Jump to content

realarch

Members
 • Content Count

  159
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

realarch last won the day on June 20 2010

realarch had the most liked content!

Community Reputation

6 Ουδέτερη

3 Followers

About realarch

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://grapsas.blogspot.com
 • Skype
  c.grapsas
 1. συνάδερφοι, θέλω να σας ενημερώσω ότι τα σχόλια σας/μας εδώ θα προωθηθούν με τον ποιό ουσιαστικό τρόπο και θα ληφθούν υπόψη όλα. Ειδικά αυτά που προέρχονται από πραγματικό ενδιαφέρον και δεν χρησιμοποιούν απλά την προσπάθεια της ΤΟ ΤΕΕ για επίδειξη γνώσεων ή διεκδικηση ρόλων και θέσεων, υποδεικνύοντας και την παραμικρή ατέλεια, τυπική ή όχι. Θέλω επίσης να σας ενημερώσω ότι η εργασία αυτή ήταν πολύ δύσκολη να γίνει λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο εργαζόμαστε αλλά και λόγω του ότι αποτελεί σχετικά νέο αντικείμενο για το οποίο η 'παλαιά γνώση' έπρεπε να συμετάσχει ουσιαστικά. Θέλω να κ
 2. Συμφωνώ και βεβαιώνω ότι έχω ζητήσει από τον διαχειριστή να αφαιρέσει τα σχετικά, όμως δεν το έχει κάνει. Το ζητώ και πάλι δημοσίως. .
 3. καλά θα ήταν να είχαμε μιά συνεισφορά παό κάποιον συνάδερφο που να έλεγε 'σύμφωνα με τη μελέτη τάδε' που είχε τα αποτελέσματα 'αυτά' προκύπτει ότι ..... Οτιδήποτε άλλο κινήται στο επίπεδο του Λύκου και της κοκινοσκουφίτσας δυστυχώς.
 4. το goοgling επί ιατρικών θεμλατων δεν με κάνει ιατρό αγαπητέ.....όσο και αν το αντίθετο θα βόλευε τη στρατιά των Ελλήνων ανεκπαίδευτων ξερόλων που δυστυχώς δρουν ανεξέλεγκτα και με το νόμο στη χώρα ετούτη. Αυτό ήταν το θέμα της φίλης μας και ο σκοπός του σχολιου της.
 5. φίλη μου, υπάρχει επίσης ολόκληρη εξειδίκευση στο ψάχνειν σκαριφήματα από το internet....μη το ψάχνεις..
 6. φίλε συνάδερφε, το 80% των κτηρίων που έχουμε γύρω μας ΔΕΝ είναι υλοποιημένα από μηχανικούς εκπαιδευμένους για τη δουλειά αυτή (αρχιτέκτονες). Σε αυτό φταίει κατά κύριο λόγο το κράτος που επιτρέπει *και προωθεί* αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, η έλλειψη παιδείας των πολιτών-πελατών και η νοοτροπία του fast food-κέρδους που είχει υιοθετηθεί απο το σύνολο του πληθυσμού της χώρας αυτής.
 7. Είμαι σίγουρος ότι οι Αρχιτέκτονες γνωρίζουν τη δουλειά τους, υποθέτω ότι σε εργασία Αρχιτέκτονα δεν εισέρχεται διακοσμητής. Ο διακοσμιτής διακοσμεί κτίσματα μη αρχιτεκτόνων σε μια προσπάθεια να μεταμορφωθούν σε ...αρχιτεκτονική. Υποθέτω επίσης ότι ο Αρχιτέκτονας είναι ικανός να συντονίσει και να συνδιάσει τις γνώσεις των πολ.μηχανικών όσον αφορά στις αντοχές υλικών αλλά και των φυσικών όσον αφορά στην θερμική συμπεριφορά των υλικών και κατασκευών. Γενικά οι σοβαροί αρχιτέκτονες επιπλέον κατέχουν τις απαραίτητες γνώσεις και όσο περνάει ο καιρός οι γνώσεις αυτές είναι και επίσημα πιστοποιη
 8. πρέπει να μπορούμε να τον σκιάσουμε απ'έξω, συνήθως με μιά τέντα έτσι ώστε να μην εισέρχεται ηλιακή ακτινοβολία και να ακυρώνεται η λειτουργία του. Ο τρόπος κατασκευής είναι θέμα του μηχανικού με προυπόθεση ότι έχει καταλάβει τις αρχές λειτουργίας.
 9. είναι καλή ιδέα, εφοσον μπορείς να εξασφαλίσεις ότι το καλοκαίρι μπορείς να ακυρώσεις τη λειτουργεία του.
 10. το καλύτερο είναι μια παράθεση του άρθρου που κοιτάζεις έτσι ώστε να δούμε ακριβώς τι αναφέρει. Διαβάζοντας την ανάρτησή σου 'βλέπω' κλειστές θερμαινόμενες πισίνες που δεν μετρούν στη δόμηση, πράγμα σημαντικό εαν όντως ισχύουν τα συμπεράσματά σου.
 11. κάναμε μια απόπειρα με τον ΚΕΝΑΚ (κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτηρίων) αλλά ο έλεγχος δόθηκε σε μηχανολόγους. Δυστυχώς το μόνο που προβλέπεται είναι κτήρια με κακό σχεδιασμό και καλά μηχανήματα. (δείτε το στα downloads του φότουμ) Άλλη μία ήττα της αρχιτεκτονικής και των αρχιτεκτόνων με συνέπειες στην ποιότητα της ζωής μας.
 12. εκεί κάνουμε σίγουρο ότι τα μπαλκόνια γεμίζουν με αναριχόμενα όπως και με αυτά που κρέμονται, φυλλοβόλα φυτά. Χρησιμοποιούμε σωστή σκίαση και σωστά τζάμια. Αερίζουμε διαμπερώς και χρησιμοποιούμε νυκτερινό αερισμό για αποβολή των θερμικών κερδών της ημέρας. Εγκαθιστούμε ανεμιστήρες οροφής διότι αυξάνουν την ανέχεια κατά 4 βαθμούς κελσίου. Σκιάζουμε την ταράστα με πέργκολα με αναριχόμενο (δεν τσιμπάμε στους γερμανούς για τις φυτεμένμες ταράτσες). Συνδέουμε ΟΛΟΥΣ τους ακάλυπτους σε ένα κοινόχρηστο δίκτυο πρασίνου που μειώνει τη θερμοκρασία της θερμικής νησίδας δραματικά και επιτρέπει σε παιδιά κ
 13. αυτό είναι εν μέρει αποπροσανατολισμός διότι αν δεις αρχαίες πόλεις θα δεις ότι μπορούν κάλιστα να είναι φυσιο-λογικά δομημένες. Όσον αφορά την υπάρχουσα κατάσταση οι γειτωνιές μας μπορούν να βελτιωθούν ενεργειακά σε πολύ μεγάλο βαθμό εαν οι κερδοσκόποι αντιληφθούν ότι πρέπει να παραχωρήσουν χώρο για κοινόχρηστες χρήσεις και συλλογική ζωή. Οι χώροι αυτοί αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που το κάνουμε σε ένα μενομωμένο κτήριο με τα ίδια αποτελέσματα συν την ποιότητα ζωής που θα προκύψει. Το πρόβλημα μας έιναι οι κερδοσκόποι του δομημένου περιβάλλοντος και όχι η αντικειμενική πραγματικότητα
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.