμοποιηθουν για θερμομονωση .

 

Δεν εχει προσωρησει για να σας πω τι εχω δει οπως εξωτερικά, ανάμεσα σε 2 σειρές τούβλων..ειναι στα μπετα οπως προειπα .

Link to comment
Share on other sites

Αναζητείστε την συμβουλή και παρουσία μηχανικού για τις λεπτομέριες του θέματος, κατά την συνάντησή σας, αφού θεωρείτε ότι δεν μπορείτε να έχετε εμπιστοσύνη στον εργολάβο.

 

Η ενεργειακή συμπεριφορά του κτρίου σας θα εξαρτηθεί από αυτή την επιλογή και είναι απαραίτητο να λάβετε ενημέρωση από γνώστη. Την κακή θερμομόνωση θα την επιβαρύνεστε οικονομικά για πάντα και οι λύσεις αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή, πάντα είναι πιο κοστοβόρες.

 

Σύμφωνα με την μελέτη που έχει κατατεθεί στην πολεοδομία, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση θερμομόνωσης και σίγουρα προβλέπεται στα σχέδια που έχουν κατατεθεί εκεί. Η τοποθέτηση θερμομόνωσης εννιαίας (εξωτερικά, σε δικέλυφη τοιχοποιία, κτλ) είναι αποδοτικότερη λύση ενεργειακά.

 

Αφού δεν γνωρίζετε όμως σε τι λύση προσανατολίζονταν ο κατασκευαστής, γιατί κάνετε πρόταση για την λύση που αναφέρετε?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις πληροφοριες σας .

 

Η απαντηση ειναι , ειδα τα απλα τουβλα ..σε παλετες για την ακριανη μεζονετα (οχι της δκης μου)και δεν ειμαι λατρης του συμβατικου τουβλου(απλου)

ειδικα οταν πλεον υπαρχουν στην αγορα λυσεις για μεγιστη θερμομονωση .

 

Γιατι να βαλει απλο τουβλο οταν υπαρχει πιο εξελιγμενο οπως το θερμομονωτικο ? αυτη ειναι η σκεψη μου ..

 

Σας ευχαριστω και παλι .

 

Και εππανερχομαι ..εφοσον σημερα πηγα στην οικοδομη ,

και βλεπω στον ενα τοιχο τον εξωτερικο εκει που σας

εβαλα στην φωτογραφια το βελακι ενα κομματι φενιζολ ασπρο.

και στις αλλες δυο μεζονετες μαζι με την δικια μου -πλην αυτο το σημειο εχουν το υλικο το αλλο(που υπαρχει στην φωτο και σε μενα σε ενα σημειο υπαρχει αυτο..

 

Ειναι φυσιολογικο αυτο ?

 

και εππισης στο τυφλο της τοιχο ειχαν βαλει τα 3/4 διπλη σειρα τουβλο

και αναμεσα στο κενο ...τιποτα ..

 

Η ερωτηση μου ειναι δεν μπαινει κατι εκει για την θερμομονωση?

Η μπαινει μετα πριν κλεισουν το τελευταιο τεταρτο?

 

Στις διπλανες 2 μεζονετες στο κενο αναμεσα στα τουβλα ηταν γεμισμενα

σαν μπετο να το πω ..δεν ξερω ..εχω αρχισει ενστικτοδως και κατι

δεν μου κολαει ..

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητη..

Επειδη οπως φαινεται το εχεις παρει ζεστα, και σε συνδυασμο με καποια αλλη ερωτηση που εκανες στο φορουμ, θα σου δωσω μερικες συμβουλες-αποψεις..

 

1.Τυπικα τουλαχιστον υπαρχει μελετη θερμομονωσης που προβλεπει τι και που και πως θα μπει..

2.Συχνη απαντηση μεν, αλλα κανεις απο εδω μεσα δεν μπορει να σου δωσει στοιχεια και αποψεις που να εχουν βαση για την οικοδομη σου γιατι πολυ απλα δεν γνωριζει πολυ σημαντικα στοιχεια.. (που ειναι, προσανατολισμος, επιφανειες τοιχων-ανοιγματων, κλπ)

3.Γενικες πληροφοριες για το θεμα υπαρχουν παμπολλες σε διαφορα θεματα γυρω απο το θεμα της θερμομονωσης..

4.Σκεφτεσαι πολυ σοβαρα να επενδυσεις μερικες εκτονταδες χιλιαδες ευρω σε ενα ακινητο.. Και αφου δειχνεις οτι δεν θες να το αφησεις στη μοιρα του, βρες ενα μηχανικο της εμπιστοσυνης σου.. Συμφωνηστε μια αμοιβη ωστε να εξετασει την οικοδομη για τα διαφορα πολεοδομικα ζητηματα αλλα και τα κατασκευαστικα ζητηματα που "σκαλιζεις" (με την καλη εννοια)..

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητη..

Επειδη οπως φαινεται το εχεις παρει ζεστα, και σε συνδυασμο με καποια αλλη ερωτηση που εκανες στο φορουμ, θα σου δωσω μερικες συμβουλες-αποψεις..

 

1 Ερώτηση..πραγματοποιείς μια επένδυση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και προσπαθείς να λύσεις όλα σου τα προβλήματα μέσω νέτ??

 

2. Βρες μηχανικό με αποδεδειγμένη εμπειρία σε οικοδομικά έργα υψηλών απαιτήσεων με εκτεταμένες γνώσεις σε θέματα ΓΟΚ και νέων υλικών, αφού τον βρεις κάνε μια συμφωνία που θα καλύπτει τις ανάγκες σου. (π.χ. κύριε μηχανικέ θέλω να είσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ στην οικοδομή και να ελέγχεις τα πάντα σε ποιοτικό και ποσοτικό επίπεδο ή κυριε μηχανικε θέλω αυτό ή ή ή

 

Θα σε παρακαλούσα να μην δω νέο θέμα από εσένα σχετικά με κατασκευαστικό ερώτημα (ελπίζω να καταλαβαίνεις το πνεύμα μου)

Link to comment
Share on other sites

Άντε και της λέέι ο μηχανικός της που τον εμπιστεύτηκε την άποψή του, σημαίνει ότι είναι η μοναδική και καλύτερη λύση? Γιατί την αποτρέπετε από την αναζήτηση άλλων απόψεων στο ίδιο μεγάλο θέμα της θερμομόνωσης? Αυτή την έννοια δεν έχει η δημιουργία αυτού του forum? Όποιος ρωτάει πράγματα εδώ μέσα δε σημαίνει ότι παρακάμπτει το μηχανικό του. Αυτά με όλο το σεβασμό προς το forum και τους αναγνώστες.

Link to comment
Share on other sites

Aπώτερος σκοπός είναι να παρέχουμε βοήθεια σε αυτόν που ρωτάει.Θεωρώ ότι με το ποστ μου πραγματοποιώ αυτήν την απαίτηση.Τιποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.Θεωρητική συζήτηση να κάνουμε όση θες και για θερμομόνωση και οτιδήποτε άλλο αλλά λύσεις μέσω νετ για έργο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ θεωρώ τουλάχιστον άστοχη.

Ελπίζω αυτή την φορά να κατάλαβες το πνεύμα μου.

Δεν θα επανέλθω δεν έχω τόση υπομονή...

Link to comment
Share on other sites

Φιλτατε κυριε Χ υπο μια εννοια λεμε το ιδιο πραγμα..

 

Αν διαβασεις την αναφορα μου νωριτερα, ειπα πως στο φορουμ αυτο υπαρρχουν παμπολλα θεματα γυρω απο τη θερμομονωση.. Εκει λοιπον εχουν συζητηθει διαφορα θεματα για υλικα, μεθοδους, εχουν αναφερθει αποψεις, προτασεις και πολλα αλλα.. Αν συζηταμε γενικα και αοριστα συμφωνω 100% μαζι σου.. Αν ομως συζηταμε για μια συγκεκριμενη περιπτωση τοτε διαφωνω.. Οχι,η λυση που θα δωσει καποιος μηχανικος δεν θα ειναι απαραιτητα και η σωστοτερη ή η καλυτερη.. Αλλα θα εχει εικονα για την συγκεκριμενη περιπτωση ωστε να εκφαιρει αποψη.. Αν εμεις δωσουμε λυση-αποψη ειναι γενικη και αοριστη και πολυ πιθανον να μην εχει εφαρμογη απολυτα στη συγκεκριμενη περιπτωση..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.