Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Κατασκευή παταριού σε κατάστημα


Recommended Posts

Καλησπερα και απο μενα.Θα ηθελα σας παρακαλω πολυ την βοηθεια σας.Εχω ενα καταστημα (η μαλλον θα το εχω γιατι ακομη χτιζετε)το οποιο εχει υψος 6 μετρα. Θα ηθελα λοιπον να φτιαξω ενα παταρι γυρω στα 20 τ.μ(το καταστημα ειναι 45τ.μ και θα ειναι υγειονομικου ενδιαφεροντος).Το παταρι θα το χρησιμοποιω σαν αποθηκευτικο χωροκαι οχι για κοινη χρηση.Μπορω να το κατασκευασω και να ειναι νομιμο η υπαρχει τουλαχιστον καποιος τροπος για να μην εχω προβλημα?(εννοειται οτι θα εχει και μια σκαλα η ενα αναβατοριο εαν και δεν ξερω για τα αναβατορια ποσο κοστιζουν και εαν ειναι ευκολη η τοποθετηση τους-και εαν πιανουν μεγαλο χωρο πραγμα που δεν το θελω).Συγγνωμη εαν σας κουρασα αλλα επειδη η οικοδομη προχωραει δεν ξερω τι να κανω και ζητω απελπισμενα την βοηθεια σας(η αδεια της οικοδομης ειναι τον Οκτωβριο του 2009).Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Αφού προχωράει η οικοδομή, επισκευτείτε την ένα πρωινό.

Εκεί φαντάζομαι θα συναντήσετε τον μηχανικό.

Εκφράστε του τις απορίες σας. Είναι ο πλέον αρμόδιος και γνωρίζει καλύτερα απ' όλο το forum να σας απαντήσει σωστά και από πρώτο χέρι καθότι εμπλέκονται θέματα πολεοδομικά, αντοχής, νομιμότητας κλπ. που αφορούν το συγκεκριμένο κτίριο.

Και πάνω απ' όλα εαν δέχεται να αναλάβει τις ευθύνες αυτών των μετατροπών

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Brasco. Το πατάρι φυσικά θα πρέπει να διαστασιολογηθεί στατικά από τον μηχανικό σου είτε ανεξάρτητοέίτε σε επαφή με τον φέρων οργανισμό του κτιρίου. Φυσικά από τα ωφέλιμα φορτία που θα φέρει θα εξαρτηθεί και ο τρόπος θεμελίωσης του στην εδαφόπλακα του ισογείου ή με θεμέλια πρόσθετα και επίσης θα πρέπει κανονικά να γίνει αναθεώρηση της άδειας της οικοδομής, γιατί αλλάζει και η δόμηση.

Link to comment
Share on other sites

Με συγχωρείς teris100 αλλά δεν κατανοείς αυτά που λέμε.

Ο ΔΡΟΣΟΣ ήταν σαφέστατος και αναλυτικός.

Μάλλον εσύ έχεις πλήρη άγνοια & περιμένεις να πάρεις μία συγκεκριμένη απάντηση που θα σε βόλευε...

Η οικοδομή λαθραία είναι, δεν υπάρχει οικοδομική άδεια με εγκεκριμένες μελέτες;

Δεν υπάρχει μηχανικός ο οποίος έχει επιφορτιστεί με την επίβλεψη του έργου σου;

Τι περιμένεις από εμάς να σου πούμε που ούτε απ' έξω δεν έχουμε περάσει...

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς δεν του άρεσε η απάντηση του μηχανικού του και ψάχνει επιχειρήματα να τον αντικρούσει.

Link to comment
Share on other sites

teris100 Και εγώ για μεταλλική κατασκευή μιλάω.Πως θα γινόταν διαφορετικά να μιλούσα για είτε ανεξάρτητη κατασκευή είτε σε επαφή με τον υπάρχων φέρων οργανισμό του κτιρίου? Απλά σου ξανατονίζω ότι απαιτείται στατική μελέτη και όχι μία κατασκευή αέρα - πατέρα. Πρέπει να απευθυνθείς στον μηχανικό σου, γιατί όπως λέει και Brasco εμείς ούτε από έξω δεν έχουμε περάσει. Και σημειωτέον για δεύτερη φορά αν δεν γίνει αναθεώρηση άδειας είναι παράνομο και αυθαίρετο ως κατασκευή προσθήκη.

Link to comment
Share on other sites

Ο.Κ ευχαριστω πολυ.Οπως ειπα και προηγουμενως ειμαι εντελως ασχετος με αυτα τα θεματα .Το μονο που θα ρωτησω ακομη και συγχωρεστε με εαν και αυτη μου η ερωτηση ειναι κουτη ειναι το εαν υπαρχει καποια περιπτωση ενα παταρι το οποιο δεν βρισκετε στα σχεδια ενος καταστηματος μιας πολυκατοικιας και το οποιο προοριζετε σαν αποθηκευτικος χωρος και μονο και για καμμια αλλη χρηση με καποιο τροπο να μην ειναι παρανομο(καποιος εξισου ασχετος με εμενα μου ειπε να φαινεται σαν ψευδοροφη).Και παλι συγχωρεστε με εαν σας κουρασα γραφοντας τα ιδια και τα ιδια.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

συναδελφε εχω ενα θεμα προσθηκης παταριου σε υπαρχοθσα κατασκευη του 60. εχω επιπλεον δομηση, το υψος μου το επιτρεπει και θελω να προσθεσω 10 τμ παταρι. πρεπει να γινει μια μεταλλικη ανεξαρτητη κατσκευη. στην αδεια ποιες μελετες πρεπει να γινουν; ειμαι νεα μηχανικος και μου φαινονται ολα βουνο!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.