Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Κτίριο με άδεια πρό 2009. Η άδεια βρίσκεται στην επίβλεψη, δηλαδή δεν έχει γίνει ηλεκτροδότηση.

- Μια πολεοδομία μου λέει οτι πρέπει να ληφθεί ρεύμα και μετά να κατατεθεί αίτηση τακτοποίησης. Γίνεται αυτό, θεωρώντας δηλαδή οτι η τροποποίηση χρήσης έγινε μέσα στο 2010;

- 'Αλλη πολεοδομία μου λέει οτι πρέπει να κατατεθεί αίτηση τακτοποίησης ενώ ισχύει η άδεια. Τότε τι γίνεται ρε παιδιά με τον επιβλέποντα μηχανικό;

Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι για να γίνει χρήση της ρυθμίσεως θα πρέπει να έχει εκδοθεί η άδεια προ Ιουνίου 2009 ΚΑΙ αν δεν έχει ληφθεί ρεύμα, να κλείσει η άδεια, να γίνει ρευματοδότηση και μετά να γίνει η ρύθμιση.

Είναι έτσι;

Είναι δυνατόν να γίνει αίτηση ρύθμισης με την άδεια ακόμη ανοικτή;

Δημοσιεύτηκε

Όλο ωραίες απορίες διαβάζω σήμερα.

Και η απάντηση μία: Ό,τι λέει ο νόμος, ο οποίος δεν λέει τίποτα. Δηλαδή ό,τι δεν αναφέρεται απαγορεύεται ή επιτρέπεται; Τελικά το αυγό έκανε την κότα;

Δημοσιεύτηκε

Και εγώ έχω την ίδια άποψη με εσένα συνάδελφε nza.

Η μόνη λύση που βλέπω να μπορεί να διώξει τις ευθύνες από πάνω μας είναι να γίνεται η διαδικασία προ ρευματοδότησης αλλά για την ρευματοδότηση να κάνει αυτοψία η πολεοδομία.

Αλλιώς τι Υ.Δ. θα υπογράψει ο επιβλέπων μετά? Σίγουρα θα είναι ψευδή.

Αλλά και εσύ Giorgos Georgiou, μια χαρά τα λες....

Δημοσιεύτηκε

δεν χρειάζεται να έχει ηλεκτροδοτηθεί για αυτό άλλωστε και η μπιρμπίλη έβγαλε την 1γ που έθετε επιπλέον προυπόθεση να΄χει γίνει σύνδεση ώς 30-6-2010 διότι δεν υπάρχει ρευστότητα για να τελειώσουν οι οικοδομές.

Άλλιώς θα έκανε το όριο 30-12-2010.

Ό νόμος δεν απαιτεί να έχει τελειώσει η οικοδομή.

Δημοσιεύτηκε

Και μετά στην ρευματοδότηση, τι Υ.Δ. θα υπογράψει ο επιβλέπων?

θα αναφέρει πως "1. έχουν αποπερατωθεί οι οικοδομικές εργασίες σύμφωνα με τις Γενικές και Ειδικές πολεοδομικές διατάξεις όσον αφορά την αρχιτεκτονική μελέτη και υπάρχουν χώροι που έχουν τακτοποιηθεί με τον Ν.χχχχ/10" ?

Εδώ είναι το πρόβλημα.

Δημοσιεύτηκε

ειχα κανει αιτηση τακτοποιησης με τον προηγουμενο νομο για γνωστο μου με ανοιχτη αδεια....

τελικα οταν ηρθε η ωρα της ρευματοδοτησης δεν μπορουσε να παρει ρευμα επειδη ειχε βγαλλει εγκυκλιο η μπιρμπιλη....

τωρα που βγηκε ο νεος νομος πηρε .....

Δημοσιεύτηκε

katrmp μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ποια εγκύκλιος είναι αυτή;

Δηλαδή, αν ΔΕΝ έχει γίνει ρευματοδότηση μέχρι 30 - 6 -2010, δεν μπορεί να γίνει τακτοποίηση;

Δημοσιεύτηκε

Στήν ψήφιση τού νομοσχεδίου επί της αρχής (βράδυ στη βουλή)έβαλε την 1γ η υπούργός πού έβαζε πρόσθετο όρο τίς 30- 6 -2010. Την επόμενη το πρωί στην ψήφιση κατ΄άρθρο μετά και από παρέμβαση του βουλευτή κ Μαρκάκη την απέσυρε τελειωτκά ώστε να μην βάλει το μαχαίρι στο λαιμό σε αυτούς πού δεν προλαβαίνουν ή δεν έχουν λεφτά να τελειώσουν.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ.

Είχες γράψει με σαφήνεια "έβγαλε" και εγώ διάβαζα "έβαλε" :)

Ευχαριστώ για την αποσαφήνιση και επεξήγηση.

Δημοσιεύτηκε

Το πιθανοτερο ειναι οτι στην υπευθυνη δηλωση θα περιεχεται και η αναφορα στη ρυθμιση..

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.