Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δωρεάν ηλεκτρονική διαδικτυακή υπηρεσία θέασης ορθοφωτογραφιών για ολόκληρη τη χώρα


Recommended Posts

Το λέω διότι η ανάλυση σε πολλά σημεία είναι καλύτερη από το google earth αλλά έτσι όπως σέρνεται δεν κάνεις δουλειά...

 

Δεν έχει καμία σχέση με το google earth. VLSO και LSO είναι αυτό όπως ειπώθηκε. Και αεροφωτογραφία (όχι δορυφορική όπως το google). Τώρα από εκεί και πέρα θεωρώ δεδομένο ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση με την ταχύτητα αλλιώς δεν έχει νόημα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 49
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτά τα VLSO και LSO δεν τα γνωρίζω (sorry) αλλά εννοείται ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΚΑΙ επίσημα αυτος ο ιστοχώρος;

Γιατί το google earth μέχρι τώρα μόνο για χαβαλέ κάνει, άντε και για να εντοπίσεις κανένα χωράφι πριν πας να το μετρήσεις...

Link to comment
Share on other sites

agios αν ήταν τόσο ξεκάθαρα τα θέματα με τα vlso τότε προς τι η ανάγκη ακριβούς προσδιορισμού των Ο.Τ. με κλασσικές επίγειες μεθόδους πολυγωνομετρίας στις αστικές περιοχές.

 

Γιατί απλούστατα οι ακρίβειες σύνταξης vlso δεν καλύπτουν τις απαιτούμενες ακρίβειες για τον ακριβή προσδιορισμό των Ο.Τ. Η παραγωγή τους δεν έγινε για να υποκαταστίσουν τις επίγειες μετρήσεις αλλά για να βοηθήσουν στην σύνταξη του κτηματολογίου ως χαρτογραφικό υπόβαθρο.

Άλλωστε το post μου δε αναφερόταν σε ακρίβειες αλλά στο ότι πρώτη φορά στην Ελλάδα (σε τόση μεγάλη κλίμακα) έχουμε αυτό το επιστημονικό αποτέλεσμα που για τους φωτογραμμέτρες είναι πολύ ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

Τα ίδια λέμε λοιπόν, αλλά κρίνοντας και από τα προηγούμενα σχόλια των συναδέλφων, θα έλεγα οτι έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον πρώτα για όλους τους άλλους και μετά για τους φωτογραμμέτρες που ούτως ή άλλως είχαν πρόσβαση σε διάφορα φωτ-τρικά προϊόντα και στο παρελθόν.

Link to comment
Share on other sites

Που είχες πρόσβαση σε τέτοια εφαρμογή qmd γιατί εγώ δεν είχα μιας και δεν υπήρξε τέτοια στο παρελθόν (σε τέτοια κλίμακα επαναλαμβάνω)?

Link to comment
Share on other sites

Agios για να μη παρεξηγηθώ, αναφέρομαι στις γνωστές ψηφιακές φωτ-τρικές διαδικασίες παραγωγής και μόνο, που όμως για τους πλην φωτογραμμετρών ήταν σημαντική επιβάρυνση κατά περίπτωση μελέτης.

 

Στερεοζεύγη ΓΥΣ-ΟΚΧΕ --> σκανάρισμα --> φωτοσταθερά --> προσανατολισμοί --> dtm --> orthos, 3dvectors

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω τσόπερ, σπρίνγκερ έχω.

Δε φοράει χωνιά, φοράει longshots V&H.

Εχω καλά ρυθμισμένο μίγμα, λίιιιιιγο προς το πλουσιότερο, δεν κάνω ποτέ μπάκφάιαρ, μόνο όταν το θέλω εγώ (on-off στο διακόπτη, θάνατος στους άπιστους, θάνατος και στην ηλεκτρονική καμμιά φορά!!!)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.