Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Περί δυνατότητας νομιμοποίησης αυθαιρέτου


alan

Recommended Posts

Σας παρακαλώ δεν ξέρω να χρησιμοποιώ καλά το forum πρώτη φορά γράφω, πριν από λίγο έγινα μέλος.

Θα ήθελα να σα ςεξηγήσω τι συμβαίνει και αν μπορείτε να με βοηθήσετε.

Υπάρχει οικόπεδο εκτός σχεδίου ( σε διαδικασία υπο ένταξης) 4,5 στρέμματα περίπου. Υπάρχει 1 κτίσμα με οικοδομική στρεμματική άδεια του 1979 1ου ορόφου 100 τμ μετά πυλωτής σε ιδιοκτησία του πατέρα μου. Το 1999 πήγα να εγκατασταθώ κι εγώ και έχτισα την πυλωτή και την έκανα σπίτι 100 τμ. Τότε μου είχε πει μηχανικός ότι όποτε διευκολυνθώ οικονομικά να βγάλω μια άδεια για το ισόγειο που έχτισα και όλα θα ήταν έντάξει. Δεν το έχω κάνει έως τώρα. Πριν 6 μήνες έχασα τον πατέρα μου ξαφνικά, και τώρα είμαστε σε διαδικασία με την συμβολαιογράφο για να γραφτούν σε εμένα και την αδερφή μου. Η αδερφή μου θα πάρει τον πάνω όροφο τον νόμιμο στο όνομά της και εγώ το ισόγειο που είχα χτίσει. Όμως η συμβολαιογράφος μου λέει ότι για να γραφτεί σε μένα, μόνο αν το δηλώσω με υπεύθυνη δήλωση ότι είχε χτιστεί πριν το 1983, σχεδόν δηλαδή με την αρχική άδεια του πάνω ορόφου. Υπόψιν ότι ο πατέρας μου το δήλωνε στο Ε9 από το 1999 που ήρθα να εγκατασταθώ εδώ.

Σας παρακαλώ έχω φρικάρει και έχω μπερδευτεί και αγχωθεί. Δεν ξέρω τι να κάνω, φοβάμαι μη μπλέξω.

Εν τω μεταξύ μου λέει η συμβολαιογράφος ότι συζητιέται να βγεί νόμος για νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Δεν ξέρω τι να κάνω. Μπορείτε να μου δώσετε τις συμβουλές σας εσείς που είστε έμπειροι?

 

Ευχαριστώ πάρα πολύ

Link to comment
Share on other sites

Έχετε δίκιο να ανυσηχείτε, το θέμα είναι σοβαρό!

Απευθυνθείτε άμεσα σε κάποιον μηχανικό της περιοχής σας για να σας δώσει τις εναλλακτικές που υπάρχουν...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε αλλά μήπως έχετε καμιά ιδέα να με κατατοπίσετε επί του θέματος γιατί έχω μπλοκάρει τελείως?

πείτε μου κάτι σας παρακαλώ!

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς γι αυτό είναι οι μηχανικοί και δικηγόροι για να αναλαμβάνουν επ' αμοιβής υποθέσεις να τις φέρουν εις πέρας και να μην αγχώνεσαι εσύ alan.

 

Μιλά με μηχανικό μαζί με τα χαρτιά σου άμεσα.

Link to comment
Share on other sites

Σ΄ευχαριστώ Theo που αφιέρωσες λίγο από τον χρόνο σου για να μου απαντήσεις. Δηλαδή να απευθυνθώ και σε δικηγόρο και σε μηχανικό και να αναλάβουν αυτοί? Λες να βρώ καμιά άκρη?

Μήπως μπορείς να μου πεις και την άποψή σου αφού είσαι στο χώρο, περί νόμου νομιμοποίησης αυθαιρέτων της Μπιρμπίλη, για να μαζέψουν χρήμα? Τι λες αν γίνει αυτό με συμφέρει εμένα? Θα ήθελα αν έχεις κι άλλο χρόνο να μιλήσουμε λίγο.

 

Πάντως χίλια ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

1) Μην ακούς φήμες για νόμους περι νομιμοποιήσεως αυθαιρέτων.

Δεν υπάρχει άλλος Αντώνης Τρίτσης και άλλες οι σημερινές ορέξεις, αλλά τους τα χαλάει το Σύνταγμα.

Εν ολίγοις μην ελπίζεις σε νομιμοποιήσεις εξ ολοκλήρου.

Πόσο μάλλον όταν έχεις χτίσει το 99 και όχι ιδιαίτερα "παλιά".

 

2) το κακό είναι πως χάσατε τον πατέρα αλλιώς η υπόθεση ήταν πολύ εύκολη μετά και το νόμο μπιρμπίλω ή και χωρίς το νόμο.

 

3) Σου ανέφερα δικηγόρο καθώς είναι και νομικό το θέμα και συμβολαιογραφικό καθώς θες να αποδεχθείς μια κληρονομιά που εμπεριέχει αυθαίρετο και να κάνεις και σύσταση οριζοντίου. Ωραίο συμβολαιογράφο βρήκες πάντως που με ελαφρά την καρδία σου λέει να κάνεις ΨΕΥΔΗ ΔΗΛΩΣΗ για την ανέγερση του κτίσματος. Για ρώτα τον με ΤΑΠ και εφορία τι παίζει μετά ?

 

4) Η υπόθεσή σου δυσκολεύει καθως είσαι υπο ένταξης ως λες και το αυθαίρετο είναι του 99, δλδ <15 ετών. Εδώ χρειάζεσαι μηχανικό. Ποιοι οι όροι και περιορισμοί δόμησης προ και μετά ένταξης ? Θα μπορεί να είναι ποτέ νόμιμο ? Συμφέρει τεχνικοοικονομικά ? Ποια η αξία (σήμερα και αύριο) του ακινήτου για να δαπανήσεις Χ ποσόν ?

 

Μην αγχώνεσαι όμως ........χωρίς καμία δόση ειρωνείας γι αυτό υπάρχουν επαγγελματίες που θα τους πας τα χαρτιά που έχεις και θα σου βρουν τη βέλτιστη νόμιμη λύση.

 

Καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ, πάντως στο δικηγόρο κάναμε τα χαρτιά για την δήλωση φόρου κληρονομιάς. Και τώρα μαζί με όλα τα άλλα τα πήγαμε στη συμβολαιογράφο για να κάνουμε τις διαδικασίες μεταβίβασης. Δηλαδή να γραφτούν στην κάθε μία και να μας μεταφέρει και η μητέρα μου το μερίδιό της. Όσο γι αυτό που μου είπε η συμβολαιογράφος για την υπεύθυνη δήλωση μου είπε ότι το κάνουν πολλοί. Τι να πω δεν ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε alan θα σου πω κάτι....

προσπάθησε να είσαι νόμιμος. η συμβολαιογράφος θέλει να πάρει εύκολα και γρήγορα

το παραδάκι της και βάζει εσένα να δηλώνεις ψευδώς...

αυτή είναι καλυμμένη.

 

τώρα θα γίνω λίγο κυνικός αλλά δεν πειράζει...

δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα την νοοτροπία του έλληνα.

μόλις τώρα βλέπεις τι περνάς από το ότι ο πατέρας σου ή εσείς δεν κινηθήκατε νόμιμα

παρ'όλα αυτά όμως αναζητάς μια μη-νόμιμη και βολική λύση

θέλεις δηλαδή το παιδί σου όταν πεθάνεις να ταλαιπωρείται και αυτό με τη σειρά του?

 

είπαμε.... ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ

 

Αυτά εντελώς φιλικά.

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά να ξέρεις ότι με τίποτα δεν έχω την νοοτροπία του "έλληνα" όπως λες. Την κίνηση του να φτιάξω αυτό το σπίτι την έκανα με την προυπόθεση ότι κάποια στιγμή θα έβγαζα άδεια όπως μου είχε πει ο μηχανικός (γιατί τότε που το έκανα μου είχε πει, όταν διευκολυνθώ οικονομικά να βγάλω μια άδεια και όλα οκ, διότι ο πατέρας μου λέει τότε που πλήρωνε ικα κλπ για τον πάνω όροφο πλήρωνε και για την πυλωτή με την προυπόθεση κάποια στιγμή να την κλείσει). Δεν τα ξέρω κι εγώ τώρα καλά, πάντως με αυτό το σκεπτικό το έκανα. Λόγω διαφόρων οικονομικών δυσκολιών δεν μπόρεσα να βγάλω άδεια έως τώρα και απλά το είχα κατά νου και στο πρόγραμμα.Χάνοντας τον πατέρα μου ξαφνικά όπως καταλαβαίνεις μου ήρθαν τα πάνω κάτω. Και τώρα δεν αναζητώ κάτι βολικό και που να με συμφέρει. Ζητώ απλά να πλήρώσω όσο βγει αλλά να το ξεκαθαρίσω αν γίνεται. Σαφώς και θέλω να ΄γίνει νόμιμο και με τον πιο νόμιμο τρόπο. Για την Μπιρμπίλη απλά ρώτησα γιατί μπορεί και να γίνει και να πιάνει και μένα.

Και βέβαια δεν θέλω να ταλαιπωρούνται τα παιδιά μου αργότερα, γι αυτό και από τη στιγμή που θα περάσουν στα χέρια μου θέλω να κάνω ότι είναι δυνατόν για να είναι όλα σωστά.

Σ ευχαριστώ πάντως για την παρέμβασή σου. ότι άλλο περάσει από το νού όλων σας για την περιπτωσή μου γράψτε μου σας παρακαλώ, αισθάνομαι ότι είμαι σε απόγνωση.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας ,από πέρυσι που αποφάσισα να αγοράσω σπίτι διαβάζω τα πάντα σχετικά στην σελίδα σας.

Το πρόβλημά μου είναι το εξής: το σπίτι που θέλω να αγοράσω έχει χτιστεί πριν το 1970 χωρίς άδεια (σε χωριό). Η διαδικασία στην πολεοδομία κόλλησε στο τμήμα νομιμοποίησης γιατί η υπάλληλος δεν ξέρει με ποιο νόμο να το νομιμοποιήσει με τον νόμο που ίσχυε όταν χτίστηκε; ή με τον νόμο που ισχύει τώρα ;;; έστειλε ερώτημα στο υπουργείο νομικό τμήμα και περιμένουμε απάντηση από τον Φεβρουάριο. Είναι λογική η όλη διαδικασία; Ο νόμος είναι ένας λογικά. Περιμένω απάντηση Σας ευχαριστώ εκ, των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.