Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ορθοφωτοχάρτες του Υπ. Γεωργίας


Recommended Posts

Οι αγγλοσάξωνες το λένε false economy.

Για διαφορά 30 ευρώ δεν αξίζει να σκανάρεις την εκτύπωση κάποιου raster inkjet printout διότι θα σου προκύψει αποτέλεσμα μειωμένης ανάλυσης/ακρίβειας χωρικής και ραδιομετρικής.

Συγκριτικά σε σχέση με το πρωτότυπο ψηφιακό υλικό θα έχεις πετύχει μια "ψηφιοποιημένη μουτζούρα".

Χρησιμοποίησε πρωτότυπο ψηφιακό υλικό όπου μπορείς... αν το κόστος το επιτρέπει βέβαια.

Link to comment
Share on other sites

Μα τα ψηφιακά αρχεία που παρέχει η ΓΥΣ, είναι κάτι άλλο από σκαναρισμένα 5άρια με την επεξεργασία που μπορούμε να κάνουμε κι εμείς; (Δεν έχω πάρει ποτέ ψηφιακό, απορία εκφράζω).

Link to comment
Share on other sites

Τα αναλογικά 5κ της ΓΥΣ είναι πρωτότυπα σε αδιάσταλτο διαφανές (όχι απλό χαρτί εκτυπώσεων) και είναι ασπρόμαυρα γραμμικά (1bit) σχέδια και σίγουρα η ψηφιοποίηση τους κατ΄ευθείαν από το πρωτότυπο αναλογικό μέσο είναι ότι πιό ακριβές σε σχέση με ψηφιοποίηση αντιγράφου από χαρτί με όλες τις επιπλέον παραμορφώσεις/ατέλειες που αυτό θα είχε.

Η αναφορά μου αφορούσε βέβαια raster δεδομένα ορθοφώτο του ΥΓ που τυπώνονται σε απλό χαρτί από γενικής χρήσης raster plotter. Εδώ η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη υπέρ του πρωτότυπου ψηφιακού διότι εκτός των χωρικών παραμορφώσεων του αντίγραφου σε χαρτί (printout) μπαίνουν και θέματα απομείωσης της χρωματικής πληροφορίας των εικονοστοιχείων (pixels).

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλετε όρθο με γεωαναφορά για να δουλέψετε, δείτε το Geo Look (επιλογή Geo Link), από τη geosolution.gr. Δουλεύω αρκετό καιρό πάνω σε αυτά τα ζητήματα και διαπίστωσα την ανάγκη. Ούτως η άλλως η κτηματολόγιο από το site δίνει ελεύθερη πρόσβαση. Αρκεί κάπως να πλοτάρουμε τα δεδομένα μας.

Link to comment
Share on other sites

Λίγο άσχετη η παράθεσή σου, αλλά προσπάθησα να το δω και το site σου έχει "πέσει".

Αν είναι δυνατό... να ευαγγελίζεσαι διαδικτυακή επαγγελματική εφαρμογή και Δευτέρα πρωί να είναι εκτός λειτουργίας. Επαγγελματισμός...

 

:confused::confused::confused:

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ jimmyman

 

Παραγματικά με ξενίζει η σχεδόν επιθετική απάντησή σου σε ένα θέμα το οποίο δεν είχες γράψει. Προφανώς δεν είναι το αντικείμενό σου και αυτό σου δημιουργεί μια σύγχυση (είναι εμφανές και από τις φατσούλες που παραθέτεις στο μηνυμά σου).

 

Πρώτα από όλα να σου διευκρινήσω ότι το topic μιλάει για ορθοφώτο σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή, καθώς και τους τρόπους να έχουμε πρόσβαση σε τέτοια δεδομένα και πως μπορούμε να τα γεωαναφέρουμε.Όπως καταλαβαίνεις πια (ελπίζω) η εφαρμογή στην οποία αναφέρθηκα, πραγματεύεται χρήση ορθοφώτο και γεωαναφορά, άρα κάθε άλλο παρά άσχετη είναι.

 

Δεύτερον, εγώ δεν "ευαγγελίστηκα" ποτέ επαγγελματική εφαρμογή και ένας απλός τρόπος να το καταλάβεις είναι η έλλειψη χρέωσης. Αν φτάσει σε επαγγελματικό επίπεδο τότε θα έχω πρώτα εγώ αξιώσεις ώστε και εσύ να απαιτείς υψηλό επίπεδο υπηρεσίας. Και ίσως πρέπει να ζητάς κάποια διευκρίνιση πριν κρίνεις ή να ενημερώνεις για κάτι που μπορεί και εγώ να μην έχω γνώση. Σελίδες "επαγγελματικές" πέφτουν αρκετά συχνά(βλ πρόσφατα ΓΥΣ, αλλά και παλαιότερα ypepth καθώς και του κτηματολογίου πριν 4 εβδομάδες).

 

Φυσικά είναι θέμα νοοτροπίας, και είμαι σε θέση να το γνωρίζω διότι στο παρελθόν έχω συναντήσει τέτοια αντιμετώπιση. Οι άνθρωποι που προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή του χώρου λίγο καλύτερη καταβάλλοντας τον πολύτιμο χρόνο μας, περιμένουμε τουλάχιστον ένα σχόλιο πιο ενθαρρυντικό....

 

Και αφού κρίνεις τόσο εύκολα και ανώδυνα τον επαγγελματισμό μου, πραγματικά ελπίζω ο δικός σου επαγγελματισμός να μην είναι τόσο επιπόλαιος όσο και η γραφή σου...

 

Σοφός Γιάννης

Αγρ τοπογράφος ΕΜΠ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η εφαρμογή σου συνάδελφε είναι πολύ καλή και σε ευχαριστούμε γι'αυτό αλλά έχω μια απορία.

Η δεδομένη μετατόπιση που έχω διαπιστώσει των ορθοφωτογραφιών όπως εμφανίζονται στην εφαρμογή σου και κάποιων τοπογραφικών μου που έχω τσεκάρει οφείλεται σε μετασχηματισμούς (αν κάνει) της εφαρμογής σου ή υπάρχει θέμα με το πρωτογενές υλικό όπως παρέχεται από το site της Κτηματολόγιο?

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιόντας το υπόβαθρο του κτηματολογίου, οι αποκλίσεις μου είναι κοντά στο μέτρο. Αυτές οφείλονται στα υπόβαθρα. Αν χρησιμοποιήσεις και google θα δεις ακόμα μεγαλύτερες. Οι αλγόριθμοι μετασχηματισμού είναι τσεκαρισμένοι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.