Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γωνιακό οικόπεδο με προσκυρούμενο τμήμα


Recommended Posts

Γωνιακό οικόπεδο εντός ρυμοτομικού σχεδίου το οποίο βλέπει σε διανοιγμένο δρόμο και έχει το απαιτούμενο πρόσωπο της αρτιότητας αλλά για να αποκτήσει πρόσωπο στην Ρ.Γ. της Β' οδού πρέπει να προσκυρώσει ένα τμήμα ακόμα .

 

Το ερώτημα είναι : Δίχως να προσκυρώσει το τμήμα για να "δει" την β οδό μπορεί να θεωρηθεί άρτιο και οικοδομήσιμο καθώς "βλέπει" ήδη σε πλήρη διανοιγμένη οδό ;

 

Κατά την άποψη μου , ναι . Εκτός αν τον υποχρεώσει ο Δήμος να προβεί σε αγορά του προσκυρούμενου τμήματος κατά την έκδοση αδείας .

Link to comment
Share on other sites

Tυπικά το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο όπως το περιγράφεις . Το θέμα είναι ότι έχει όμορο που χρήζει τακτοποίησης οπότε λογικά θα πρέπει να προηγηθεί η τακτοποίηση της αδείας οικοδομής .

 

Νομίζω ότι καλύτερο θα ήταν να προσκυρώσει το όμορο τμήμα .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά .

Γιατί και ο διπλανός πρέπει να προσκυρώσει τμήμα για να έχει φάτσα στο μοναδικό δρόμο και να είναι άρτιος .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ανεξάρτητα του ότι το γωνιακό οικόπεδο εξασφαλίζει την οικοδομησιμότητα με το πρόσωπο στη μία οδό, πρέπει να προηγηθεί, της έκδοσης ΟΑ, η προσκύρωση των μη άρτιων τμημάτων, για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού στο συγκεκριμένο ΟΤ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υποσχρεούται απλά να καταθεσει πραξη αναλογισμού; Η άδεια δεν προχωρά κανονικά και σύμφωνα με την κρίση της υπηρεσίας εάν η πράξη δεν κωλύει την έκδοση της άδειας;

Link to comment
Share on other sites

Η έκφραση "πρέπει να προηγηθεί της έκδοσης ΟΑ", που χρησιμοποίησα, ίσως δεν είναι η καταλληλότερη, αλλά ήθελα να επισημάνω ότι πρέπει να προηγηθεί η διαδικασία της προσκύρωσης από την έκδοση της ΟΑ. Η πολεοδομία, που έχει στη διάθεσή της όλα τα σχετικά στοιχεία, σε αντίθεση με εμάς που δεν τα γνωρίζουμε, θα αποφασίσει τα βήματα της διαδικασίας.

Link to comment
Share on other sites

Mάλλον το ίδιο λέμε συνάδελφε:

-Κατάθεση φακέλου ΟΑ

-Προέλγχος τοπογραφικού

-Παρατήρηση περί αναγκαιότητας κατάθεσης πράξης αναλογισμού

-Κατάθεση άιτησης αναλογισμού

-Συνέχεια στην ΟΑ ανάλογα με την κρίση της υπηρεσίας (που συνήθως προχωρά)

Link to comment
Share on other sites

Εδω για να προχωρησει η ΟΑ πρεπει να γινουν ολες οι προσκυρωσεις και να παραχωρηθουν τα ρυμοτομουμενα τμηματα σε κοινη χρηση...

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω οτι προκειται για τετοια περιπτωση terry (δηλ διάνοιξης ή διαπλάτυνσης δρόμου) αλλά για εφαρμογή Σχεδίου Πόλης με την οποία αποκτούν πρόσωπο σε οδούς ιδιοκτησίες. Ουσιαστικα πρέπει να γινει εφαρμογή των (νεων) ορίων των οικοπέδων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.