Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοήθεια με αυτόνομο Φ/Β σύστημα


kotsaris

Recommended Posts

Καταρχας καλησπερα σε ολους,

 

θελω βοηθεια με το εξης,εφτιαξα στο εξοχικο ενα μικρο φωτοβολταικο συστημα,εχο βαλει 3 πανελ suntech stp 130-12/tb ρυθμιστη φορτισης conergy scc20 k inverter 2500w κ 2 μπαταριες 1150 amh 12v.

Τα συνδεσα παραλληλα,εκανα την συνδεσμολογια μεταξυ ολων των στοιχειων αλλα ο ρυθμιστης φορτισης δεν μου δειχνει να φορτιζει τις μπαταριες.Να ξεκαθαρισω κατι,οτι τα πανελ μου ειναι 17.4v αλλα εγω τα συνδεσα ωστε να μου δινουνε 12v,μηπως πρεπει να το βαλω να μου δινει 18v ωστε να μπορω να φορτισω τις μπαταριες?

 

ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

"Να ξεκαθαρισω κατι,οτι τα πανελ μου ειναι 17.4v αλλα εγω τα συνδεσα ωστε να μου δινουνε 12v"

:confused::confused::confused::confused:

Τι ακριβώς εννοείς με αυτό???

 

Πάντως, εννοείται ότι τα Φ/Β πρέπει να βγάζουν μεγαλύτερη τάση από τη μπαταρία για να μπορούν να τη φορτίσουν.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα το σηκώνει. Έχει βάλει 20άρι ρυθμιστή κι αυτά άντε να βγάζουν σε μεγάλα ντουζένια 15A στιγμιαία. Πάλι το πολύ πολύ να μην έβγαζε το σύστημα τις δυνατότητές του.

 

Είναι καλά φτιαγμένα τα καλώδια; Είναι σφιχτά οι σύνδεσμοι; Άφησες λίγη ώρα ανοιχτό τον inverter μέχρι να έλθει σε λειτουργία;

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα,

 

λοιπον κατασταλλαξα στο συμπερασμα οτι οι μπαταριεσς μου εινα αρκετα πεσμενες κ γιαυτο δεν μου δειχνει την ενδειξη που προανεφερα,τηα το αφησω 2-3 μερες να δουλεψει κ θα το ξανατσεκαρω κ νομιζω οτι θα ειναι μια χαρα.

Η συνδεσμολογια κ τα καλωδια ειναι ολα σωστα.Τις μπαταριες τις ειχα σε απραξια περιπου 9 μηνες κ δεν ειχα ουτε ενα πυκνομετρο να τις μετρησω,μετρησα μονο στις ακρες την ταση.

Link to comment
Share on other sites

Αν ο inverter έχει και υποδοχή για γεννήτρια δώστους λίγο γκάζι να επανέλθουν. Πρέπει να είναι πολύ ποιοτικός ο inverter για να επανέλθει γρήγορα από ΦΒ. Κι ειδικά μόνο 3 πανελάκια θα ζοριστούν....καλοκαίριασε όμως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.