Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Ατομική Πράξη Εφαρμογής


Recommended Posts

Γεια σας!! Την απορία μου θα την εκφράσω και σε μηχανικό που θα ψάξω να βρω αλλά θέλω να ρωτήσω και την δικιά σας γνώμη. Θέλουμε να επενδύσουμε τις κάποιες οικονομίες μας αγοράζοντας ένα οικόπεδο. Όμως επειδή η περιοχή μας αρέσει πολύ σκεφτόμαστε μήπως θα μπορούσαμε να χτίσουμε κάτι μικρό κιόλας. Τα οικόπεδα που έχουμε βρει είναι σε μία περιοχή που είναι εντός σχεδίου αλλά δεν έχει γίνει ακόμα η πράξη εφαρμογής!! οι κάτοικοι μας έχουν πει ότι περιμένουν 7 χρόνια τώρα και ακόμα δεν έχει γίνει κάτι.(αφορά τον Δήμο Βιλίων) Οι απορίες μου είναι:

1) Μπορώ να κάνω και μόνος μου την πράξη εφαρμογής? και αν ναι πως υπολογίζω πόσο περίπου κοστίζει σε οικοπεδο 250-350 τ.μ. ?

2) Πόσο καιρό μπορεί ο δήμος να καθυστερήσει την πράξη εφαρμογής?? (Δεν γνωρίζω απο αυτά αλλά τα 7 χρόνια μου φαίνονται ήδη πολλά)

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

1)Οταν λες μονος σου φανταζομαι ως ιδιοκτησια.. Η διαδικασια απαιτει τοπογραφο, πολιτικο ή αρχιτεκτονα μηχανικο..

2)Και 17 χρονια μπορει να περιμενεις..

 

Επισκεψου οπως ειπες ενα μηχανικο να δει την περιπτωση και να σου δωσει εικονα..

Link to comment
Share on other sites

1) Οταν λες μονος σου φανταζομαι ως ιδιοκτησια.. Η διαδικασια απαιτει τοπογραφο, πολιτικο ή αρχιτεκτονα μηχανικο..

 

 

Μη τρελαθουμε κιολας....(εδω κολαει η τοπογραφια στους τοπογραφους)

 

Πραξη εφαρμογης ΔΕΝ γινεται σενα ενα οικοπεδο...γινεται σε ολοκληρη Πολεοδομικη Ενοτητα...

 

ΔΕΝ γινεται να το κανεις φιλε μου..

 

Θα περιμενεις...

 

Ας με επιβεβαιωσουν οι τοπογραφοι του φορουμ, αν κανω λαθος με διορθωνετε...

Link to comment
Share on other sites

Τοπικη πραξη εφαρμογης γινεται υπο προυποθεσεις.. Γι'αυτο δεν ειπα οτι γινεται σιγουρα, ειπα (ισως οχι ξεκαθαρα) οτι απαιτει συναδελφο για να εξετασει την περιπτωση..

Το ποιος εχει δικαιωμα να το κανει ας μην το αναλυσουμε ΚΑΙ εδω.. Εχει συζητηθει πολλες φορες..

(Η προσωπικη μου αποψη συμφωνει 100% με τη δικη σου ως το ποιος ΠΡΕΠΕΙ να το κανει..)

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται μεμονωμένη πράξη εφαρμογής για το Ο.Τ. αλλά απαιτείται αρκετή δουλειά και προφανώς και αμοιβή για τον μηχανικό που θα την αναλάβει γιατί πρέπει να αποτυπώσει τις ιδιοκτησίες, να βρεί συμβόλαια όμορων, να βρεί τους ιδιοκτήτες το 1982, να υπολογίσει τη συνολική ιδοκτησία στην περιοχή, να υπολογίσει εισφορές και να υπολογίσει τελικά οικόπεδα, τα οποία και θα χαράξει. Και πάλι βέβαια απαιτείται χρόνος ώσπου να κυρωθεί η μεμονωμένη πράξη όχι όμως όση για την πράξη εφαρμογής εν συνόλω.

Συμπερασματικά μπορείς να προσωρήσεις σε σύνταξη μεμονωμένης πράξης εφαρμογής και να βγάλεις άδεια δόμησης, αλλά απαιτεί και χρόνο και το σημαντικότερο χρήμα, ως εύλογη αμοιβή στον μηχανικό σου.

Link to comment
Share on other sites

Και τι γίνεται με τις εισφορές; Δεν πρέπει να ολοκληρωθούν αυτές για να μπορεί να καθορίσει το οικόπεδό του και να κτίσει; Εδώ λέει ότι απλά υπάρχει σχέδιο πόλης...

Link to comment
Share on other sites

Αφου ειναι εντος σχεδιου υπαρχει σχεδιο, αλλα δεν εχει κυρωθει.. Σε τετοιες περιπτωσεις εχουμε τη λεγομενη οικοδομησιμοτητα.. Υπολογιζονται και δεσμευονται συνηθως σε συνεργασια με το μελετητη οι εισφορες..

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Στο ιδιο οικοπεδο (υπάρχει δρόμος οι 4 μεζονέτες και μετά το οικόπεδο μου και δρόμος) βρίσκεται και συγκρότημα 4 μεζονετών! Καινούριες! Πιστεύω πως ο κατασκευαστής πρέπει να έκανε πράξη εφαρμογής για να έχει ολοκληρώσει τόσο μεγάλο έργο! Αυτό μήπως διευκολύνει την δουλειά του μηχανικού που μου είπες πως είναι περίπλοκη????

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.