Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ισχύς φωτοβολταϊκού πάρκου - Εμβαδόν οικοπέδου


niman

Recommended Posts

Ξεφτίλα είναι αγαπητέ μου να μαλιοτραβιούνται άνθρωποι που θέλουν να λέγονται γνώστες θετικών επιστημών για το ποιος ξέρει πιο πολλά από τον άλλο.

Συμβαίνει συχνά πλέον σε αυτό το forum και είναι κρίμα. Τίποτα άλλο... εγώ δεν πρόκειται να δώσω συνέχεια. Καλή σας ημέρα και καλές δουλειές.

Link to comment
Share on other sites

Άργησα λίγο να απαντήσω σε κάτι που μάλλον ξεκίνησε από εμένα αλλά τεχνικά προβλήματα είχαν κάνει αδύνατη την όποια επικοινωνία. Χρειάζεται να απαντήσω όμως γιατί θεωρώ ότι δέχτηκα προσωπική επίθεση (αν μπορεί να θεωρηθεί προσωπική η επίθεση πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου,άλλα αυτό είναι άλλο θέμα). Καταρχήν η "η βλακεία είναι απέραντη" γιατί κάποιοι ,όπως εσύ, αρνούνται να καταλάβουν απλά θέλουν να πουν το δικό τους.Αν κάποιος διαβάσει από την αρχή το ποστ θα δει ότι το ερώτημα ήταν "πόσο εμβαδόν μπορεί να καταλαμβάνει μια Φ/Β εγκατάσταση'' τίποτα περισσότερο,ούτε περί αντιστροφεων ήταν η ερώτηση, ούτε περί πάνελ, ούτε περί στηριγμάτων, ούτε...ούτε. Αν κάποιος καταλαβαίνει κάτι διαφορετικό θα ήθελα να μου το πει. Άλλα τι να πει κάνεις,η επιστήμη σηκώνει τα χεριά ψηλά,της ψυχολογίας εννοώ. Αν αυτό θεωρείται συναδελφική συμπεριφορά να χ..σω και τα πτυχία μου και τα όλα μου.Και κάτι τελευταίο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα,ως ένα εργαλείο το πρότεινα που κάνει αυτόματα δυο πολλαπλασιασμούς και μια διαίρεση, προφανώς δεν είναι κάτι ιδιαίτερο

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δε λέγεται ένας πολ/σμός και μια διαίρεση. Λέγεται αποτύπωση οικοπέδου. Και αυτό δε γίνεται με το sunny design, γίνεται με autocad, scketch up κλπ. Δεκτό ή όχι; Πού ακριβώς είναι η προσωπική επίθεση;

 

@grusselt : είσαι πολύ υπεράνω, σε θαυμάζω. Λιτός, απέρριτος και μακρυά από κάθε είδους συμπλοκή. Ένας πραγματικός ουδέτερος 'γνώστης θετικών επιστημών' (νέος όρος θα τον χρησιμοποιώ). Όταν δεις που είναι το μαλλιοτράβηγμα πόσταρέ το να καταλάβω.

 

 

 

Αν θέλεις να έχεις μια εικόνα για την έκταση που θα χρειαστεί μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Sunny Design της SMA που είναι και εύχρηστο και γρήγορο. Από εκεί και πέρα η κάθε έκταση έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επηρεάζουν την επιφάνεια που απαιτείται.
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι δεν θες να καταλάβεις.Μάλλον δεν εννοείς τοπογραφικό το πεδίο στην εικόνα που επισυνάπτω.

24423739.png

 

Uploaded with ImageShack.us

 

Επίσης δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά αυτός που ξεκίνησε το τοπικ δεν συμμετέχει πλέον άρα μάλλον βρήκε ικανοποιητικές κάποιες απαντήσεις, άρα στόχος πιθανότατα επιτευχθεί.

Κάλο σου βράδυ και καλά κρασιά.

 

Υ.Γ.

Αν θέλεις κάτι άλλο για το συγκεκριμένο θέμα σε παρακαλώ πάρα πολύ να γίνει μέσω προσωπικού μηνύματος δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούμε και τους υπολοίπους.

Link to comment
Share on other sites

Τί σχέση έχει αυτό με το πόσο εμβαδό χρειάζεται μια ΦΒ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; Αυτό που υπογραμμίζεις είναι ένα 'τυφλό' γινόμενο στη ρουτίνα του S. D. (αριθμός πανέλων * m2 ενός πανέλου). Και πμ αν θες και σεμινάριο, αλλά θες να μείνει εντύπωση ότι πράγματι 100kWp χρειάζονται 776m2; Τα προγράμματα δεν είναι πανάκεια χρειάζονται γνώσεις από το χειριστή.

 

Το 'καλά κρασιά' είσαι σίγουρος ότι πρέπει να το λύσουμε;

Link to comment
Share on other sites

Για να ξαναμπεί το post on the right track μια ερώτηση

 

100αρι σε εντός οικισμού άρτιο και οικοδομήσιμο μπορούμε?

με δεδομένο ότι δεν θα ξεπεράσουμε το 80% κάλυψη με προβολή των πανελς σε κάτοψη ή το πάμε με κάποιο άλλο συνετελεστή κάλυψης.

 

Πώς γνωρίχουμε αν ένα χωράφι ανήκει σε ΖΟΕ ή σε κάποοια απο τις άλλες εξαιρέσεις τοποθέτησης Φ/Β?

 

Επίσης σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου, όχι απο διανομή αλλά αγορασμένο πρέπει να γίνιε κατάτμηση για να κάνου και οι 2 ιδιοκτήτες ή κάτι άλλο?

 

Ευχαριστώ

 

BTW υπάρχου SD like και απο άλλους vendors απλά το SD είναι αρκετά user friendly

Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση είναι αδόκιμη…

 

Η ισχύς εξαρτάτε από την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί και την απόδοση της, ώστε να βρεις τα τετραγωνικά που απαιτούνται για τα συγκεκριμένα πάνελς…

 

Για 10kW μπορείς με 58m2 (υβριδικά) επίσης μπορείς και με 92m2 (φτηνιάρικα κινέζικα) ή ακόμα και 120m2 (thin film)…

 

Επιπλέον οι παράγοντες είναι πάρα πολλοί που επηρεάζουν τα απαραίτητα τετραγωνικά ενός χώρου που θα τοποθετηθούν Φ/Β.

 

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες είναι οι σκιάσεις μεταξύ των ιδίων των πάνελ... οι σκιάσεις από δέντρα ή κτίρια ή καμινάδες ή στύλους κτλ.

 

Ο τρόπος στήριξης (τράκερς ή σταθερή γωνία, ποια γωνία;…) ο προσανατολισμός του οικόπεδου και η γεωμετρία του καθορίζουν αυτούς τους παράγοντες επίσης…

 

Μόνο με την χρήση simulators μπορείς να απαντήσεις σωστά και με ακρίβεια σε αυτή την ερώτηση.

 

Εν γένει μια ασφαλή απάντηση θα ήταν να πολλαπλασιάσουμε τα απαιτούμενα τμ Φ/Β επί 2,5. Αλλά αυτός ο υπολογισμός ενέχει αρκετό σφάλμα…

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που το forum, εκτος από πηγή πληροφοριών, είναι και μέσο έκφρασης - διαφωνίας κλπ...

για να επιστρέψω στην αρχική χρήση του forum, θέλω να ρωτήσω αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει για το αν σε ένα οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως 500t.m. μπορώ να εγκαταστήσω φωτοβολταϊκά k αν ναι τι ισχύος? μονο 20ΚΩ?

ευχαριστω εκ τον προτερων...

διονυσία

Καλωσήρθες στο φόρουμ. Επειδή είναι η πρώτη σου δημοσίευση δεν θα πάρεις παρατήρηση.

Διάβασε όμως τους Κανόνες Συμμετοχής, και στη συνέχεια διόρθωσε το μήνυμα σου σε Ελληνικά με την επεξεργασία.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

αφού γίνει προσπάθεια να απαντηθεί το προηγούμενο μήνυμα της συναδέλφου θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής θέματα.

 

Να σημειώσω ότι μετά από 5 τηλεφωνήματα στην περιφέρεια Θράκης και άλλα και στη Νομαρχία Έβρου όπου τελικά παραπέμφθηκα δεν κατάφερα να βρω απαντήσεις.

 

Ιδιώτης έχει στην κατοχή του τρία γειτονικά αγροτεμάχια: 3.75στρ., 8.75στρ και 10στρ.

Το μεγάλο καλύπτει τις βόρειες πλευρές των άλλων δύο.

 

Θέλει να προχωρήσει σε εγκαταστάσεις Φ/Β πάρκου και στα τρία άλλα ξεκινώντας από το μικρό.

 

1. Αν γίνει εγκατάσταση 100KW στο μικρό ισχύουν τα όρια των 150μ. αργότερα για τα άλλα 2 αγροτεμάχια και συνεπώς δεν μπορεί να κάνει άλλες εγκαταστάσεις?

2. Μπορεί να κάνει αίτηση για μεγάλη εγκατάσταση και στα τρία συνολικά αλλά να τα υλοποιήσει ξεχωριστά, δηλαδή να επεκτείνει υπάρχουσα εγκατάσταση?

 

 

Και τέλως, μήπως γνωρίζετε ποια διεύθυνση της Περιφέρειας οφείλει να απαντήσει σε αυτά τα ζητήματα?

 

Σας ευχαριστώ πολύ,

Θανάσης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.