Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Συνιδιοκτησία


Recommended Posts

Αγόρασα μία μεζονέτα η οποία είναι σε ένα συγκρότημα που αποτελείτε από έξι μεζονέτες στη σειρά.Είμαστε συνιδιοκτήτες στο οικόπεδο. Εγώ έχω την 5. Αποτελούνται από υπόγειο ισόγειο και όροφο. Είναι κολλητά η μια με την άλλη. Επίσης έχουν και κήπο η κάθε μια το δικό της.

Ο γείτονας στην 6 έχει βάλει στο χώρισμα τον κήπων ( και το οποίο έχει ένα μικρό τοιχίο 40-50 πόντων και στρογγυλό κάγκελο επάνω στο τοιχίο 40 -50 πόντων κατά μήκος τον κήπων )

Σηδηροκατασκευή με ύψος 1,5μ πάνω από το τοιχίο και ακριβώς κολλητά στο κάγκελα από τη δική του πλευρά. Με την κατασκευή αυτή εγώ είμαι αρνητικός. Μπορεί χωρίς να συμφωνώ να κάνει ότι θέλει με αποτέλεσμα να παραποιεί την εικόνα του συγκροτήματος? Εάν δεν μπορεί πως μπορώ να ενεργήσω?

Link to comment
Share on other sites

Ο κατασκευαστής που έχτισε το συγκρότημα είχε καταρτίσει μια "σύσταση" οριζοντίων ή καθέτων ιδιοκτησιών. Επίσης, υπάρχει ο "κανονισμός πολυκατοικίας" ο οποίος συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ενσωματωμένος μέσα στην συμβολαιογραφική πράξη σύστασης.

Σε αυτά αναφέρεται αναλυτικά τι και πως πρέπει να γίνει. Αν έχει ο καθείς δικαίωμα να κάνει οτιδήποτε και με ποιον τρόπο.

Πάρε (βρες) την συμβολαιογραφική πράξη σύστασης και τον κανονισμό πολυκατοικιών, τον πίνακα χιλιοστών και τα σχέδια που τα συνοδεύουν και απευθύνσου σε κάποιον μηχανικό της εμπιστοσύνης σου να σου πει αν αυτό που κάνει ο γείτονάς σου είναι νόμιμο ή όχι...

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν 2 ερωτήσεις και αντίστοιχες απαντήσεις .

 

Η πρώτη αφορά αν οι κατασκευές αυτές είναι σύννομες πολεοδομικά .

 

Η δεύτερη αν επιτρέπονται από τον κανονισμό της πολυκατοικίας .

 

Απευθύνσου σε μηχανικό αρχικά και μπορεί να χρειαστείς και νομική συμβουλή αργότερα .

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα από όλα ευχαριστώ που μου δίνεται απαντήσεις.

Η σύσταση οριζοντίου και κάθετης ιδιοκτησίας δεν έχει μέσα τον κανονισμό πολυκατοικίας.

Εάν είναι υποχρεωτικός που μπορώ να τον βρω?

Link to comment
Share on other sites

Καλό θα είναι πάντως να γίνει και μια συζήτηση με τον γείτονα, μη σου φουσκώνουμε εμείς εδώ οι "κακοί άνθρωποι " τα μυαλά με δικηγόρους και νομιμότητες...

Αλλωστε εσύ θα ζείς δίπλα του για πάντα... Καλά κάνεις και ρωτάς για να ξέρεις τί ισχύει αλλά η προσέγγιση να γίνει φιλικά...

Link to comment
Share on other sites

δυστηχώς φίλε μου η συζήτηση με το γείτονα έγιναι πολλές φορές και μάλιστα στο συμβολεογράφο,αλλά κατα λήξαμαι στη δικαστική αιθουσα.αλλα συνεχίζη να κάνει κατασκευες που μειώνουν την αισθητηκή του χώρου.Μπορώ να ανεβάσω φώτο?

 

Το να δίνεται νόμιμες συμβουλες δεν είναι κακό!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.